חיתוך של פוליפרופילן / מפל

udijw

New member
חיתוך של פוליפרופילן / מפל

שלום, ברצוני לבצע חיתוך של תבנית בפוליפרופילן. הבנתי שאני צריך לייצר מבלט, ואז לפנות איתו לבית דפוס. יש לי מספר שאלות: 1. האם משהו מכיר מקום מומלץ לייצור מבלטים? 2. האם משהו מכיר בית דפוס מומלץ לעבודה עם מפל / פוליפרופילן? 3. היכן ניתן לקנות חומר גלם לכזה חיתוך? 4. יש דרך לבצע את החיתוך על קרטון (בהנחה שיש לי קובץ מתאים)? גודל המוצר הוא בערך 40*40 כך שבמבלט של 50*70 יכולים להכנס שניים (עם חפיפה מסויימת - המוצר ניראה כמו הסימן '+'), מה הסדר גודל של כזה דבר מבחינת מחיר? האם זה בסביבות שקלים (3-5) או או עשרות שקלים. אני לא מכיר את התחום, וכמו בכל דבר, קשה להגיע לאנשים הנכונים ללא המלצות. המון תודה מראש, אודי.

jimibar

New member
אני מבין שאתה מדבר על משיכת וואקום

http://www.applications.co.il/ תעשה חיפוש בהגדרה הנכונה ותמצא חומרים ועסקים בנושא. לא חושב שיש טכנולוגיה לביצוע דבר שכזה מקרטון אבל אפשר על התבליט למשוך נייר מודבק רטוב, או בתחבושות גבס עלמנת ליצוק. בעיקרון אפשר ליצר בבית אם מדובר במספר יחידות מועט העזרת פן תעשייתי שלא תמיד יוצא הכי מדוייק אבל יוצא. המחיר הוא בדר"כ עשרות שקלים למשיכה (לא זוכר כמה) אבל סביר שבכמות גדולה יהיה פחות, החומר עולה ללוח בסביבות 40 ש"ח תלוי בחומר ובעובי.. יש עוד חומרים שמהם אפשר למשל מ פיויסי שלעיתים יותר זולים.

udijw

New member
תודה ג'ימי - אני מדבר רק על חיתוך

תודה ג'ימי, אני מדבר על חיתוך בלבד - כלומר יצירת ,שטנץ" שטוח שמו אריזת קרטון פרוסה.

jimibar

New member
טעות שלי...עדין לא ממש הבנתי ..אבל

מה הבעיה לחתוך מפל עם סכין יפני ?

udijw

New member
אין מש בעיה באפן עקרוני אבל...

1. צריך אישהו להדפיס את התבנית על המפל 2. קשה מאוד לעשות את החיתוך מדוייק עם סכין יפנית

למעלה