חישוב מסלול מחדש ואני צריכה את עזרתכן...

חישוב מסלול מחדש ואני צריכה את עזרתכן...

היי יקירות ,
למי שאין כוח לקרוא ויכולה לעזור , השאלות מודגשות בסוף .
אז עברה לה חצי שנה מאז הגרידה ולצערי טרם זכיתי ליצור חיים מחדש.
חייבת לציין שניסיתי מהרגע שיצאתי מחדר הניתוח כבר להיקלט ועשיתי בשביל זה כל מה שצריך.
וכן אני יודעת שהגוף צריך להחלים ושיכול להיות שלקח לו זמן אז זה לא באמת חצי שנה וכל שאר המטעמים שנוהגים להגיד\ לחשוב .
אבל קצרה סבלנותי ודווקא אם נקלטתי טבעי בהריון הראשון אני רוצה להתחיל לבדוק מה העניין ומה קורה פה בעצם.
ולא אני לא רוצה למצוא או לבדוק מה לא בסדר אלא רוצה פשוט לוודא שהכל בסדר ושבסכ"ה לטבע חוקים משלו ( כמו שגיליתי לאחרונה).
אז בקצרה ממש על ההיסטוריה:
הריון ראשון נקלטתי בתקופה שמוגדרת אצל הרופאים כזמן סביר ( אחרי חצי שנה של נסיונות מכוונים).
אחרי הגרידה ביקרתי שלוש פעמים אצל רופא נשים: פעמיים אצל הרופא הקבוע שלי- מיד אחרי המחזור הראשון שהופיע לאחר הגרידה כדי לוודא שהכל נקי ולפי הוראות בי"ח ופעם אחת לפני יותר מחודש סתם לשקט שלי (טען שהכל תקין).
בנוסף, לאחר בערך 3 חודשים מהגרידה ביקרתי אצל פרופסור שחברה המליצה וזה היה בשביל לקבל חוות דעת נוספת שהכל תקין בU.S , הסביר בעיקר שאני עוד לא מספיק זמן לא בהריון מאשר הייתי ושלח אותי "להזדיין בסבלנות" :)
עשיתי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי והכל תקין כולל בלוטת התריס.
יש לנו בדיקות זרע של בנזוגי מלפני שנה.
*ההריון הופסק בגרידה לאחר 17 שבועות עקב גילוי מומים בעובר ( ולא בגלל משהו לא תקין בהריון עצמו).
ה"טראומה כבר מאחורי" ואני שמה הכל בגרשיים כי מבחינה נפשית מעבר למה שבתת מודע אני מרגישה שהתגברתי, אני מנסה לחיות את חיי ולהנות מהם כי בסופו של דבר החיים ממשיכים ודברים קורים..
אשקר אם אגיד שזה לא מעסיק אותי ביום יום והנחתי בצד את העצות של "תנסי לשחרר" כי אי אפשר באמת לשחרר ורק אתן מבינות אבל כן מנסה לחבק את התחושות של הרצון העז להיקלט שוב.
כעת עברה תקופה של חצי שנה בה אני מהכרות גופי מרגישה שהוא די חזר לעצמו, יש מחזורים, יש ביוצים מורגשים לרוב ויש מעקב אבל מה אין? הריון!

אני מתחילה סדרת טיפולים של רפלקסולוגיה ודיקור כי מה יש לי להפסיד בעצם ובנסוף, קבעתי תור לרופאה נשים שמתמחה גם בפוריות כי חשבתי שאולי אישה תבין אותי יותר ופה אני צריכה בעצם את עזרתכן:
מטרת הפגישה היא בעיקר בשביל "לדרוש" ובנימוס כמובן בדיקות .
אני יודעת שהאינטרס הוא לא לשלוח לבדיקות בתקופות זמן כאלה בעיקר מבחינה כספית כדי לחסוך לקופות החולים ואני רוצה להגיע מוכנה.
אילו בדיקות אני יכולה לבקש ממנה לבצע?
וחשוב לציין שאני לא מתכוונת לבדיקות חודרניות ומקיפות עד כדי כך אלא באמת לבדיקות התחלתיות די בסיסיות שאפשר לעשות .

