חכמה

• פותח הנושא w1il
  • פורסם בתאריך

morning star

New member
פיקח וחכם

פתגם עממי אומר : ``מה ההבדל בין פיקח לחכם? פיקח יודע לצאת מצרות שחכם לא היה נכנס אליהן מלכתחילה!``. חכמה היא לא לדעת מה שלא יודעים, ישנה סתירה כבר בגוף ההצהרה שהצהרת. חכמה גם אינה קשורה כלל בידע ובידיעה. חכמה היא להשתמש נכון בידע שכבר יש לנו, חכמה היא התכונה אותה אנו ``מנצלים`` כדי לדעת את מה שעוד לא ידוע לנו, לעשות היקשים ולהבין דבר מתוך דבר, מבלי שיסבירו לנו. אדם יכול להיות בור ועם הארץ, אפילו לא לדעת קרוא וכתוב - ולהיות חכם גדול. כבר נאמר : ``מיהו חכם? הרואה את הנולד`` - כך שחכם יודע לצפות את תוצאות מעשיו שלו, ולקחת אחריות עליהם. שלך הנווד

דז

New member
חוכמה לחכם

חכם יודע מה יקרה בצרה,למרות שהיא עוד לא היית ועוד לא יועים על בטוח מה יהיה בה . אבל באמת חכם זה זה שיודע כלום,נהנה מזה ולא שועף ליותר. נויה טיפשה עם תעודות

^^flower^^

New member
לא חכמים

אף אחד מאיתנו לא חכם - אנחנו אוהבים חכמה, שואפים להגיע ולהבין אותה

דז

New member
חוכמה לחכם

אם אף אחד מאיתנו לא חכם,אז גם לא טיפש ? מי לא אוהב חוכמה ,זה המחברת מעתיקים מהעולם,חוכמה נשמע משהו טוב מוכר במיליונים.

w1il

New member
פשט

הכונה לא היתה לדעת את החומר שאתה לא יודע אלא להכיר שיש דברים שאתה לא יודע ואם אתה מודה שאתה לא יודע אז יש לך הזדמנות ללמוד אותם וזה גם מכיל את לראות את הנולד כי אם אתה מודע לזה שאתה לא יודע מה יקרה בעתיד אתה תנסה לראות מה האפשרויות שיש לך ולחזות אם יש סכנות בשטח (העיקר לא להיות במתח )

Hell is beige

New member
כמו שאמרו גדולים ממני

``האדם היחיד שיודע הכי הרבה הוא האדם שמבין שאינו יודע כלום`` זה כבר הוזכר פה בפורום על ידי איפה שהוא ממש לא מזמן. אני מרגיש כאילו אני ממחזר דברים.

Hell is beige

New member
ועוד משפט נכון למרבה האירוניה

טובה השתיקה לחכמים קל וחומר לטפשים

w1il

New member
זה לא בדיוק חד חד ערכי

אני לא מסכים להגדרה של אינו יודע כלום למרות שלא יודע הרבה מתאים . כי להגיד שלא יודע כלום מזה אי אפשר להתקדם כי תמיד נשארים באותו מצב

דז

New member
לא יודע כלום

אי אפשר להתקדם כי נשארים באותו מצב . זה לא משפט או לפחות לא משפט מובן. למה אי אפשר להתקדם מלא יודע כלום ,מלא יודע כלום עברת ליודע משהו. השאלה אם זה התקדמות או צעד אחורה?

Hell is beige

New member
אף אחד לא יודע כלום

צריך להבין שאתה לא יודע כלום בשביל ללמוד משהו אמיתי

Nagini Potter

New member
אני יודעת שאני מנסה להבין

וגם עם כל ההתפלספויות בעולם לא תצליח להוכיח שזה לא נכון. אז הנה, אני יודעת משהו! ואם אנחנו כבר בכיוון הזה אני יכולה לעלות עם עוד כל מיני דברים בסגנון הזה שאני יודעת... אין אף אחד שלא יודע כלום... אין כזה דבר! Nagini Potter

Nagini Potter

New member
חוכמה היא...

*חוכמה היא לדעת להבדיל בין חוכמה לידע, דבר שרוב האנשים שאני מכירה לא העלו בדעתם שקיים... *"חוכמה זה לדעת לשפוט כמה אתה חכם - לא לפי כמות, כי חוכמה נמדדת לפי עומק - ולדעת גם כמה זה לא חכם להשוויץ בחוכמתך" אמר פעם איש חכם שאני לא זוכרת מיהו בדיוק. מה אתם חושבים על זה? *חוכמה זה לדעת שזה באמת לא משנה Nagini Potter

Nagini Potter

New member
חוכמה היא...

*חוכמה היא לדעת להבדיל בין חוכמה לידע, דבר שרוב האנשים שאני מכירה לא העלו בדעתם שקיים... *"חוכמה זה לדעת לשפוט כמה אתה חכם - לא לפי כמות, כי חוכמה נמדדת לפי עומק - ולדעת גם כמה זה לא חכם להשוויץ בחוכמתך" אמר פעם איש חכם שאני לא זוכרת מיהו בדיוק. מה אתם חושבים על זה? *חוכמה זה לדעת שזה באמת לא משנה Nagini Potter

למעלה