חישוב פחמימות

FashionKitty

New member
חישוב פחמימות

סוכר לפני ארוחה: 165.
20 יח' אינוסלין הומולוג.

ארוחה: 15 ג' פחמימות (נטו. בלי חלבון או שומן ראוי לציון).

שעתיים וקצת אחרי ארוחה: 85.

איך מחשבים את מספר היחידות שאני צריכה פר' גרם פחמימה? אשמח לחישוב ולנוסחה כמו גם הסבר.

עשיתי גם הליכונת קטנה. אבל ממש קטנה. לא משהו שאני מאמינה שצריך לקחת בחשבון. מעבר לזה, אני מאמינה שאעשה את התהליך הזה כמה פעמים עד שאתקבע על ממוצע.

(בשים לב, אני יודעת שזה נראה כאילו אני מזריקה הרבה, אבל באמת. זה המספרים שלי מאז היותי סוכרתית כבר 12 שנה. גם באישפוז ממנו יצאתי עכשיו אחרי אינוסלין בוריד נתנו לי 8 כדי לתקן+לארוחת צהריים ואמרתי להם שפחות מ-20 זה לא מספיק...
).

תומרונתם

New member
מנהל
בגלל שירדת באופן די משמעותי

מלפני הארוחה לאחריה, מן הסתם 20 יחידות היו יותר מידי.
כמה יותר מידי? זה משהו שאת צריכה לדעת מתוך הכרות עם עצמך, כמה יחידות את לוקחת כדי לרדת מגבוה, בלי לאכול יחד עם זה. אז בואי נניח לצורך החישוב שיחס התיקון שלך הוא יחידה אחת ל-20 נקודות (כלומר אם יש לך 150 ותקחי יחידה אחת, אחרי בערך שעתיים יהיה לך 130).
&nbsp
מ-165 ירידה ל-85 זה 80, כלומר 4 יחידות מה-20 שלקחת הלכו על "ירידה".
16 יחידות ל-15 גר' פחמימה = 1 בערך יחידה לגרם פחמימה.
&nbsp
לגבי המספרים הגבוהים - האם את בעודף משקל? האם את עושה פעילות גופנית סדירה? שני אלו הם הגורמים העיקריים (אבל לא היחידים) ליחס האינסולין/פחמימה.
אגב, כמה אינסולין ארוך טווח את לוקחת ביממה?

FashionKitty

New member
אני עוסקת בפעילות גופנית מתונה

בעיקרה ספירת צעדים. (יש לי פיברו', ולקח לי המון זמן למצוא משהו שיעבוד בשבילי). זה מחולק על פני היום, אבל בדרך כלל מרוכז יותר בשעות הערב.
&nbsp
אני בעודף משקל. תמיד הייתי. תמיד אהיה. זה לא אקטואלי לרדת במשקל. (אני שוקלת כרגע 89 על 175. מאמינה שבתקופה הקרובה ארד בחזרה ל-85 וזה יהיה בסדר גמור מבחינתי. אבל מבחינה רפואית זה נקרא עודף משקל).
&nbsp
מעבר לזה אני לוקחת לנטוס - 50 יחי' ביום.
&nbsp
סה"כ יוצא שאני לוקחת בין 100-120 יחי' ביום סה"כ. והאמת שזה היה ככה גם כששקלתי 71 ק"ג....

תומרונתם

New member
מנהל
מבחינתי זה לא נקרא עודף משקל...

רק שלא שואלים אותי

מה שחשוב זה לשמור על פעילות גופנית סדירה, ולהיות פעילים באופן כללי.
צר לי לשמוע על הפיברו, אני מתארת לעצמי שקשה לשמור על פעילות... אבל מה זה ספירת צעדים?
&nbsp
אם את מאוזנת באופן כללי זה ממש לא משנה כמה אינסולין את לוקחת.

FashionKitty

New member
20 ק"ג??

עם יד על הלב, ידוע לי שב-76 ק"ג אני נחשבת בריאה לחלוטיין. שלא לדבר על העובדה שהBMI הוא מדד בעייתי. לכל הדיעות. וכבר אמרה לי ד יאטנית לא פעם שאני צריכה להיות בחלק העליון של הBMI בגלל מבנה הגוף שלי (שנוטה להיות בעלת מסת שריר יחסית טובה בניגוד אל חלק מהנשים לדוג'). אבל גם עם לוקחים בחשבון את הרף העליון אז זה 14 ק"ג עודף. לכאורה.
&nbsp
&nbsp
ובכלל, כל הקטע הזה של להגדיר מה זה עודף משקל.
מעצבן ולא מעיד בהכרח אלא בקווים כלליים על פלחי אוכלוסייה כללליים ולא לגבי אנשים פרטניים.

תומרונתם

New member
מנהל
עודף משקל הוא לא רלוונטי

בתנאי ששומרים על מדדים אחרים תקינים: כושר כללי (דופק במנוחה וכדומה), טריגליצרידים, שומנים בדם, ברזל, תפקודים אחרים.

