חישוב פיצוי על איחור במסירת הדירה

ניוו

New member
חישוב פיצוי על איחור במסירת הדירה

הקבלן שלנו כבר עבר את 60 ימי הגרייס המוקנים לו בחוז המעבר לתאריך המסירה הרישמי בחוזה.
על העובדה שיהיה פיצוי אין ויכוח, עכשיו יש ויכוח איך יחושב הפיצוי
1. מי השמאי שיקבע מה מחיר השכירות באיזור? מטעמו? אם כן האם עליי להביא שמאי מטעמי?
2. השאלה העיקרית - הקבלן טוען שעפ החוזה עיכובים שאינם תלויים בו דינם לצאת מן החישוב ועל כן הוא מוציא מן החישוב 17 ימים בהם היה סגר במסגרת צוק איתן והפועלים הערבים היו מנועים מלעבוד.
האם הוא יכול לקבוע דבר כזה?
האם העובדה שהיה יכול להביא עובדים יהודים שאינם בסגר לא עומדת כנגדו?
ואם אכן יעמוד על כך האם עליי להביא עו"ד שיתבע חזרה את 17 הימים הללו?
או שכל הטענות שלו לגיטימיות מוכרות ומקובלות?

תודה מראש

elvinnox

New member
האם תוך 17 ימים הוא יעמוד בזמנים?

אם כן, אז חבל על האנרגיות בשביל שבועיים.
אבל אם זה יקח יותר, הוא לא יכול לטעון את הטיעון הזה, כי הוא יכל גם לקחת פועלים סינים או תאילנדים ובעצם זה שהוא לקח פועלים מהשטחים, הוא כנראה קיבל מחיר עבודה זול יותר ולכן לקח את הסיכון על עצמו.
&nbsp

הייתי ממליצה לפעול בדרך אחרץ.

בוא נשים בצד רגע את הרגש ונחשוב כלכלית.
נניח שהשכירות הראלית על הבית החדש הינו 6,000 ש"ח.
ונניח שהקבלן יאחר 30 יום במסירה.
עלות שמאי מטעמך ועלות עו"ד בוודאי יהיו גבוהים מאלו.
אני ממליצה בשלב הזה להמתין ולא לרוץ ולפעול מרגש.
לאחר שתימסר הבניה תוכל לשוב ולהתייעץ לכשנדע כמה נזק נגרם ולפי זה תוכל לקבל החלטות כיצד לפעול.

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין

ניוו

New member
אין לי שום רגש פה

ולא היה. גם אין לי טיפת כעס על הקבלן.
אני מבין שאני נמצא בתוך משחק ורק שואל מהם חוקי המשחק זה הכל.
כל השאלה פה הייתה בדיוק כדי להקדים את המאוחר ולהסםיק ללמוד את החוקים לפני הפיצוי. כדי לדעת אם יש צעדים שעליי לעשות כבר עכשיו.
אם אשמע כבר בשלב הזה שטיעון כזה או אחר של הקבלן, הוא מקובל וכך נהוג וכך החוק גם דורש, הייתי יודע שהכל בסדר ושאין לי מה להתעסק עם זה וכך צריך להיות. אם לא, אדע לדרוש כבר עכשיו במקום לחכות למאוחר. אין פה שום עניין של רגש. זו פרקטיקה יבשה.

יש בהסכם סעיף המתייחס לכח עליון

ובו פעמים רבות נכלל גם איחור במקרה של סגר.
צריך לקרוא את ההסכם.
&nbsp
החישוב שלכם לפני כניסה להוצאות הוא חישוב כלכלי הבוחן את השאלות, בכמה זמן הוא התעכבה המסירה? מה לדעתכם סכום הפיצוי הריאלי עבור תקופת זמן זו?
&nbsp
אחרי שתקבלו מהקבלן את הצעת הפיצוי תחליטו אם היא הולמת את צפיותכם ואם לא, האם הפער מצדיק כניסה למהלך כלשהו.
&nbsp

למעלה