1מדינת ישראל
New member
חלבה בייתית בטעמים
נכון שכולנו יודעים כי כשמערבבים - דבש וטחינה גולמית ביחסים שווים , מתקבל מעדן רך מאוד בטעם חלבה.
החידוש במתכון הנוכחי (שהוא של בלוגרית) - התקבלה חלבה בייתית יציבה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=111541
מצרכים - לכמות של 7 יחידות בגודל של כ- 7 ס"מ אורך ורוחב 3 ס"מ.
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס שומשום טחון (טוחנים במטחנת קפה או מבקשים ממוכר התבלינים לטחון)
חצי כוס טחינה גולמית
4 כפות דבש
1/4 כפית משחת וניל
50 גרם פקאנים קצוצים ועוד קצת לקישוט
אופן הכנה
לשים את כל החומרים ביחד בקערה.
מסדרים בתוך התבנית שבחרנו פקאנים הפוכים כדי שכאשר נהפוך את החלבה הצד היפה יהיה כלפי חוץ.
עם הידיים שמים את החלבה בתוך תבנית סיליקון ושומרים במקרר להתייצבות.
הערה: החלבה במרקם הזה הייתה הכי טעימה אחרי כמה ימים במקרר.
נכון שכולנו יודעים כי כשמערבבים - דבש וטחינה גולמית ביחסים שווים , מתקבל מעדן רך מאוד בטעם חלבה.
החידוש במתכון הנוכחי (שהוא של בלוגרית) - התקבלה חלבה בייתית יציבה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=111541
מצרכים - לכמות של 7 יחידות בגודל של כ- 7 ס"מ אורך ורוחב 3 ס"מ.
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס שומשום טחון (טוחנים במטחנת קפה או מבקשים ממוכר התבלינים לטחון)
חצי כוס טחינה גולמית
4 כפות דבש
1/4 כפית משחת וניל
50 גרם פקאנים קצוצים ועוד קצת לקישוט
אופן הכנה
לשים את כל החומרים ביחד בקערה.
מסדרים בתוך התבנית שבחרנו פקאנים הפוכים כדי שכאשר נהפוך את החלבה הצד היפה יהיה כלפי חוץ.
עם הידיים שמים את החלבה בתוך תבנית סיליקון ושומרים במקרר להתייצבות.
הערה: החלבה במרקם הזה הייתה הכי טעימה אחרי כמה ימים במקרר.