אם יש לכן רעיונות לעוד דברים שאני יכולה לשאול ולברר אשמח לעצה.

קורה תמיד שאני מגיעה "מוכנה" ושוכחת לשאול מלא דברים...

תודה רבה למי שקראה הכל ותוכל לעזור.
מאחלת לכולן יום מקסים :)

מנסה

חייבת לציין שכתבת מקסים וברור, והרבה מהדברים שכתבת מוכרים לי מעצמי, אז קודם כל קבלי הרבה הזדהות ממני.

לעניין הרופאה - אני לא בטוחה שדווקא אישה תהיה יותר אמפתית ורגישה לצורך שלך. מנסיוני האישי זה פשוט עניין של אופי וגישה של הרופאים והרופאות, כל אחד ואחת לפי הידע והגישה שלו/שלה.

מבחינת בדיקות, הדבר שהכי בולט לי שלא עשית (אלא אם כן פספסתי את זה) - זו היסטרוסקופיה אבחנתית.
היא כן פולשנית במובן מסויים, ובאופן אישי לא עשיתי אחרי כל הפלה. למעשה עשיתי לראשונה חצי שנה אחרי ההפלה השישית שלי, בגלל שחשדתי בהידבקויות שמפריעות לקליטה - ואכן היו הידבקויות.
אם את מרגישה שיש קושי בהיקלטות, זו בדיקה שכדאי לבצע.

יכול להיות שיש טעם לחזור על פרופיל הורמונלי + בדיקת זרע.
מעבר לכך את יכולה לבקש בדיקות קרישיות, שסביר להניח שהקופה שלך לא תממן אחרי הפלה אחת שהנסיבות שלה בכלל לא קשורות לקרישיות, ואז להחליט האם את רוצה לבצע את בדיקות הקרישיות במימון עצמי.

עוד דבר שאפשר לשקול אבל אני לא בטוחה שרופאי פוריות ישתפו עם זה פעולה בשלב הזה, זה מעקב זקיקים + הורמונים.
מדובר בשילוב של בדיקות דם ואולטרסאונד שמבוצעות כל יומיים-שלושה, על מנת לאתר את הביוץ ולאפשר לכם לכוון את הימים באופן מדוייק.
היה חודש אחד שניסיתי לעשות את זה, ללא מעקב רופא - כלומר אני החלטתי מתי להגיע למעקב ובעזרת הידע שלי הבנתי מתי צפוי הביוץ. לא השגתי הריון באותו החודש וההגעה לבדיקות היתה מייגעת. חודשיים אח"כ נקלטתי בלי מעקב זקיקים, אלא על סמך זיהוי עצמי של הביוץ.

למרות שהוא די גוסס (תקלות טכניות שהובילו לפרישת המנהלות), מציעה לך לנסות להתייעץ גם בפורום פוריות.

תודה ועוד

קודם כל תודה רבה רבה על התשובות וההזדהות

אני גם לא בטוחה שעצם היותה רופאה בהכרח יעיד על הזדהות או אמפתיה מצידה אבל שווה לנסות וקראתי עליה דברים טובים בנושא של פוריות ( חוו"ד של מטופלים).
בכל מקרה כמו שציינתי המטרה שלי היא לצאת עם בדיקות מסוימות שאני יכולה לעשות בעיקר בשביל השקט הנפשי שלי .

בנוגע לבדיקות שציינת:
אכן לא עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית ואשמח שתפרטי:
איפה עושים את הבדיקה?
זה רק לאחר הפניה מרופא נשים?
לא תיהיה סיבה שהיא לא תאשר לי לעשות אותה אחרי שעברתי גרידה נכון?

בנוגע לפרופיל הורמונלי נוסף ובדיקת זרע אני כמובן אתייעץ איתה.

בדיקות קרישיות- תוכלי יותר לפרט?
נשמע לי שפחות רלוונטי מאחר שאף פעם לא היו לי בעיות קרישיות וזה גם לא מקושר עם סיבת ההפלה .

