חיתוך PSD אל wordpress ועוד כמה שאלות כלליות..

MyNash

New member
חיתוך PSD אל wordpress ועוד כמה שאלות כלליות..

הי,
הקדמה קצרה:
אני בתחילת דרכי ומעונין לעבוד בבנית אתרים.
למדתי אונליין HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, XML, jSON, AJAX, jQuery, HTML5, CSS3, באמצעות קורס של udemy, ומיד אחרי כן עברתי ללמוד wordpress מתוך מחשבה שכדאי להתמקצע במערכת הזו ושרוב העבודה שלי תהיה ממילא עם wordpress.
כרגע הכוונה שלי היא לעבוד מהבית כפרילנסר בפרוייקטים קטנים יחסית.

נרשמתי ל-xplace ואני רואה שבהרבה מהמקרים ללקוח יש כבר דוגמה מוכנה של עיצוב לדף/אתר, שמעצב עיצב עבורו.
השאלה שלי היא איך אפשר ליצור באמצעות וורדפרס דף שדומה ב-ד-י-ו-ק לקובץ PSD שהלקוח שולח? האם אני מוכרח לבנות theme משלי (עד כמה זה מורכב ויעיל)?
האם במקרה כזה כדאי לוותר על וורדפרס ופשוט לכתוב את כל הקוד ידנית ולעשות מה שנקרא 'חיתוך'?

ובכלל, האם עבור אתרי תדמית 'פשוטים' יחסית כדאי להיצמד לוורדפרס או לבנות עצמאית? מנקודת מבט של 'בונה אתרים'.

איך עובדים רוב ה'בנאים'?

תודה

FreeSoft

New member
בנאים עובדים על פיגומים

אם בחרת ב wp אז אין קיצורי דרך ויש לבנות תבנית. מורכב או פשוט זה ענין יחסי שכולל נסיון. עם הזמן יהיה פשוט יותר...

אם הלקוח לא ירצה לעדכן תכנים תוכל לוותר על CMS. מצד שני אם תחליטו על אתר סטטי והוא ירצה לעדכן הרי שיצרך לשלם לך או לאחר עבור זה.

MyNash

New member
אני אחדד ואשאל שוב:

ראיתי שמשבחים את וורדפרס בגלל האפקטיביות שלה מבחינת אבטחה, קידום במנועי חיפוש וכו'. האם לא כדאי להישאר בתחומי הוורדפרס רק בגלל זה?
נניח שאני יודע לחתוך PSD לדף HTML-CSS מבחינת העיצוב, אבל אני עדיין חושש שמבחינת אבטחה, קידום, רספונסיביות וכדו' לwordpress תהיה עדיפות עלי ולכן כדאי לנצל את התשתית שלה. האם אני טועה בגדול?
נניח ומדובר על דף נחיתה פשוט, או על אתר קטנטן.
אני שואל מה עושים בוני אתרים בעלי נסיון, במה הם בוחרים, כדי לדעת במה להתמקד ולהתמקצע. האם עבור דף נחיתה הם יכתבו קוד ידנית או ישתמשו ב-CMS?
כשהתחלתי ללמוד, היה לי חשוב להתחיל מהבסיס (html,css וכו') אבל אחרי כן להתמקצע בוורדפרס. המחשבה שמאחורי זה היתה שהרבה יותר מהיר ויעיל 'לרכוב' על התשתית של וורדפרס ואת הידע שיש לי בCSS לדוג', לנצל כדי לקסטם את התבניות המובנות.
עכשיו אני חושש שאולי לחלק גדול מהעבודות, יותר נכון לעזוב את וורדפרס ולכתוב הכל בעצמי.
אשמח לשמוע מבעלי הנסיון באיזו דרך הם בוחרים לחתוך PSD, מה יותר מהיר באופן כללי. לבנות THEME לוורדפרס או לכתוב את כל הקוד בעצמי?

-הכוונה לאתר סטטי שהלקוח לא צריך לעדכן בהמשך.

FreeSoft

New member
יותר מדי מלל עבורי

יש הרבה טקסט ברשת ה www סביר להניח שתתקל גם בגיבובי שטויות שישבחו את האבטחה של wp. כשלעצמי, ולא רק בגלל סיבות אבטחה, מעדיף את ג'ומלה.

מהירות היא פונקציה של ידע ונסיון בתיבול אהבה

eladts

New member
אתר סטטי בהגדרה יותר מאובטח

אם אין שפת צד שרת ואין בסיס נתונים בשרת, הרבה יותר קשה לפרוץ לאתר.

למעלה