FashionKitty

New member
ספירת צעדים

זה משהו שהתחלתי כשקיבלתי את המכשיר סלולרי הנוכחי שלי. זה סופר פשוט... צעדים.

&nbsp
יש מגמה כזו, שהרעיון הוא לכוון לסך צעדים מינמלי ביום. התפיסה היא שאנחנו פשוט לא זזים מספיק וספירת צעדים מעודד אנשים לזוז יותר. בתור מי שקודם לפיברו' זזה יחסית סבבה ויכלה להתחיל משהו אינטסיבי בקלות יחסית - הפיברו' חיסלה את זה.
&nbsp
ספירת צעדים אומרת שאני יכולה לחלק את הפעילות לאורך היום, לפי כמה שאני צריכה אבל עדייין לזוז. זה אומר שזה שומר על רמת פעילות מינמלית. זה אומר שבימים שאני על הרגלים ומתוזזת, אני לא צריכה להוסיף, ואילו בימים של בטטת לימודים - אני יוצאת להליכות קצרות.
&nbsp
יש לי מקטע מסויים שאני עושה סביב הבית. ואני מעדיפה לעשות אותו 2-3 פעמים ברציפות מאשר מקטע אחד ארוך. פשוט כי אם אני מוצאת שאני צריכה הפסקה או שאני מתחילה לפתח כאבים - אני יכולה להפסיק. בלי בעיה. זה אומר שאני לא ובססית ושקל לי לחזור לפעילות אם הפסקתי לכמה ימים. יש לזה יתרונות לא מעטים, בשבילי לפחות.
&nbsp
ועדיין, בשאיפה, אני מאוד רוצה לחזור לשחות. אפילו פעמיים-שלוש בשבוע. והאמת שהתחלתי לבדוק גם אפשרות להוסיף יוגה, בהתחלה מתונה.
&nbsp
הבוקר עשיתי 3 וחצי מקטעים. ואני סובלת מזה. מהליכה מתונה בסך הכל. אבל זה מעיר כאבים קיימים שיחסית רגועים. אז אני אנסה לחזור לעצימות מסויימת אבל ברור לי שמה שזה היה פעם - זה לא בשבילי.
&nbsp
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
פדומטר

לפני כמה שנים התגאיתי בענידתו של פדומטר, במשך שנה שלמה!
אח"כ נמאס לי...
אבל את צודקת רק העובדה שזה עלייך כבר גורם לך ללכת יותר

FashionKitty

New member
אז אני סופרת כרגע 11 אלף צעדים ביום

בלי שזה יושב עלי כל היום. רק כשאני יוצאת להליכות מכוונות.
(כך שיש סיכוי סביר שאני משיגה יותר מזה.... כשחושבים על זה.....)
&nbsp
כאמור, בשבילי זו הייתה הדרך היחידה לחזור לפעילות עם הפיברו'.

tulkin

New member
מזכרונות הפדומטר שלנו (לי ולאשתי היה אחד...

ולקחנו אותם לטיול באפריקה).
אחרי שבטרק באתיופיה ספרנו כ35אלף צעדים ביום, הגענו לספארי בטנזניה ונדהמנו כמה מעט אנחנו זזים (לעומת כמה הרבה אוכלים). ללכת הרבה היה קצת מסוכן, בכל זאת, אזור מלא אריות ונמרים, אז הסתובבנו לנו במעגלים קטנים סביב המאהל כדי להגיע למספרים כמו 2000-3000 צעדים. זה היה מביך...
לא נורא, הטיפוס על קילימנג'רו כמה ימים אח"כ פיצה על הכל.
בכל מקרה, הפדומטר לא שרד אצלנו הרבה זמן.
&nbsp

מנה פחמימה

כמה יחידות מחושבת מנה פחמימה?
וכמה התיקון?
בכל מקרה נראה שהיתה ירידה גדולה מידי.
אם גם הלכת צריך גם את זה להביא בחשבון.

בהצלחה

FashionKitty

New member
זהו, שאני לא יודעת כמה היא מחושבת

ואני עדיין מנסה לקלוט את זה.

&nbsp
מקווה שהרופא במרפאת סוכרת יכול לעשות את זה בשבילי.

המלצה חמה

כדאי שתגיעי לרופא עם הרבה רישומים:
רמת סוכר לפני הארוחה ; מה בדיוק אכלת (דברים מדידי) ; כמה אינסולין מהיר לקחת ; מה הייתה רמת הסוכר שעתיים אחרי

לפי הרישומים הרופא יכול לשער כמה יחידות את צריכה לקחת למה פחמימה (15 גרם פחמימות).
הרבה ניסוי וטעיה עד שמגיעים למספרים הנכונים.

למה אני מתכוונת במדיד?
דברים שיודעים כמה גרם פחמימות יש בהם. כמו:
פרוסה לחם, כוס אורז מבושל, תפוח עץ וכו

בהצלחה

FashionKitty

New member
כבר נעשה ונרשם.

בכוונה אוכלת דברים מאוד מדודים כמו פרוסת לחם, תפוח וכו'.
&nbsp
הכל נרשם, מאוד מקפידה לרווח בין הארוחות.

למעלה