בנוגע למעקב זקיקים והורמונים-
היכן מתבצעת הבדיקה? אצל רופאת הנשים או בקופ"ח?
אני מניחה שהיא לא תמליץ וגם אני קצת נרתעת והסיבה היא , במשך החצי שנה ברוב החודשים הרגשתי את הביוץ ואני די יודעת לומר שהוא קיים וגם בזמן שהוא צריך להיות בו .
אחרי המחזור הראשון שקיבלתי מאז ההפלה השתמשתי חודש אחד במקלונים רק כדי לוודא שיש ביוץ וזה סימן משהו אבל בגלל שבחודש שבו דווקא נקלטתי להריון המקלונים לא הראו ביוץ איבדתי את אמוני בהם.
הם גורמים לי לפתח ציפיות עוד יותר ממה שיש גם בלעדיהם אך אני חושבת שבכל זאת אקנה ערכה חדשה ואשתמש החודש וכמובן אגיע אליה עם תובנות בנושא.
אז אני לא יודעת אם נכון בשבילי להיסחב לקופ"ח בשביל זה גם מתוך אמונה אמיתית שהבעיה לא נמצאת שם.

שוב המון המון תודה לך על היחס.

עונה

לדעתי ניתן לבצע אבחנתית גם בבתי חולים ציבוריים, אבל אני העדפתי ללכת לאחד השמות הגדולים בתחום - דר' חן גולדשמיט.
מהחוויה שלי אצלו (ב-9 חודשים הספקתי 5 אבחנתיות ו-2 ניתוחיות), הוא מאוד מקצועי ומיומן. הוא ראה הכל מהכל, מאוד עדין במהלך הבדיקה ועוצר אם המטופלת מפגינה אי נוחות.
הוא מקבל פרטי או בהשתתפות קופה (כללית) במרכז נארא ברמת גן. אם יש לך ביטוח פרטי, יכול להיות שהם מכסים חלק מהעלויות.
מכיוון שיש לו זמינות תורים גבוהה, ההמלצה היא להתקשר אל המזכירה שלו מיד עם קבלת הוסת, והיא מתאמת את התור לשבוע עד שבוע וחצי לאחר מכן.
כדי לקבל מימון של הקופה או של ביטוח בריאות פרטי, צריך הפניה לבדיקה מרופא נשים.
אני מעריכה שהרופאה תיתן לך המלצה לביצוע הבדיקה, מכיוון שזה הליך די נפוץ לאחר הפלה.

סט בדיקות קרישיות מלא הוא מאוד גדול ולרוב לא מבצעים את כולו אלא רק חלקים.
במקרה שלי אישרו לי סט די נרחב אחרי הפסקת הדופק הספונטנית השניה למרות שהיו רק 2 הפלות מהסוג הזה ולמרות שהן לא היו רצופות.
אני חושבת שבמקרה שלך אין צורך כרגע בבדיקות קרישיות.

את מעקב הזקיקים ביצעתי במרכז בריאות האישה של הקופה.
נדרשתי להציג הפניה למעקב מרופא הנשים שלי (בשביל האולטרסאונד), והפניות במערכת לפרופיל הורמונלי (מרופאת המשפחה, כי אין לי רופא נשים של הקופה כרגע).
מסכימה איתך שאם את מזהה ביוץ בעצמך (זה לא משנה אם את נעזרת במקלונים או לא), די מיותר לעבור מעקב.

תודה לך!

תודה תודה תודה על הכל, מאוד עוזר לי.

אני מאיזור הצפון, את ממליצה ללכת לד"ר חן גולדשמיט במיוחד?

יש לי גם ביטוח פרטי ואני אבקש גם הפניה מהרופא נשים ( אם לא זו שאני הולכת אליה אז מהרופא שלי או מרופאת המשפחה) כך שלא תיהיה לי בעיה מהבחינה הזו ואין לי בעיה לנסוע במיוחד אם יש המלצות טובות.

שוב המון המון תודה לך על המענה המפורט.

הוא לגמרי שווה את הנסיעה הארוכה

אני מגיעה מחיפה.
באבחנתית הראשונה בעלי הגיע איתי. באבחנתיות הבאות כבר נסעתי לבד.

הי יקרה

אין לי ממש תשובה לשאלות שלך. מבינה מאוד את הכמיהה העצומה והרצון להתמלא.
מצטערת שלא זוכרת ולא בטוחה שהבנתי וזה לדעתי משפיע על התשובה אז שואלת אותך. זה היה הריון ראשון?

