חי בריבוע למוות מהיר!!

wairauch

New member
חי בריבוע למוות מהיר!!

אם מישהו בקטע, בא לי לעשות שירשור של אחת השאלות שיש עליה הכי הרבה מה להתווכח מהמבחן (אבשלום, אם אתה שומע..) השאלה שחוקר רצה לבדוק "האם יש יותר גברים שבאים עם רכב לאונ' מאשר נשים שבאות ברגל".. כמובן הויכוח הישן נושן (שעלה אינספור פעמים בשיחזורים) הוא בין חי בריבוע לקיא התאמה לבין חי בריבוע לאי תלייה.. אז קדימה: אני אישית חושב שזה לאי תלות - כי יש כאן בצורה מובהקת שני משתנים: מין, ודרך הגעה לאונ'.. אם למישהו בא לטעון אחרת אני כאן.. (אם לא אז יצאתי די חומוס..) שיהיה יומיים טובים לכולם. יונתן

עבכ

New member
...

זה גם מה שאני עניתי (נראה לי שטיב התאמה לא מתאים כי ישנם עוד קבוצות בהתפלגות הזו ויש לחשב את הסטודנטים-רכב סטודנטיות-רגל ביחס אליהם) עם זאת, התשובה קצת בעייתית כי חי בריבוע לאי-תלות כשיוצא מובהק אומר רק שיש תלות בין המשתנה הקטגוריאלי הראשון למשתנה הקטגוריאלי השני ולא- יותר/פחות .

שרה105

New member
גם אני

אני גם חושבת שזה אית תלות בגלל שאנחנו לא אמורים להתעלם מהרמות הנוספות של המשתנה זו נקודה שחזרה על עצמה כמה פעמים בתרגולים.. לפחות אצל דנה

opelpopel

New member
גם לפי דעתי זה אי-תלות

וזה גם הגיוני ששואלים על יותר/פחות כי בסה"כ מדובר בשכיחויות כך שאם יוצאת תוצאה מובהקת אז זה אומר שיש תלות, ואז ניגשים לטבלת השכיחויות ורואים מי יותר ומי פחות ממש כמו בדיווח, עמ' 62 בחוברת הצהובה

avshalom84

New member
טיב ההתאמה

תראה, לא בטוח שזה טיב ההתאמה, באמת יש בעייתיות, מצד שני- לא ניתן לבדוק את הההשערה עם אי-תלות! שרטט טבלה, גברים/נשים, רכב/רגל. אתה רוצה להסיק על תא אחד בטבלה אם הוא יותר מהתא השני.. אתה לא יכול! ערך החי שאתה מקבל הוא מדבר על כל ההפרשים ולא הפרשים ספציפיים! בשביל זה אתה צריך מבחני המשך לאי תלות ולא למדנו. מצד שני גם טיב ההתאמה בעייתי- אבל לפחות ניתן לבדוק מעשית..

צלופחים

New member
כל ההפרשים

חי בריבוע לטיב התאמה, גם מדבר על כל ההפרשים, לא? אפשר לדעת אם ההפרשים הם בכיוון ההפוך של ההשער בלי ניתוחי המשך?

רויטל106

New member
צודק..

האמת, כשחושבים על זה, טיב התאמה יותר מתאים (למרות שאני עניתי אי תלות) כי לא בודקים את הקשר בין 2 המשתנים אלא רק בין 2 קבוצות ספציפיות. בהחלט שאלה מסריחה ומכשילה ביותר!!

avshalom84

New member
וגם תשובה לאורן

אי אפשר לעשות את מה שאתה מציע. ערך החי מושפע מ2 סוגי דרגות חופש, אי אפשר פשוט ללכת לטבלה ולעשות את מה שאמרת... (תחשוב על זה..) אחרת, למה צריך מבחני המשך למבחן חי???

opelpopel

New member
חשבתי על זה

קודם כל אינני מכיר מבחני המשך אבל זה לא משנה הדיווח שהם נותנים בחוברת מתייחס להתפלגות הפנימית של משתנה אחד בתוך השני, ולא להשוואה בין שני תאים נפרדים כך שעכשיו דווקא נראה לי שצריך טיב התאמה עם 4 קטגוריות: גברים שבאים ברגל, גברים שבאים ברכב, נשים ברגל ונשים ברכב (ה-expected הוא 25%)

opelpopel

New member
לא בטוח שהבנתי מה הוא אמר

אבל אם הוא התכוון לכך שהמבחן אומר לנו רק אם המדגם מתאים לאוכלוסייה או לא, אז באמת א"א להסיק מהמדגם על האוכלוסייה ואז טיב התאמה לא ממש עוזר לדעת מי יותר ומי פחות למה גררתם אותי לזה?!?!?!

למעלה