חירחור

חירחור

שלום, יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים והיא כל הזמן מחרחרת ונושמת דרך הפה רוב הזמן אפילו כשהיא לא חולה או מצוננת יש לי תמיד הרגשה שהנזלת אף פעם לא נגמרת אצלה והיא תמיד קיימת בפנים ולא מתייבשת. השאלה שלי מה עושים בגיל כזה האם צריך לתת לה משהו כדי לימנוע את הגודש שקיים כל הזמן שבגללו החירחור. הרופא שלה אמר שהיא קטנה והמעברים באף צרים אצלה לכן אני שומעת את החירחור הזה. או ללכת איתה לייעוץ של אף אוזן גרון? תודה מראש על התשובה

SShirly

New member
../images/Emo26.gif

אני חושבת שלא נכון להשתמש במילה חרחור. חרחור זה משהו אחר לגמרי ממה שאת מתארת. במידה והילדה אינה מצפצפת, אין לה חום והיא לא מחרחרת (בריאות), כנראה שבכל זאת מדובר בנזלת שיורדת לגרון ולא מאפשרת לה לנשום כראוי. בגיל שנה אפשר בהחלט לטפל בזה. קודם כל ניתן לתת תרופות שונות כמו cidalin ליבש לה קצת את הנזלת או Profiten שגם מונע קצת שיעול והתפתחות מנזלת למחלה. דבר שני שאני ממליצה לעשות זה צילום אדנואידים. לבדוק שלא מדובר בחסימה של תעלות הנשימה. האם הילדה נוחרת בלילה? אני ממליצה לקבוע תור אצל אף אוזן גרון ובעיקר לאחר הצילום.

שאלה

שלום לך, קראתי את התשובה שלך בני בן החמש לוקח את הפרופיטן באופן קבוע לטיפול מנע ברגע שיש לו נזלת כבר במשך שנתיים בזמן החורף כך הוא לא מגיע לנזלת שגורמת לדלקת באוזניים. אבל הבנות שלי הם עדיין קטנות בנות שנה ועשר אז הרופא שלי עדיין לא נותן להם דבר באופן קבוע רציתי לשאול אותך עם את מבינה בתרופות מה ניתן לתת כשקורה מצב של קמים בבוקר אין חום רק יש נזלת שקופה קצת ואפציקים האם אני יכולה לתת לבנות סירופ כמו היסטפד או סינופד ומה ההבדל בינהם מה בדר"כ נותנים במצב כזה או כדאי לחכות וליראות לאן זה מתפתח ולא לעצור את זה ביום הראשון. תודה מראש על התשובה ומה תפקידך בפורום כי אני רגילה לתשובות של ד"ר ברק.

SShirly

New member
היי שיר../images/Emo45.gif

שום תרופה באופן קבוע זה לא הדבר הכי טוב... פרופיטן היא תרופה שאין איתה כל כך הגבלה כיוון שמדובר בתרופה די פשוטה, אם אפשר לקרוא לזה ככה. ולקחיתה באופן ממושך יחסית לא פוגעת בשום דבר ולא גורמת להתמכרות. בכל מקרה אני חושבת שלא כדאי לתת תרופה במשך שנתיים, גם לא לבני חמש. ילדים, וביחוד ילדים קטנים, חולים הרבה יותר מאנשים מבוגרים פשוט כיוון שאין להם את הנוגדנים לכל המחלות שאנחנו כבר עברנו. לחלות בוירוסים למינהם זה חלק מהחיים ולא צריך להתרגש מקצת נזלת ואפציקים
מה שכן צריך להזהר זה מהסתבכות של הנזלת לדלקת ריאות/אוזניים/גרון וכו'. ונגד זה יש את הטיפולים הרגילים: להתלבש חם ולשמור כמו שכל אמא שומרת
לילדים בני שנה ועשר גם אפשר לתת פרופיטן, אין כל מניעה, במינון נמוך יותר מילד בן חמש כמובן. חשוב שתדעי שהפרופיטן לא מונע כלל נזלת או אפציקים כפי שתיארת אלא רק מונע מהנזלת להתפתח לדלקת כפי שציינת. בגיל הזה ילדים מצוננים הרבה ולנו זה נראה כאילו שהם חולים במחלה אחת שלא נגמרת. אך לא כך הדבר. מדובר במחלות ויראליות אחת אחרי השניה. נוכחות נזלת לא בהכרח תגרום למחלה ולכן לא צריך להתרגש ולקפוץ מיד לתרופות. זה לא בריא. ניתן לתת סידלין להקלה על הגודש או להשתמש במי מלח כדי לפתוח מעט את מעברי הנשימה באף. לגבי תפקידי, אני גולשת כמוך בתפוז.

נזלת וחרחורים כרוניים

השאילה העיקרית היא במה מפריע החירחור או הנזלת. אם הילדה חולה בדלקת אוזניים לעתים קרובות, אם היא לא ישנה טוב עקב החסימה המתמדת, אם היא אינה מתפתחת כראוי, אז יש צורך בבירור וטיפול. אם אף אחד מהתנאים אותם מניתי אינו מתקיים, ספק רב שיש צורך לעשות דבר. תרופות למיניהן עליהן המליצו החברות לא מרפאות, במיקרה הטוב ביותר מקלות לזמן קצר,בעיקר אם מדובר בנזלת שסיבתה היא אלרגיה. הרופא שיכול לתת תשובה מה סיבת החירחור או הנזלת הוא רופא אף אוזן גרון, לו הכלים לבדוק אם מדובר בשקד שלישי או בעיה אחרת. דר' מילה ברק

tommy66

New member
שמן אקליפטוס

יש לי ילד בן חודשיים וגם אצלנו יש חירחורים ונזלת, אני משתמש בשמן אקליפטוס וזה פותר את בעית החירחורים. רציתי לשאול אם קיימת מגבלה בשימוש בשמן אקליפטוס לתינוקות?

חבובי

New member
אומרים ששמן אקליפטוס לא בריא לתינוק

ולטווח הרחוק זה יכול להחמיר את בעית הנשימה. מומלץ להשתמש בשמן אקליפטוס לימוני.

למעלה