אני 9 חודשים מהגרידה בשבוע 16 שלי. גם אני לא נקלטתי ומנסה בעצם מהרגע שאישרו לי לנסות אחרי הווסת הראשונה. החודש עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית, אצל חן גולדשמיט ברמת גן, לא קבלתי הפניה כי זה פרטי. במקרה שלי הביטוח הפרטי שילם אבל אם הבנתי מהם נכון, המחיר הוא לא בשמיים גם אם משלמים לבד.
במקרה שלי הוא מצא הידבקויות קלות ופתח אותן במהלך הבדיקה אבל הוא ציין שהן לא הסיבה לכך שלא נקלטתי. אז נשארתי בלי סיבה. בדיקות הורמונליות גם יצאו תקינות וגם בדיקת זרע של בעלי.

ועכשיו בעצם מגיעים לשאלה הבאה. מה את מוכנה לעשות בשביל עוד הריון. ולכן שאלתי אם זה היה הריון ראשון. כי לתחושתי בלבד זה כן משנה. אני לא מעוניינת להיכנס לטיפולי פוריות בשביל להיכנס להריון נוסף. לא שזה מבטיח לי משהו בכלל.
אבל אולי היה מגדיל את הסיכויים שלי אילו הייתי נוטלת הורמונים. אבל אני לא מעוניינת בזה גם במחיר שלא יהיה לי עוד הריון. אז תשאלי את עצמך מה את מוכנה לעשות ולפי זה תדברי עם הרופאה לגבי איך מתקדמים.

עכשיו כותבת לך משהו שברור לי שכבר שמעת ואת מבינה. אבל בכל זאת כותבת לך מתוך אהבה שוב. אין איך להתחמק מזה. לגוף לוקח את הזמן להחלים. לרחם לוקח זמן להשתקם. לפי הרפואה הסינית המדקרת שלי אמרה שממליצים לחכות תשעה חודשים אחרי גרידה מאוחרת עד שמנסים להקלט להריון חדש. כל המערכת צריכה לעבור איזה ריסטרט. כמובן שזאת דעתי האישית בלבד, אבל לתחושתי רק בחודשיים האחרונים אני באמת במקום של ריפוי. לא שאני לא חושבת או רוצה בכל מעודי להתמלא מחדש. ברור שאני חושבת על זה וקשה לי בעיקר סביב הימים של הווסת והאכזבה. אבל אני מרגישה באמת טוב. אז בעצם לתחושתי האישית אני כאילו מנסה חודשיים.
אז תבררי אם עצמך האם באמת היית כל החצי שנה הזאת במצב להיכנס להריון חדש? אולי את באמת צריכה עוד זמן ולא עוד לחץ?

מחבקת אותך, מבינה ומזדהה.

קודם כל תודה על ההתייחסות וההזדהות, מעריכה את זה מאוד!

הכמיהה העצומה והרצון להתמלא פשוט יותר חזקים מהכל, גם בגלל שאני באמת מרגישה מוכנה להרחבת המשפחה וגם בגלל הרצון "לתקן" את מה שהיה מקולקל. .
זה היה ההריון הראשון שלי, לצערי .
ההתחלה שלו הייתה כ"כ כייפית גם פיזית, אופטימית, מלאה בחלומות ואז זה התנפץ. מצד אחד בטוחה שיהיו לי ילדים ומשפחה אז זה מרגיע ומצד שני נאבדה התמימות של ההריון הראשון.
נתגבר...

אני מבינה שאצלך זה לא ההריון הראשון?
איך עשית היסטרוסקופיה אבחנתית כשאת בהריון?
גם אם לא אקבל הפניה אין לי בעיה לעשות באופן פרטי ( מה גם שיש לי ביטוח פרטי אז הוא יכול לכסות- יודעת להגיד מה צריך להציג להם ?)

אני חושבת שאי אפשר ללמוד מהסיפור שלך אם ההידבקויות היו הסיבה או לא כי בסוף הצלחת להיכנס שוב להריון.
אבל את צודקת.... אנחנו רוצות סיבות כי זה קשה שהכל בעלטה.

