חישוב השכר הממוצע במשק

oritti

New member
חישוב השכר הממוצע במשק

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה השכר הממוצע במשק לשנת 1999 היה 6377 ש``ח בעוד שבביטוח לאומי טוענים שהשכר הממוצע במשק לשנת 1999 היה רק 5981 ש``ח. מי צודק? לי יש אינטרס לחשב לפי הלשכה אך האם זה חוקי? תודה.

תלוי לאיזה צורך.

אני לא יודע ממה נובע האינטרס שלך לחשב לפי הביטוח הלאומי, אבל תלוי ממה נובע הצורך שלך להתחשב בשכר הממוצע. יש חוקים מסויימים שבהם יש משמעות לשכר הממוצע, אבל בחוקים אלה ההפניה היא לשכר הממוצע לפי הביטוח הלאומי. עד כמה שאני יודע, הנתונים של השכר הממוצע בביטוח לאומי, הם נתוני אמת, המבוססים על הדיווחים של כלל המעסיקים (לוקחים את כל הדיווחים ועושים חלוקה של סך כל השכר המדווח במספר סך כל העובדים שעליהם מדווח, והתוצאה המתקבלת היא השכר הממוצע). ברור שיש כאן הטיה כלפי מטה, כי יש עובדים במשרה חלקית שמספרם מובא בחשבון בין מספר העובדים, אבל שכרם משקך רק את החלקיות של המשרה. בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עושים מדגם או סקר, כך שזה לא בדיוק נתונים אמיתיים. אם אתה רוצה - קח את ההגדרה למונח ``השכר הממוצע`` המופיעה בסעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי: ````השכר הממוצע`` - הצירוף של שניים אלה: (1) הממוצע החודשי של השכר הממוצע למשרת שכיר בשלושת החודשים האחרונים שלגביהם היו נתונים בידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום שקדם ליום העדכון (להלן בהגדרה זו - ממוצע השכר); (2) תוספת לממוצע השכר בשיעור הפיצוי שניתן בתקופה שמתום שלושת החודשים ששימשו בסיס לחישוב ממצע השכר ועד ליום העדכון; לענין הגדרה זו, ``יום העדכון`` - 1 בינואר של כל שנת מס, ואם חל פיצוי לאחר מכן - 1 בחודש שבו חל הפיצוי; על כל שינוי בשכר הממוצע יפרסם השר הודעה ברשומות;``. אבל קרא גם את סעיף 2 לאותו חוק: 2. (א) בסעיף זה - ``שכר מדוד`` - שכר ממוצע למשרת שכיר שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה; ``חודש שכר חריג`` - החודש האחרון של שנת מס וכן חודש שבו שולמו תוספות בעד ביגוד או בעד הבראה למרבית העובדים השכירים; ``שכר מדוד מתוקן`` - השכר המדוד של החודש האחרון שקדם לחודש שכר חריג (להלן - החודש הקודם), בתוספת 0.5% ממנו ובתוספת פיצוי שחל בחודש השכר החריג; היה החודש הקודם חודש שכר חריג, יובא בחשבון, לענין זה, במקום השכר המדוד של החודש הקודם, השכר המדוד של החודש האחרון שקדם לחודש הקודם בתוספת 0.5% ממנו ובתוספת פיצוי שחל בחודש הקודם. (ב) בחישוב השכר הממוצע, לצורך גמלאות ודמי ביטוח, יחולו שינויים אלה: (1) לגבי חודש שכר חריג, במקום השכר המדוד יובא בחשבון השכר המדוד המתוקן; (2) השכר הממוצע יחושב בכפוף להוראות פסקה (1) ויוגדל בשיעור השווה לחלק השנים עשר של סך ההפרשים החודשיים לגבי שלושת חודשי השכר החריג האחרונים, ששכרם המדוד ידוע ביום העדכון; לענין זה, ``הפרש חודשי`` - ההפרש שבין השכר המדוד של חודש שכר חריג לבין השכר המדוד המתוקן של אותו חודש, מחולק בשכר המדוד המתוקן של החודש האמור.``. אם הבנת מה הם רוצים - כל הכבוד לך.

לאחר שיקול נוסף ...

אני בכלל לא מספיק בטוח בתשובה הראשונה, אז אין סיבה להסתמך עליה.

למעלה