חישוב היטל השבחה בגין תיקון 117 פיצול דירות צמודות קרקע

מצב
הנושא נעול.

אני מעוניין לדעת ברמה העקרונית כיצד מחושב היטל ההשבחה במקרה של הוראת שעה תיקון 117 חוק פיצול דירות צמודות קרקע .
האם ההשבחה מחושבת כערך המוסף מהשכירות לתקופה של 5 שנים או בשיטה אחרת ?
בנוסף מעוניין לדעת האם העלויות העקיפות והישרות בהכשרת יחידת ההשכרה מקזזות את ההיטל שצריך לשלם .

היטל השבחה על פיצול דירה צמודת קרקע

אני מעוניין לדעת ברמה העקרונית כיצד מחושב היטל ההשבחה במקרה של הוראת שעה תיקון 117 חוק פיצול דירות צמודות קרקע .
בנוסף מעוניין לדעת האם העלויות העקיפות והישרות בהכשרת יחידת ההשכרה מקזזות את ההיטל שצריך לשלם .
הי מאיר, היטל השבחה מחושב בגין התוספת לשווי של הנכס, כאילו הנכס היה נמכר בשוק החופשי, לאחר התכנית המשביחה. בהתאם לכך, סביר להניח שההיטל יחושב בגין הפער שיווצר בין השווי למ"ר בנוי בבית לפני הפיצול (שהינו מ"ר ששוויו הולך ופוחת ב"שוליים" ככל ששטח הדירה גדל) לבין השווי למ"ר לאחר הפיצול. בגדול ניתן לומר שההשבחה נוצרת מהפיכת שטח "שולי" לשטח "ראשי". לגבי העלויות להכשרת השטח, בהחלט ראוי להתחשב בהן, אבל, הן לא מתקזזות מהיטל ההשבחה, אלא, מההשבחה עצמה - כלומר מעליית השווי, כך שההיטל מוטל על עליית השווי נטו.

הי מאיר, היטל השבחה מחושב בגין התוספת לשווי של הנכס, כאילו הנכס היה נמכר בשוק החופשי, לאחר התכנית המשביחה. בהתאם לכך, סביר להניח שההיטל יחושב בגין הפער שיווצר בין השווי למ"ר בנוי בבית לפני הפיצול (שהינו מ"ר ששוויו הולך ופוחת ב"שוליים" ככל ששטח הדירה גדל) לבין השווי למ"ר לאחר הפיצול. בגדול ניתן לומר שההשבחה נוצרת מהפיכת שטח "שולי" לשטח "ראשי". לגבי העלויות להכשרת השטח, בהחלט ראוי להתחשב בהן, אבל, הן לא מתקזזות מהיטל ההשבחה, אלא, מההשבחה עצמה - כלומר מעליית השווי, כך שההיטל מוטל על עליית השווי נטו.
ראשית תודה על התשובה .
עדיין לא ברורה לי עליית השווי מאחר והיחידה המפוצלת אינה ברת מימוש היינו לא ניתן למוכרה . אם כך ממה נובע הערך/שווי המוסף ?
נקודה נוספת שלא נהירה לי נוגעת לעובדה שהוראת השעה תקפה ל 5 שנים בלבד במצב כזה כיצד ניתן לחשב את תוספת השווי הפרופורציונלי ?

koobile

New member
איך מודדים היטל השבחה

איך מודדים היטל השבחה
היי, לא הרבה שמאים רכשו את ההשכלה המתאימה והמקיפה בעניין, יש שמאי מקרקעין מעולה שעוסק בתחום הזה כבר שנים רבות והוא יוכל לייעץ לך בעניין, מניסיון של בני משפחה ממליץ בחום.
\http://www.huliut.co.il
&nbsp

מצב
הנושא נעול.
למעלה