מה אני מוכנה לעשות בשביל עוד הריון? שאלה מעולה! בעקרון בא לי לענות לך שכל מה שצריך . זו התשובה מהלב, השכל אומר- אנחנו בריאים, צעירים, כבר הייתי בהריון באופן טבעי, יקרה שוב וכנראה יקח עוד קצת זמן.

אני לא חושבת שהרופאה תחשוב שאני שפויה אם אבקש ממנה במצבי להתחיל טיפולי פוריות אני גם לא חושבת שיהיה רופא שיאשר לי דבר כזה אבל לא בטוחה שהייתי מתנגדת אם היו מציעים נגיד לקחת הורמונים לחיזוק או משהו כזה ולכן אני באה להתייעץ עמה אבל גם לדרוש בדיקות מסוימות שלא דורשות יותר מידי מבחינתה.

בנתיים אני גם פונה לרפואה משלימה אולי זה ישחרר משהו שתקוע .

אני כ"כ מסכימה עם מה שרשמת בסוף ואני גם חושבת שהגוף שלי פשוט יהיה מוכן כשיהיה מוכן ויהיה בסדר, אני באמת אופטימית ומהצד השני תמיד נזכרת גם באלו שנכנסות להריון עוד לפני שקיבלו מחזור אחרי גרידה, כאלה שחוו הפלה טבעית ומיד נקלטו שוב וכאלה שנכנסות להריון גם חודש אחרי הלידה .
אני מאמינה גם שגוף האישה הוא הדבר הכי חזק ומופלא בטבע ועובר כ"כ הרבה וגם יודע לרפא את עצמו מטראומות וזה באמת מיוחד רק לנשים בעיניי אז נכון, יכול להיות שלגוף אחד לוקח זמן וגם לרחם ובטוח שאין איך להתחמק מזה כי לא אני ולא הרפואה מחליטים על זה אבל יכול להיות גם אחרת.
הכל יכול להיות.
בנתיים אין לי מה להפסיד ואני מנסה מהרגע שהופסק ההריון הקודם ( אולי זה לא יצליח אבל לפחות זה לא פוגע חוץ מהאכזבה כל חודש) אני משתדלת לא להתעסק בזמן אלא יותר בכמיהה ואני באמת רוצה ומרגישה מוכנה , אני בטוחה שאני בלחץ אבל אני לא בטוחה שזה מה שמונע ממני כרגע להיות בהריון...

אני מאחלת לך הריון מקסים ובריא ! ושוב המון המון תודה על התמיכה זה בהחלט עוזר!

לא הבנתי ממה השתמע שאני בהריון

אולי שם פשוט המח של שתינו נמצא.... הלוואי ומחשבה יוצרת מציאות. בכל אופן כתבתי שלא הצלחתי להקלט עד עכשיו. ואני כמובן לא בהריון.

בכל אופן. עשיתי את ההיסטרוסקופיה לא בהריון ולפני הביוץ.
קבלתי מדר גולדשמיט טפסים לביטוח והסוכן ביטוח הגיש אותם והם בעצם הוציאו טופס התחייבות ואני לא שלמתי כלום. במקרה שלי היו ההידבקויות הקטנות שהוא פתח ואולי זה עוד יעזור לי אבל מי יודע.

אצלי זה היה הריון 4, אז יש לי בבית 3 ילדים. אין ספק שהבחירה שלי לא לעשות הכל למען הריון חדש היא פשוטה יותר מאשר לו לא היו לי ילדים. מניחה שבאמת בלי ילדים הייתי מוכנה לעשות הכל. אבל עדיין האובדן כואב כואב כואב כי מאוד רציתי את התינוקת הזאת.

לטובת השפיות הנפשית שלך אל תשווי בין ההחלמה (הפיזית) באובדן הריון טבעי בשבוע מקודם לבין התערבות פיזיקלית רצינית ברחם, ברירת ובצוואר הרחם בגרידה מאוחרת וההחלמה ממנה. זה פשוט לא אותו דבר. ואפילו יש איסור רפואי להיכנס להריון לפני הווסת הראשונה. הכל שם צריך את ההחלמה שלו.

