חישוב הצמדה וריבית

don43

New member
חישוב הצמדה וריבית

זכיתי במשפט, והשופטת פסקה כי יש לשלם לי הצמדה וריבית כלהלן: על סכום אחד, החל מיום 1.3.2001 ועד ליום 18.5.2001 על סכום שני החל מיום 1.3.2001 ועד ליום התשלום בפועל. מהי הנוסחה הכללית לחישוב, ומהו החישוב במקרה הספציפי? אשמח לתשובה מפורטת

don43

New member
בפרוטוקול נאמר "הצמדה ורבית כחוק"

יודגש שאינני עו"ד. חוק המקרקעין בפרק "בתים משותפים" קובע כי ניתן לחייב (באסיפת בעלי דירות וברוב רגיל) בעל דירה להשתתף בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף על מנת לשמור אותו במצב סביר. סביר מוגדר "כפי שהיה ביום בו נסתיימה הבנייה". במקרה דנן, מדובר בהשבחת הנכס, ולכן אין דרך לאלץ את מי שאינו רוצה להשתתף בהוצאה. לעומת זאת, לא ניתן למנוע מבעל דירה את האפשרות להשתמש שימוש סביר ככל הדיירים ברכוש המשותף קרי - שטח החנייה, ועל כן תיאלצו לתת בידו שלט לשימושו במידה ויחפוץ. כבעל/ת דירה אני ממליץ לך להחזיק את חוק בתים משותפים (מדובר בכעשרה עמודים) דרך קבע בבית.

"הצמדה ורבית כחוק".

סעיף 1 בחוק פסיקת רבית והצמדה מגדיר את המונח "הפרשי הצמדה ורבית": "הפרשי הצמדה בצירוף ריבית צמודה בשיעור של 4% לשנה על הסכום שמדובר בו, כאמור בסעיף 2.". סעיף 2 זה הסעיף שמסמיך את בית המשפט לפסוק רבית והצמדה. סעיף 7 באותו חוק קבוע שהרבית תצורף לקרן אחת לשנה (כלומר, מדובר ברבית דרבית המצטרפת לקרן אחת לשנה).

don43

New member
יואריאן - תודה אבל...

חלף זמן רב מאז נבחנתי במתימטיקה... האם אוכל לקבל נוסחה שתסייע לי לחשב, על סמך הפרטים שמסרתי בהודעתי המקורית ( ראה למעלה) ???

נפלה לך ה-ס´.

אני חושב שחלף זמן עוד יותר רב מאז שאני נבחנתי במתמטיקה. לכן, יש תוכנות שמחשבות את זה. מבחינת התאריכים מדובר בכל כך קצת זמן, אז אתה יכול להתייחס לזה כמו אל הקרן. אם תגיש להוצאה לפועל - זה כבר יחושב לבד.

don43

New member
תודה יוסאריאן ו...

כפיצוי על ה"ס" החסרה, הנה שתיים נוספות: "ס" "ס"

אם תפרטי את הסכומים

ואת התאריכים, אכניס לתוכנה שלי, ואתן לך תשובה מדויקת מה הסכום נכון להיום.

don43

New member
פירוט הסכומים ו...סליחה

1, 7,940 ש"ח מיום 1.3.01 ועד ליום 18.5.01 2, 1,000 ש"ח מיום 1.3.01 ועד ליום 23.9.01 השופטת פסקה שהסכומים ישאו רבית והצמדה. ו... סליחה, לא התכוונתי להאיץ ולדחוק באף אחד.

don43

New member
תודות...

תודת לכולם...ובמיוחד לך ציפי ..ארשה לעצמי להיעזר בך שוב לכשיגיע יום ה23.9 ו..שוב תודה!

הערה קטנה ...

לאו דווקא מיום פסק הדין, אם נקבע בפסק הדין מועד אחר לתשלום, מאוחר מפסק הדין, אז ה-5% יתחילו מאז (אני מניח שזו הכוונה של השואל לגבי ה-1,000 ש"ח מיום 23/9/01. האמור הוא לפי סעיף 10 בחוק ההוצאה לפועל: 10א. ריבית פיגורים (תיקון: תשמ"ט, תשנ"ג) ^5^ (א) חוב שנפסק ולא שולם על ידי החייב במועד שנפסק או במועד שנקבע לתשלומו בפסק הדין, לפי המאוחר (להלן בסעיף זה - מועד הפרעון), יתווספו עליו הפרשי הצמדה כמשמעותם בחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 (להלן בסעיף זה - החוק) וריבית צמודה כמשמעותה בחוק בשיעור של 5% ממועד הפרעון עד התשלום בפועל. (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), רשאים ראש ההוצאה לפועל או רשות שיפוטית, לפי בקשת החייב ומטעמים מיוחדים שירשמו, לקבוע שיעור נמוך יותר מ-10%, לתקופה שממועד הפרעון עד התשלום בפועל, ובלבד שלא יפחת מהשיעור שנקבע בפסק הדין לתקופה שעד מועד הפרעון. (ג) על ריבית לפי סעיף זה יחולו הוראות סעיף 7 לחוק. (ד) הוראות סעיף זה לא יחולו בנסיבות האמורות בסעיף 6(ב) או (3) לחוק. (ה) בסעיף זה, "רשות שיפוטית" - כמשמעותה בסעיף 1 לחוק.".

דובי123

New member
לאחרונה היתה פסיקה כמדומני שקבעה

ריבית כחוק משמעה כריבית מכסימלית מותרת [או משהו בסגנון] בכל אופן קבעה ריבית הרבה יותר הגיונית מ4% צמוד שהנו ההלואה הטובה ביותר במשק ולכן מעודדת אי תשלום

don43

New member
הריבית המוזכרת כאן...

האם מישהו מכיר את הפסיקה הזו הגורסת יותר מאותם 4 % ??? ו...אודה לעו"ד ציפורה יש לי עכשיו תאריכים סופיים לחישובי הרבית 1. 7,940 ש"ח מתאריך 1.3.01 ועד לתאריך 18.5.01 2. 1,000 ש"ח מתאריך 1.3.01 ועד לתאריך 4.9.01 אודה לך על הסיוע...

למעלה