חכם ונכון

bariska

New member
חכם ונכון

האם כל דבר שהוא נכון הוא חכם? כלומר, אם אדם עושה את הדבר הנכון, האם אפשר להגיד שהוא עשה דבר חכם?

yariv10

New member
תלויי בנקודת מבט שלך

בד"כ מה שאנחנו לוקחים כברור מאליו אנחנו לא מחשיבים כחוכמה, אפילו אם הוא נכון. ואני הביא דוגמא: למשל מישהו קיבל 60 במבחן,בשביל תלמיד מצטיין זה לא נראה חכם בכלל(או אפילו מפגר ושוב הכול במתבונן),אבל בשביל מישהו שנכשל כול הזמן(ואני מכיר כאלה) 60 זה נחשב מעולה,כי לעבור את המבחן זה לא ברור מאליו בשבילו. ועכשיו לגבי הדבר הנכון.(אנחנו מנקודת מבטנו)לעשות את הדבר הנכון לגבי משהו שנראה לנו כברור מאליו לא יראה לנו חוכמה.(דוגמאות פשוטות כמו:לא לאכול דברים שכתוב עליהם "רעיל",לא לקפוץ ממקומות גבוהים,לא להכניס משהו חם לפה ועוד.) אבל נגיד אם לעשות משהו שהוא לא ברור מאליו ולשם הדוגמא הוא יהיה דבר שנכון לעשותו הוא יתפס אצלנו כחוכמה.(שוב דוגמאות:לקבל 100 במבחן,להמציא משהו חשוב,לנצח את קספרוב בשחמט וכו')

yariv10

New member
דוגמאות לדברים

נכונים שנחשבים לחוכמה לגבנו: מיצוי של החיים-שזה בכלל לא ברור כי לא כולם ממצים אותם,והרבה פעמים גם אנחנו.אז אנחנו לא לוקחים אותו כברור מאליו. ללמוד למבחן-דבר נכון אך לא כולם עושים אותו.
ואני יכול להגיד לך לגביי שאני לא עושה אותו תמיד.

hilabarak

New member
עדיף מעשה שישרת אותך.

חכם או נכון אלו באמת זוויות הסתכלות שונות כפי שציין יריב.

אם אתה מתכוון שמעשה החכם אינו

יכול להיות הנכון , אז פה אתה צריך לחקור לעומק , ולבדוק אם הוא כ"כ לא נכון שזה יהווה צער לאחרים , כמו "לדרוך" על עמיתים לעבודה בשביל התקדמותך שלך , אזי שמבחינה מוסרית עדיף לקחת את הנכון, אלא אם כן אותו אדם עשה כך לאחר או סיבה דומה לכך , ורק אז עדיף לקחת את החכם למען התקדמותך שלך...

למעלה