לגבי טיפולים, בת כמה את? אני יודעת שיש גיל שממנו כבר לא מבקשים שנה של ניסיונות אלה מסתפקים גם בפחות.
לא מתחילים בדרך כלל ישר מivf, יש גם מעקבים, הזרעות ועוד כל מיני דברים ״קלים״ יותר לפי שיקול דעת הרופא כמובן. ולפעמים באמת צריך זמן.

אני יודעת כמה קשה לך. שולחת לך המון אנרגיות טובות.

סליחה סליחה סליחה

"אני 9 חודשים מהגרידה בשבוע 16 שלי" - והמוח שלי פירש את זה שאת בשבוע 16 היום אחרי 9 חודשים מהגרידה.

סליחה על הטעות וכמובן מאחלת לך הריון נוסף ממש בקרוב!

האובדן כואב בכל מקרה ולא משנה אם יש 10 ילדים או אין בכלל, כל עוד זה הריון רצוי ( גם אם לא מתוכנן) זה כואב ואני מחבקת אותך חזק .
הכאב הגדול שלי הוא יותר על איבוד התמימות של משהו ראשוני אבל אני מחכה ומקווה שתיהיה חוויה מתקנת.

את ממש צודקת בנוגע לשוני בהחלמה ואני כ"כ יודעת את זה ומבינה אבל זה עדיין לא מניח לי מלקוות ולצפות כל פעם מחדש ולהאמין בגוף שלי שהוא כבר החלים!

אני בת 32 .

תודה תודה תודה.

אין מה להצטער. הכל בסדר.

תשמעי את ממש צעירה. נכנסת בקלות להריון הקודם.
עברה ״רק״ חצי שנה.
עם כל הקושי בעיינים הלא מקצועיות שלי את לגמרי בנורמה. נפלת בצד הרע של הסטטיסטיקה המרושעת.

תתיעצי לגבי היסטרוסקופיה אבחנתית. במיוחד אם את מרגישה איזה שינוי בווסתות שלך מאז הגרידה.

רפלקסולוגיה ודיקור אצל מטפל מומחה לעיניין(!) זה תמיד טוב. אני מטופלת לאלרגיות שלי באופן קבוע בדיקור וזה מציל אותי.

תנסי לעשות לך קצת דברים עבור הנפש. אני עושה יוגה וזה עושה לי טוב. תנסי לאכול בריא ומזין.

( בכוונה מוסיפה את זה במאמר מוסגר, כי זה לא קשור לפורום הזה. וזה כאילו הפוך אולי ממה שרוצים פה. תהני מהזמן לבד הזה עם בעלך. זה לא קלישאה שהזמן הזה לא יחזור. יש משהו בזוגיות בלי ילדים של חופש וקסם שפשוט אין כשיש ילדים בבית. שניהם כמובן טובים. אבל אני תמיד קצת מתבאסת שלא חוויתי מספיק את הזמן הזה של זוג ״ללא״. היום כל יציאה ליותר מערב זה מערך שלם התארגנות והרבה תוכניות באמת נעלמות בגלל זה)

מאחלת לך מכל הלב החלמה מלאה מהירה לגוף ולנפש. ידיים מלאות ולב שמח.

שירהד1

Member
מנהל
קראתי את כל הפירוט כבר לפני מספר ימים,

ואני כבר לא זוכרת את הפרטים.
בכל מקרה- בשורה התחתונה, העיצה הכי חכמה שאני יכולה לתת לך זה להיות מטופלת אצל רופא/ה מקצועיים ואמינים, עליו/ה את סומכת מבחינת התווית הטיפול והבדיקות שצריך או לא צריך לבצע.
אני דווקא מאלו שממש לא חושבות שמיד צריך לבצע בדיקות, אלא צריך ללכת צעד אחר צעד, ולהפעיל שיקול דעת מקצועי רפואי. ומכאן- העיצה שכתבתי.

