חלבון גבוה בשתן

אנגל37

New member
חלבון גבוה בשתן

אני מושתל כליה מזה 8 שנים.בחודש פברואר השנה התחלתי לקחת, לפי הוראות רופאי- rapamune לפי מינון שהחליטו הרופאים. לפני תרופה זו, לקחתי ציקלוספורין ובנוסף סלספט, נגד הדחייה. במהלך השנים הופיעו שני גידולי עור סרטניים ועקב כך, החליטה הרופאה להחליף את התרופות ל-ראפאמיון. בתחילת הטיפול החלבון בשתן עמד על ערכים בין 0-30 . כעבור בערך שבועיים, עלה החלבון ל-80 עד 100 יחידות. דיברתי עם מתאמת ההשתלות והתראתי על המצב. נאמר לי להמשיך לקחת את התרופה וכעבור עוד 10 ימים, עלה החלבון ל-180. לאחר כחודש, נאמר לי להפסיק מיד את התרופה וזאת כאשר החלבון עבר את ה-500 יחידות. רגלי נפוחות מאוד ובצקתיות. הפסקתי את התרופה וחזרתי לציקלוספורין. עד היום, כחודשיים שלושה, למרות השינוי בתרופה ולקיחת תרופת אנלדקס- להפחתת החלבון, אין שום שיפור, הערכים הולכים וגדלים מיום ליום. אם מישהו יודע מה ניתן לעשות או מכיר את המצב אישית, אשמח לקבלת תשובה, שכן אני חושש לכליה ולחיי. תודה רבה חיים

שרית(^_^)

New member
מאמר בנושא

http://www.nature.com/ki/journal/v70/n7/abs/5001792a.html המאמר מתאר מחקר שנערך בהולנד לפני כשנתיים. המחקר עסק בבעיה דומה מאד לשלך: הופעת חלבון בשתן לאחר החלפה (בעקבות גידולי עור סרטניים( של התרופות נוגדות הדחיה (אימוראן או ציקלוספורין) לרפמיון (sirolimus = Rapamune). המחקר אמנם לא מאד מקיף (לא השתתפו בו הרבה מאד חולים), אך ע"פ תוצאותיו, עושה רושם כי מדובר בתופעה הפיכה, שאמורה להסתדר לאחר הפסקת הרפמיון. אם תנסה לחפש בגוגל חומר (עם מילות המפתח מהמאמר שצרפתי) תמצא מאמרים ומחקרים נוספים בנושא.

למעלה