חישוב pH בתמיסה

• פותח הנושא pcp1
  • פורסם בתאריך

pcp1

New member
חישוב pH בתמיסה

איך אני מחשב את הPH של תמיסה שנפחה 50 מ"ל והיא הוכנה על ידי המסת 0.012 גרם ליתיום הידרוקסידי במים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור. תודה רבה.

Double Oxygen

New member
הדרכה

בשלב הראשון אתה מוצא את ריכוז יוני ההידרוקסי בתמיסה. בשלב השני אתה עושה במחשבון מינוס לוג לריכוז שמצאת של יוני ההידרוקסי.

Double Oxygen

New member
תיקון

אני מצטערת אבל טעיתי בהסבר. אני כבר מצרפת לך הסבר נכון.

pcp1

New member
תודה אבל

איך אני מוצא את ריכוז ההידרוקסי? תוכלי בבקשה לתת נוסחה? תודה רבה.

Double Oxygen

New member
חישוב pH

על מנת למצוא את ריכוז יוני ההידרוקסי: נתון לך הנפח: 0.05 ליטר. המסה של הליתיום ההידרוקסי היא m=0.012g המסה המולרית היא: M=24g/mol לכן המולים של התרכובת: 0.0005 מול. מכיוון שהכל ביחס 1:1 אז גם יש 0.0005 מול יוני הידרוקסי. ריכוז יוני ההדירוקסי בתמיסה מחושבים על פי הנוסחה הבאה: מולים\נפח=ריכוז אז הריכוז במקרה הזה: 0.01 מולר. עכשיו אתה צריך למצוא את ריכוז יוני ההידרוניום שבתמיסה כי רק על פיהם אפשר למצוא בקלות את ה-pH. משתמשים בנוסחה הבאה: ריכוז יוני ההידרוניום=10 בחזקת מינוס 14 לחלק ב-ריכוז יוני ההידרוקסי. לאחר שמצאת את ריכוז יוני ההידרוניום אתה מוצא בנוסחה הבאה את ה-pH: מינוס לוג יוני ההידרוניום.

pcp1

New member
תודה רבה רק משהו קטן

איך הגעת לנתון הנ"ל: "המסה המולרית היא: M=24g/mol" ?

Double Oxygen

New member
תשובה

התכוונתי למסה המולרית של הליתיום ההידרוקסי. חישבתי את זה על פי הטבלה המחזורית. המסה המולרית של הליתיום היא 7 ועוד המסה המולרית של החמצן היא 16 ועוד של המימן 1=24. (LiOH)

pcp1

New member
עוד משהו קטן בבקשה

שאמרת:"עכשיו אתה צריך למצוא את ריכוז יוני ההידרוניום שבתמיסה כי רק על פיהם אפשר למצוא בקלות את ה-pH. משתמשים בנוסחה הבאה: ריכוז יוני ההידרוניום=10 בחזקת מינוס 14 לחלק ב-ריכוז יוני ההידרוקסי." לא ברור לי פה משהו חלקתי את 14-^10 ב0.01 וקבלתי 1בחזקת מינוס 12 אבל שאני רוצה להשתמש בנוסחה מינוס לוג יוני ההידרוניום.זה=0 כיון ש -log של 1 זה 0 . תודה רבה.

למעלה