חירות פנימית

חירות פנימית ../images/Emo160.gif

אומנם פסח כבר היה, אבל חשבתי קצת על נושא החירות הפנימית שלנו. מהי חירות בשבילכם ?האם אתן נמצאים ב"עבדות" וחוששים מהצעד הראשון לחופש? האם חוויתם בעבר חירות? האם אנחנו נותנים לעצמנו את החירות/חופש לעשות דברים למען עצמנו

קרני 9

New member
הכי טוב זה לטוס

אני הכי אוהבת לטוס אין כמו לטוס אין כמו הרגשת החופש אבל זה מפחיד

Shuri2

New member
שאלה נפלאה

זו שאלה שאני שואלת עצמי לעיתים קרובות.. האם אני חופשיה? האם אי פעם הייתי. לפני כשלוש שנים ארזתי את מזוודותי, התפטרתי מעבודתי ויצאתי למסע בעולם שנמשך כשנתיים. הרגשתי חופש, חוויתי חוויות נפלאות. אבל.. בדיעבד ברור לי שמעבר לרצון שלי לגלות מקומות חדשים, זו היתה גם בריחה מה"עבדות". עבורי העבדות היתה עבודה ששחקה אותי, אהבה בלתי אפשרית, שקרים, אפילו משפחה. ובאמת הפלא ופלא. הדברים שמהם ברחתי לא נעלמו הם עדיין כאן. רק כשחזרתי הבנתי שאת החופש צריך להרוויח במנות קטנות. להתמודד עם הבעיות והפחדים אחת אחת. להגיד את מה שאני באמת רוצה להגיד ולא לסחוב דברים לנצח על ידי בריחה לעולם אחר או לתוך עצמי. ובאמת מצאתי שרק אחרי שהתמודדתי עם הדברים הקשים מהם פחדתי, יכולתי לנשום באמת ולהרגיש חופשיה.

רננהלי

New member
יוווווווו

איזו תשובה יפה וכל כך נכונה גם אצלי זה ככה. חירות היא לחיות את החיים עצמם מתוך תחושה של בחירה אישית וחופש, ולא בריחה מהם.

חירות מחשבתית

הייתי רוצה חופש ממחשבות להיות באותו רגע. לקבל את ההווה כמות שהוא. זו חירות בעיני. לא ממש בטוחה שזה אפשרי.

reedgreenwhait

New member
הממם חירות זה בשבילי זה כש...

אני יכולה לעשות מה שבא לי, איך שבא לי ומתי שבא לי... אני נמצאת ב2 סוגים של עבדות...אחת היא עבדות עצמית- האובססיה שלי לגבי שיגרה יומית, ושניה היא עבדות של הלימודים. לא יודעת אם חוויתי חירות...היה לי זמן פנוי...יכולתי לנצל אותו לפי רצוני...אפשר להגיד שזו הייתה חירות... אני עושה דברים למען עצמי.

thankful

New member
אצלי זה היה "עודף" חירות

עכשיו נותר לי רק לעבוד ... :)

thankful

New member
תלוי איך את מגדירה חירות נפשית ...

וייתכן גם שההגדרות של שנינו שונות ...

רננהלי

New member
הגיוני

שההגדרות של שניכם שונות. אתם שני אנשים שונים אבל אז מה זו באמת חירות נפשית בשבילך? יכול להיות שמנקודת המבט של 'אין עבודה' נראה שהכל מסתובב סביב זה, ושרק את העניין הזה צריך כבר לפתור. אבל יש עוד דברים. אז מה ההגדרה שלך לחירות נפשית?

חירות בשבילי,

היא בעיקר להפסיק לפחד מה יחשבו עלי, ומה יגידו עלי, מי יתאכזב ומי יהיה מרוצה. כשאצליח לפעול בלי לחשוב על כל אלו לפני כל מעשה- אז ארגיש חופשיה.

ניאו30

New member
משהו שכתבתי בפסח שעבר בקשר לזה

חלק מהדברים האלו השתנו בצורה דרסטית במהלך השנה,חלקם נעלמו,חלק נשארו כשהיו,רובם אני מניח השתפרו אבל לא מספיק.אז זה מה שכתבתי: בחג החירות הזה מה שאני רוצה יותר מהכל זה להרגיש פחות את החג(לא אוהב חגים) ויותר את החירות.אני רוצה להשתחרר,רוצה להרגיש חופשי,כמו ציפור או פרפר או דולפין,רק לא כמו בן אדם,או שבעצם כן,אבל לא כמו הבן אדם שאני. חופשי מכל המגבלות שיש לי בנפשי חופשי מהפחדים שממלאים כל חלק מגופי חופשי מהחרדה החברתית שיש לי והפחד מאנשים חופשי מהעייפות שסוחטת ממני את כל הכוחות הדרושים חופשי מכל המחסומים שלי שמונעים ממני את החלום חופשי מכל המסיכות שלבשתי ואני לובש כל יום חופשי לאהוב אנשים שאוהבים אותי וגם אנשים אחרים חופשי לדעת איך לקבל אהבה בעצמי ללא שום העמדת פנים חופשי לחבק אנשים וגם לנשק כשצריך,אבל רק כשרוצים חופשי להיות אני ועצמי ולא לוותר על מי שאני בפנים חופשי מכל העבר שרודף אותי כל הזמן ולא נותן מנוחה חופשי לדעת שאסור אף פעם לאבד את התקווה ואת האמונה. אני גם רוצה לא לשכוח את הדברים הקטנים: לזכור שבכל בן אדם יש דברים חיוביים,גם אצלי לזכור שבני האדם הם כולם השתקפות של עצמי לזכור שבכל רע שקורה בחיים יש בדרך כלל גם טוב וברכה לזכור שכשלון זו לא מילה גסה אלא דרך להגיע להצלחה לזכור כמה חשוב לחלום חלומות כמו שהיינו ילדים לזכור שרק ככה אפשר חלומות אלה להגשים לזכור שזה עושה טוב לנשמה לצחוק על דברים,גם על עצמך לזכור שתמיד זה חשוב לדעת לסלוח,גם וביחוד לך לזכור תמיד להאמין בכוחה הגדול של האהבה לזכור זאת גם אם בעבר אותנו היא אכזבה לזכור שעושר לא תמיד נמדד במעמד חברתי או בכספים לזכור שזה כן נמדד במה שאתה מרגיש בלב בפנים .

למעלה