חיפשתי מענה לשאלות העולות מלעשות ילד יחד שלא.

noanoa9h

New member
חיפשתי מענה לשאלות העולות מלעשות ילד יחד שלא.

בדרך של נישואין.. האם הבחירה הזו שאינה מקובלת חברתית היא בעלת השלכה כלשהי על ההולך בה ועל צאצאיו.

רון סי

New member
מה לא מקובל חברתית?

כיום הכל מקובל חברתית. יש זוגות רבים שמקימים משפחה בלי להנשא. יש גם אמהות חד הוריות מבחירה. יש אפילו זוגות חד מיניים שמקימים משפחה. החברה החילונית מקבלת כיום את כולם. לדרך שנבחרת אין השלכות מיוחדות על הילדים. המדינה והחברה מקבלות את כולם. אין ילדים לא-חוקיים בישראל. הילדים עצמם יכולים לגדול באושר או באומללות בכל סוג של משפחה.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כפי שכבר נאמר כאן, הולדת ילדים שלא במסגרת נישואין הופכת להיות יותר ויותר מקובלת בחברה שלנו. יותר ויותר ניתן לראות נשים שבחרו ללדת ילד ללא בעל- ואפילו מבלי לחיות עם אבי הילד, ילדים שנולדו מתרומת זרע, ילדים למשפחות חד-מיניות ועוד. כאשר בוחרים להביא ילד לעולם יש לכך השלכות- בין אם נולד למשפחה נורמטיבית (דהיינו: אמא ואבא נשואים) ובין אם נולד למסגרת משפחתית אחרת; השלכות פסיכולוגיות, כלכליות, חברתיות ולפעמים גם מקצועיות. אני סבורה שלפני שבוחרים להביא ילד לעולם, בכל מסגרת שהיא, מוטב לשקול מה תהיינה ההשלכות בהיבט האישי ועד כמה קיימת המסוגלות להתמודד אתן. הבאת ילד לעולם דורשת אחריות רבה! באשר לצאצא שיוולד, במזל טוב, אינני בטוחה שתהיינה אלו שהן השלכות מרחיקות לכת, מבחינה נפשית-רגשית, אם יגדל בבית אוהב ותומך, שיקנה לו תחושת יציבות, בטחון, ערך ודימוי עצמי גבוה. בהצלחה ו... הוסיפי לשתף אותנו
גילת

טריפל ח

New member
הי

הי,ילד זו אחראיותאנורמית,הן פיזית והן נפשית. כשהוא פה צריך לתת לו את כל המשאבים לצמוח להיות אדם טוב,לא צריך להיות נשואה צריך להיות חזקה נפשית ולדעת שהילד מעל הכל. מה שיחשבו לא צריך לעניין אותך,רק את צריכה להיות שלמה עם הידיעה שחייך ישתנו לחלוטין.:)

שואלת43

New member
נישואין כחוזה

בעיני נישואין הן חוזה- האשה מבטיחה שהילד הוא של הגבר המסויים שנישאה לו והוא מבטיח לפרנס אותה ואת הילד שלו. אם יולדים בלי נשואין= מוותרים על החוזה הזה. או כי הוא לא רלוונטי (אני לא מצפה שהאבא יפרנס אותי ואת ילדי) או כי אני סומכת על הגבר בלי החוזה שימלא את חובתו והוא סומך עלי שהילד הוא שלו ואיננו צריכים חוזים כדי לעקוף את ההסכם כשהקשר ייקלע לצרות (כמו גרושין ומזונות). צד אחד של נשואין זה הכרזה קבל עם ועדה- אנחנו זוג, יחידה משפחתית. יש בזה קבלה של נורמה חברתית שנועדה לעזור לעשות סדר בחברה- לדעת מי הילד של מי, להמנע מגילוי עריות לא מודע. מבחינה זו, כשעושים ילד בלי נשואין, יש בכך פגיעה בסדר החברתי ובהשרדות הגנטית של החברה כי אם כולם היו עושים זאת- בלגאן. אח ואחות למחצה עלולים להנשא וכיוב' צרות.

למעלה