חיתוך נייר לריבוע

bshuval

New member
חיתוך נייר לריבוע

אני אתחיל עוד "סקר"... איך אתם חותכים נייר לריבוע. ואפשר להתייחס לשני מקרים: האחד, בו משתמשים בנייר אוריגמי קנוי, שהוא לא ממש ריבועי אלא כמעט. השני, בו חותכים ריבוע מגליון גדול. במקרה הראשון, אצלי, זה די פשוט. אני מאמין ליצרן שהזוויות הן ישרות. ואז, אני פשוט מקפל למשולש לפי אחד הקצוות וחותך את העודף. את החיתוך אני עושה על ידי גיליוטינה שקניתי. המקרה השני יותר מסובך. אני לא כל כך חותך נייר מגליון גדול כי אני מתעצל, ולכן יש לי עוד הרבה איפה להשתפר (וזו חלק מהסיבה שאני שולח את ההודעה). בהתחלה השתמשתי במשולש וחתכתי זווית אחת של 90 מעלות. אז, קיפלתי את הנייר למשולש וחתכתי את השארית. כל פעם יצא לי לא מדויק. היום חתכתי בצורה שונה - ציירתי בעזרת סרגל, משולש ועיפרון את הריבוע על הנייר ורק אז חתכתי באמצעות סכין יפני. יצא די טוב, אבל יש לי הרבה מה להתאמן בחיתוך! אני השארתי "שול" דקיק של עיפרון...

a r v i v l

New member
אני מקשט לכיתה שלי לפעמים

ככה שאני לא צריך לחתוך את הגליון לריבועים יותר קטנים, אני פשוט לוקח את הגילוין וחותך אותו לריבוע אחד גדול, ככה שייוצא ממש ריבוע ענקי, ואז מקפל קישוטים לכיתה. אתמול קיפלתי להם עגור ענקי שתלו אותו מהתקרה, ופרח די קטן שתלו אותו על הקיר. אני בשנה שעברה עשינו כיתה כזאת מתחת לים, ככה שיצא לי לקפל כל מיני דגים וכרישים.

mirigami

New member
חיתוך נייר

נייר אוריגאמי שנמכר במרכז הישראלי לאוריגאמי עובר תהליך של הכנה צביעה מיוחדת חיתוך ואריזה.(אריזה על ידי אנשים מוגבלים) החיתוך זהו החלק הקשה ביותר מכיון שהדיוק חייב להיות מושלם! גם אם לחותךיש מכונה ממוחשבת הוא לא בהכרח יחתוך מדויק. זוהי מיומנות מסובכת ויש שיטות שאנו משתמשים בהם בתהליך החיתוך כדי שהדיוק יהיה מרבי. כך שהדיוק בחיתוך תלוי בחותך יותר מאשר במכונה. היה לנו חותך בן 80 ממוצא טורקי חמוד שמסביב למכונה שלו היו מלא תמונות של הציצים של פמלה אנדרסון. ולכל בחורה הוא היה קורה בשם שושנה . איש מיוחד . על החשבוניות שלו הוא היה כותב בטורקית איש מצחיק ומיוחד שיצא לפנסיה לפני שנתיים. העוזר שלו הפך לבעל העסק והוא ממשיך לעבוד באותה השיטה. המרכז לאוריגאמי מדפיס בשנה חצי מיליון ניירות חלקם נמכרים אבל הרוב הולך לשיעורי אוריגאמי בבתי ספר. לי באופן אישי חשוב מאוד הדיוק ואני לא אוהבת לקפל בנייר לא מדויק

bshuval

New member
חיתוך נייר בבית דפוס

פעם הלכתי לבית דפוס, וביקשתי שיחתכו לי נייר. רציתי שזה יהיה נייר לאימון, אז בחרתי נייר לבן ודק. הם לקחו חבילה וחתכו לי אותה לריבועים במכונה שלהם. מה שיצא בסופו של דבר הוא כל כך רחוק מריבוע שזה מדהים.... לעין זה נראה ריבועי אבל כשמקפלים זה ממש לא ריבועי!

