חיתוך גורלי

avtari

New member
חיתוך גורלי

הרבה מאיתנו לוקחים את ברית המילה כמובן מאליו. יש ברירה אחרת? מישהו מתכוון לוותר על הטקס הזה? נראה לי שהיום ההורים מעדיפים לצמצם את הנוכחות בשלב "החיתוך" למינימום "ולחגוג" אחר כך. חוץ מזה צריך לבחור מוהל, להרגיע את האישה ואחרי הטקס גם להחליף חיתול... ובכל זאת זה לא כל-כך נורא. התינוק לא זוכר כלום ורק ההורים נשארים עם כמה תמונות (ואולי סרט) כדי לתעד את הארוע. איזה זכרונות יש לכם מהברית? את שלי תוכלו לקרוא כאן.

shno

New member
אנחנו מוותרים

כפי שכתבתי כאן כבר כמה פעמים בנושא - אנחנו מוותרים על ברית המילה לאיתן. לכאורה, מחר הייתה אמורה להיות הברית. בפועל - לא יהיה כלום. לא אירוע, לא חיתוך, לא מוהל, לא רופא. ומי ששואל אותנו "למה אתם לא עושים ברית?" התשובה היא "למה כן לעשות ברית?". עד כה לא שמענו "למה כן" אחד שישכנע אותנו. אפשר להתווכח על טיעון ה"זה לא כל כך נורא", אבל נעזוב את זה
העיקר בעיני הוא שההורים יהיו שלמים עם ההחלטה שלהם - בין אם בחרו לעשות ברית ובין אם לאו. שהבחירה תהיה של ההורים, ולא תהיה מושפעת מהסביבה - משפחה וחברים. לשמחתנו, כל הסובבים אותנו מגלים הבנה מלאה ו/או שמכבדים את בחירתנו ולא מתווכחים איתנו ולא מנסים להטיף לנו מוסר ו"להראות לנו את האור".

avtari

New member
אולי אתה צודק

ומה אם חושבים על תסביכים עתידיים כאשר הוא יבין שהוא שונה מאחרים?

shno

New member
אבל למה תסביכים?

ולמה כל הדגש נופל על השוני באיבר הכי מוצנע בגוף? ומה אם הוא יהיה נמוך/גבוה מכולם? ואם יהיה עם משקפיים? ואם יגמגם? ואם יהיה שמן? ואם יהיה מנומש? ואם יהיה לו אף נשרי? הוא הרי ממילא יהיה שונה מאחרים, כי אף ילד לא דומה למשנהו והרי יש אינסוף הבדלים בין הילדים, ואנחנו לא מתערבים להם בגוף כדי למנוע מהם "אי נעימות חברתית". מקסימום מתערבים מטעמים בריאותיים (מניעת השמנת יתר, למשל). אז למה דווקא ההבדל הכי מוצנע, הכי פחות חשוף, שלשינוי שלו אין שום הצדקה רפואית מוכחת והוא גם שינוי כואב מאוד (אז מה אם הוא לא יזכור זאת? אני הרי מתפתל בכל פעם שצריכים לקחת מהבן שלי דגימת דם בדקירה קטנטנה בעקב - איך אני יכול לאפשר שימולו אותו שלא לצורך?!), למה דווקא הוא הופך להיות הכי הכי חשוב? תיקונים פיזיים/קוסמטיים לגופו של הילד - הוא יעשה מרצונו החופשי, על דעת עצמו, אם הדבר יסב לו אושר, כמו כל ניתוח קוסמטי שאנשים בוגרים עושים לעצמם (או ילדים עושים באישור ההורים). זה על קצה המזלג

avtari

New member
מה לעשות - יש גם מוסכמות...

נכון שאנשים יודעים ומודעים לכך שכל אחד שונה מהאחר. לגבי אברים מוצנעים - לי יש הרגשה שבישראל עלולה להיות לו בעיה אבל אולי אני טועה. מה שאני חושש ממנו זה שהוא יבוא אליכם בטענות כיון שאף הורה לא עושה לתינוק שלו ניתוח אף אבל כמעט כולם מלים את הבנים שלהם.

hag70

New member
לא נפתח שוב את הדיון הכי ארוך ביותר בפורום

אבל אני יודע שאחותי מאד התלבטה בנושא כשנולד בנה לפני שנתיים ואז, כיאה לפולניה שעל כל החלטה צריך דוקטורט, היא בין היתר שאלה ילדים בגיל העשרה המאוחר שלא עברו ברית (ואין לי מושג איך היא השיגה את הטלפונים שלהם
) מה הם חושבים על הצעד הזה וכולם (היו 6 אאלט) אמרו שזה אחד הדברים שהם בחיים לא יסלחו להורים שלהם עליו. זה מה ששבר אותה. מאז עברו הרבה מים בירדן, ואולי היום זה קצת שונה בגלל העליה הרוסית, שינוי במנטליות וכו'. אבל זה נראה שירול מאד קריטי. ועל דבר אחד אני מאד שמח. שאנחנו עדיין לא היינו צריכים להתמודד עם זה
.

למעלה