חיתוך "כל הבצק" - חלוקה לעוגיות בצורות שונות "בלי שארית"

תָּמִיר

New member
חיתוך "כל הבצק" - חלוקה לעוגיות בצורות שונות "בלי שארית"

שלום חברים/ות,
אני מכין עוגיות וקורץ עיגולים עם כוס ויסקי.
הבעיה היא שגם כשאני משתדל שהעיגולים יהיו משיקים האחר לשני, תמיד יש שאריות של בצק שיש ללקט חזרה מבין העיגולים.

חשבתי שאולי קיים "שטאנץ" שבנוי כך שהוא חותך את כל הבצק בצורה של עיגולים, חצאי ירח, כוכבים, מעויינים וכל מיני צורות שונות, אבל היתרון הוא שבין העוגיות "אין שאריות" כלל.

א. האם מישהו מכיר משהו כזה?

ב. איך קוראים לשטנץ עוגיות כזה באנגלית?

תודה,

תָּמִיר
 

shlang

New member
לא הבנת מה הוא רוצה, ולשואל אני אומר

שכדאי לו להמציא חותכן שכזה ואז הוא יהיה מיליונר
 

yair_bar

New member
מנהל
תחתוך ריבועים

גם ניצןל מקסימלי וכם תהיה מיוחד
 

raya

Well-known member
יש שבלונות בצורות שלא משאירות
שאריות בצק.
מצרפת תמונות.
רעיה
 

תָּמִיר

New member
אכן כן, אבל כבר חשבתי לעשות עם סכין שתי וערב

ובצורה כזו ייצאו עוגיות מעוין או ריבוע ללא "שאריות".
"הבעיה" היא שצורת הריבוע/מעויין מאוד משעממת.

זו הסיבה שחיפשתי משהו שישלב צורות יותר מעוניינות.

אגב, אם אני מציב ארבעה עיגולים שמשיקים רק בנקודה "הכי רחוקה" האחד מהשני, אזי ביניהם ייצא מעויין עם צלעות מקושתות. העניין הוא שהמעויין יוצא קטן מדי.

אנסה את זה כעת ואשתדל להביא תמונה

תודה רעיה,

תָּמִיר
 
שלום תמיר

מכינה גליל וחותכת עיגולים , אין שאריות ואין קורצנים מעצבנים לנקות , העובי והגודל של העוגיה תלוי בך.
סהר - חותכת כל עיגול לשניים ודוחפת קצת לצורת סהר.
לעיגולים משודרגים - מרדדת חלק מהבצק עד דק ומורחת שוקולד או ממרח שקדים או כל דבר , מעל מניחה עוד דף בצק ושוב מורחת ולבסוף דף שלישי. את הכל מגלגלת לגליל וחותכת , מועכת טיפונת ויש פיתול ממולא בכל טוב.

עוגיות צורות - אותה דרך - גליל >> עיגולים >> קורץ , כעת יש לי עוגיה עם חור בצורת פרח ועוגיית פרח קטנה.

בהצלחה
 

תָּמִיר

New member
תודה מיאלמה..

השיטה שלי היא לעשות את העיגולים עוד לפני שנכנסים לתנור, באמצעות הכוס. השיטה שלך טובה, אבל היא מתאימה אולי לסוג אחר של עוגיות.

תודה,

תָּמִיר
 
לא הבנת את מה שמיאלמה כתבה

קרא שוב את מה שכתבה, בשיטה זאת ניתן לנצל את כל הבצק וליצור מגוון
עוגיות לפי צורת הגליל.
 

נוגה 44

New member
כן יש דבר כזה

בעבר ראיתי ריבוע בגודל תבנית ובו "ירחים" צפופים ובלחיצה אחת התקבלו המון עוגיות
והנה מה שמצאתי בגוגל





 

shlang

New member
לעונים - תקראו היטב את שאלתו, נסו להבין

ואז תענו
בכל הדוגמאות שצירפתם יש שאריות בצק, הוא לא רוצה שאריות, לכן התשובות שלכם לא לעניין כלל
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם השאלה לא ממש לעניין

הבחור רוצה שטנץ שחותך עיגולים בלי שאריות כשברור שאין ולא יכול להיות דבר כזה.
&nbsp
היחידה שנתנה תשובה הגיונית היא מיאלמה אבל אני לא בטוח שהוא הבין את הרעיון שלה.
 

shlang

New member
נכון מאד, גם הצעתי לו שימציא מכשיר כזה

שיהפוך אותו למיליונר
 

תָּמִיר

New member
הבנתי את הרעיון שלה..

אבל הוא מתאים לעוגיות שמנמנות ואצלי העוגיות דקיקות ממש.
על פי שיטתי, בנוסף, לפני האפייה אני גם מוסיף עליהן תוספות מה שהופך את השיטה של מיאלמה להרבה יותר עבודה מכפי שיש לי כיום עם ליקוט השאריות.

מקווה שכוונתי הובנה,

תָּמִיר
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתאים גם לעוגיות דקדקות

פשוט צריך לקרר את הבצק לרמת חצי הקפאה ואז הוא נחתך נהדר גם דק.
&nbsp
חוץ מזה העוגיות שלך נראות טוב
 
תמיר

אני מכינה עוגיות שקופות בשיטה זו, עוגיות ל- Mille-feuilles בלי בצק עלים, עוגייה בעובי A4 , טכניקה ניסיון ו...הצלחה.

זמן והתעסקות - תלוי בזווית הראיה.....
המשך ללקט שאריות ותחסוך בזמן


חג שמח
 

תָּמִיר

New member
בכדי להבהיר את שאלתי, צירפתי תמונות..

לדעתי יש כזה מתקן, וגם לא ממש קשה לייצר כזה.

אם תסתכלו בתמונת ארבעת העיגולים, רואים שהשארית באמצע קיבלה צורה של מעויין עם צלעות קעורות. אז ביד חופשית הוא יצא קצת עקום וקטן מדי, אבל מי שמייצר כזה שטנץ, אמור לעבוד עם מערכת מידות ולמצוא את הנוסחה שתתן את הגודל האופטימלי הן לעיגולים והן למעויינים (או כל צורה אחרת) שתיווצר בין העיגולים.

התמונה השניה מראה את הבצק עם כל העיגולים לפני הוספת המרכיבים

והתמונה השלישית, התוצאה הסופית

תָּמִיר






 

shlang

New member
יש לך פתרון, למה שאלת?

ואיך תקבל, חצאי ירח לפי שאלתך בתחילה
תמיר - 1 באפריל עבר, תפסיק להסטלבט על הפורום
 

תָּמִיר

New member
ממש לא "מסתלבט על הפורום"

&nbsp
זה שאני יודע מה אני רוצה, לא אומר שמצאתי איפה לקנות כזה.
חיפשתי בגוגל ולא מצאתי, לא מכיר את השם הספציפי באנגלית ולכן שאלתי.
&nbsp
נראה לי הגיוני שקיים דבר כזה ולמרות שלמדתי פחחות (כשהייתי נער) וגם מטאלורגיה. לא. אני לא הולך לבנות את זה.
&nbsp
מקווה שעניתי על שאלותיך הסקרניות,
&nbsp
תָּמִיר
 

shlang

New member
אז, כמו שאמרתי קודם, תמציא חותכן

כזה שיחתוך את הצורות שציינת ללא שאריות בצק, תאמחן לי, אתה תתעשר מזה
 
למעלה