חיקויים להיינלין

חיקויים להיינלין

קראתי את הספר ´השליטים´ של רוברט היינלין ושמתי לב שכמה וכמה תוכניות טלוויזיה/סרטים השאילו/חיקו כל מיני רעיונות מהספר. ניקיטה - כל הפורמט של המדור בסידרה מבוסס על המדור בספר. הם פועלים באותה צורה, לבוס של שניהם קוראים "מבצעים", יש להם אמצעים טכנולוגיים שלא ידועים לשאר האנושות, הנשיא לא יודע דבר על פעולותיהם והם פועלים באופן עצמאי ובשניהם יש סיפור אהבה בין שני סוכנים. מאטריקס - כל הרעיון של ´ציון החדשה´ (הם בחרו להשתמש גם באותו שם כמו ב´שליטים´) והקטע שהאנשים תקועים במיכלי חמצן עם כל מיני כבלים תקועים לגופם כשהם רדומים לגמרי ולא מודעים למתרחש באמת. הערות/תגובות?

avima

New member
חלש

1. לשליטים עד כמה שזכור לי לא היו אמצעים טכנולוגיים. הם היו טפילים שליטים והסתמכו על הטכנולוגיה הקימת. גם לסוכנים לא זכורה לי טכנולוגיה יוצאת דופן - או שברור שלא היתה בנמצא אצל אחרים (הם השתמשו באקדחים פשוטים למען השם אפילו לא איזה לייזר קטן) 2. יש ספרים וסרטים רבים מאד שהנשיא לא יודע על קיום ארגון\ מעבדת חייזרים ועוד 3. המרכיב המרכזי של אב ובן - אני לא רואה את מבצעים מפגין רגשות כלפי אף אחד שם (חוץ ממדלן) מטריקס באמת קצת יותר קרוב אבל לא כדאי לקחת ממנו את הקרדיט על הרעיונות היפים של 1. שימוש באדם כמקור אנרגיה 2. הפעלה של עולם וירטואלי אוניברסאלי 3. מותר האדם על המכונה

תגובה

היו להם אמצעים טכנולוגיים ומדענים שהמציאו דברים שלא היו ידועים לשאר והיו בשימוש המדור בלבד. בעונה החדשה של ניקיטה, הבוס הגדול של מדור 1 הוא אבא של ניקיטה ובספר הבוס הגדול הוא אבא של הסוכן ושניהם מאמנים את הילדים שלהם כדי שיחליפו אותם בבוא היום.

blackwolf

New member
גם בששת הוא משתמש במרכיבים האלו

למרות שבששת העולם שונה ממה שמתואר בשליטים ( עד כמה שאני זוכרת, קראתי את שניהם די מזמן ).

למעלה