אגב, לא כתבת בת כמה את...זה פקטור משמעותי בהקשר לשאלות שלך.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

אני בת 32

יש לי רופא נשים שאני מאוד אוהבת, אצלו כבר הרבה שנים ומתכוונת להמשיך ללכת אליו. פשוט חשוב לי לשמוע דיעה נוספת כי ישנן גישות שונות לרופאים ולכן בחרתי ללכת לרופאה שקראתי עליה והיא מומחית בתחום פוריות. אני יודעת שרופאים לא ממהרים לתת הפניות לבדיקות, בטח לא בגילי וזה בעיקר מסיבות של חסכון לקופ"ח ולא שום דבר אחר כמו גישה למשל.
אני חושבת שיהיה לי יותר קל לבוא לרופאה שזו הפעם הראשונה שלי אצלה ו"לדרוש" בדיקות מסוימות , לכן חשוב לי לבוא מוכנה מבחינת ידע. כמובן אקח בחשבון וברצינות כל דבר אחר שהיא תציע אך לא ארצה לצאת משם עם עצה של "תחכי בסבלנות זה יבוא"

שירהד1

Member
מנהל
מאה אחוז. אבל-

קחי בחשבון שלפעמים אין ברירה, וצריך לחכות בסבלנות, למרות שהכי בעולם אין לנו אפילו גרם של סבלנות.
לגבי החיסכון לקופה- אני הייתי מטופלת בקופה, ולא הרגשתי בכלל שהרופאים/ות שלי "מתקמצנים". הרגשתי שהם מפעילים שיקול דעת רפואי רציונאלי, והם אף שיתפו אותי במחשבות שלהם ובתהיות שלהם, ולחלוטין הייתי שותפה פעילה בקבלת ההחלטות.
ולפעמים כן מדובר בגישה ובחשיבה מסויימת, וזה לא קשור לענייני הכסף של הקופה. לפעמים, לא תמיד.
מה שבטוח זה שאת צריכה ללכת בדרך שבה את מרגישה שהיא הנכונה עבורך.

שיהיה בהצלחה אצל הרופאה ותעדכני!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

נכון מאוד

את צודקת , בסופו של דבר אני מאמינה שבאמת הכל יסתדר ושזה עניין של זמן. אני לא חושבת שיש פה בעיה אמיתית.
פשוט אני מרגישה שבא לי לשמוע ולפגוש עוד מישהו שאולי יחשוב על משהו אחר או יציע איזה משהו שלא חשבתי עליו.
בכל מקרה החלטתי בנתיים לנסות גם רפואה אלטרנטיבית.
כמובן שאעדכן ותודה!

מעדכנת!

היי לכן,
מעדכנת כי הייתי אצל הרופאה וקיבלתי בנתיים את התשובות שרציתי ככה שההחלטה הייתה נכונה בנתיים ללכת אליה.
היא לא חסכה ממני באמפתיה שהביעה כאשר סיפרתי לה על הגרידה בעקבות מומים, לא שלחה אותי "להזדיין" בסבלנות וכשסיפרתי לה שלהריון הקודם לקח חצי שנה היא אמרה שזה לא הרבה זמן אבל גם לא מעט.
לא שחיפשתי חוסר אופטימיות אבל לא רוצה לשמוע שאין שום בעיה ואז להתעורר ולגלות אותה מאוחר יותר.
היא עשתה לי u.s ולא נראה זקיק , משמע שכנראה היה ביוץ (או שעוד לא) ושלחה אותי לבדיקת דם כדי לאמת זאת (טרם קיבלתי תוצאות), מחר אני חוזרת אליה עם תשובות של בדיקות דם ובמידה והביוץ כבר היה (מה שהכי סביר) היא תמליץ על טיפול בנרות פרוגסטרון גם בגלל דימומים שמופיעים לפני הווסת וגם לחיזוק במידה ויש הפריה.
ראתה שהרירית בעובי תקין, המליצה כי אולי בהמשך אם לא תיהיה הקלטות נעשה צילום רחם לבדוק שאין סתימות ( כרגע ציינה שעדיף על היסטרו') .
זהו בנתיים.... תחזיקו לי אצבעות והלוואי שהחודש תיהיה לי הפתעה!

תודה על העדכון

וממש כיף לגלות שהרופאה מתייחסת ברצינות גם לתסכול שלך ולא רק לנתונים היבשים.
מחזיקה לך אצבעות שהחודש זה החודש שלך

למעלה