אורז שאצלנו נטרף
מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים כרוב קצוץ קטן מאוד. מכניסים את כוס האורז השטוף ומערבבים כדקה, מוסיפים מלח ואבקת מרק, מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים, מכסים ועוטפים במגבת את החלק העליון של האש. כשרותח מנמיכים את האש על הכי קטן (אני שמה גם מפריד אש) ומחכים בדיוק 20 דקות. מכבים את האש, ומחכים 10 דקות. מערבבים ואוכלים. לגיוון אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות וקצת סוכר. להקפיד לערבב טוב את רסק העגבניות כדי שלא ישארו מקבצי רסק לאחר הבישול. בתאבון