bshuval

New member
מה השיטות שבהן אתם משתמשים

מעניין אותי לדעת באילו שיטות אתם משתמשים לחיתוך הנייר באופן מדויק (אל דאגה, אני לא הולך לפתוח בית דפוס, אין סכנה שנגנוב את השיטות
)

gilg1

New member
חיתוך נייר

אני קניתי לוח חיתוך ירוק בגודל A1 ושם יש גריד מאוד נוח. נסה גם למצא סרגל באורך מטר שאינו כפוף כלל (בסרגל של המטר שלי יש בטן של כ- 2 מ"מ). קנה גם סרגלים באורך 60 ו-30. אולי עדיף בכלל סרגל עץ אבל הוא גדול ומגושם. אבל בכל מקרה, לוח חיתוך ירוק עושה את העבודה ואני חותך ניירות בגודל 40 על 40 ויותר. השתמשתי בלוח גם לחתוך מעטפות וזה מקל את העבודה מאוד

bshuval

New member
איפה קנית את הלוח?

איפה קונים כזה לוח? איך קוראים לו? חיפשתי כזה ולא מצאתי (ולכן אני חותך על מצע של עיתונים ישנים... מישהו רוצה עיתון מלפני שבוע עם חתכים?) יש לי סרגל באורך מטר, אבל אין לי מושג אם הוא כפוף (לא בדקתי...)

gilg1

New member
לוח חיתוך

יש בארטא בנחלת בנימין והוא עולה בסביבות 150 ש"ח. על מנת לבדוק אם הסרגל ישר תניח אותו על משטח שאתה חושב שהוא ישר כמו רצפה או שיש או שולחן ארוך.

gaharoni

New member
מקרה שלישי

אני רוצה להוסיף מקרה שלישי... חיתוך נייר A4 לריבועים. חנויות אמנות רבות, כמו ארטא, מוכרות ניירות מיוחדים חתוכים לגודל A4. כשאני חוזר הביתה עם "חבילה" כזאת, אני מסמן גליון אחד, ע"י קיפול למשולש, וחותך את כולם לפי הסימון בגליוטינה גדולה. הדיוק הוא לא 100%, אבל "מספיק טוב"... ומה עושים עם השאריות? החלק שנשאר מגליון A4 אחרי שחותכים ממנו ריבוע, מתאים בדיוק לקיפולים משטרות של דולר... בגליונות גדולים יותר, אני קודם מקפל וחותך רצועה גדולה, בגודל הנייר הרצוי, ואז גוזר מהרצועה הזו ריבוע בשיטת קיפול המשולש. ומשאר הרצועה - גוזר עוד ריבועים...

mirigami

New member
מכונה ממוחשבת שחותכת בבית דפוס

לא תחתוך מדויק אלא רק אם האיש שחותך שומר על דיוק ובודק את הנייר לאורך כל תהליך החיתוך. השיטות שלו לא יסייעו לך מכיון שלא תוכל לחתוך במכונה כמו שלו וזה המקצוע שלו חוץ מזה הוא חותך עבורנו כמויות עצומות והעלות מאוד יקרה. אבל אני יודעת שאין ברירה. אבל אם אתה צריך כמות קטנה לחתוך מדויק זה יותר קל ועדיף בסכין ולא בגיליוטינה מכיון שגליוטינה יש אותה בעיה כמו המכונה בבית דפוס. חוץ מזה יש אצלינו ניירות בשפע ובזול

bshuval

New member
לי יש גיליוטינה מיוחדת

קניתי באופיס דיפו גיליוטינה (באורך 30 ס"מ) שיש לה גלגל חיתוך (לא מורידים ידית אלא מזיזים את הגלגל). היא חותכת מדויק, אבל יכולה לחתוך רק חמישה דפים בו זמנית. אני משתמש בגיליוטינה רק כדי לקצץ נייר מלבני לריבוע (ע"י שיטת המשולש שתאר גלעד. נכון, זה לא יפה שהאלכסון מופיע, אבל זו שיטה מאד נוחה). כדי לחתוך נייר גדול, או נייר שאני לא סומך על הזוויות של הפינות שלו, אני מודד בסרגל וחותך. הבעיה הגדולה היא עצלנות! יותר קל לפתוח את המגירה ולקחת פיסת נייר אוריגמי מוכן...

למעלה