חלבון מלא, איך זה בעצם עובד?

p e b b l e

New member
חלבון מלא, איך זה בעצם עובד?

הדברים הבסיסיים ידועים לי: שילוב של דגנים וקטניות, סויה, טופו, קינואה. אבל מכאן מתחיל הבלבול שלי. ניסיתי לחפש ולקרוא על כמויות החלבון באוכל אבל לא ברור לי כמה חלבון מלא מקבלים מהשילובים השונים. הצלחתי למצוא מידע על כמות החלבון בקטניות בנפרד ובדגנים בנפרד אבל הטריק הוא הרי בשילוב ואין לי מושג כמה חלבון מלא יש בשילוב. האם הנתונים על כמות החלבון במזון המופרד מדברים על החלבון החלקי או המלא? אם מדובר בחלבון מלא הרי שחומצת האמינה המגבילה קובעת את הכמות ואז בשילוב יש יותר. אם מדובר בחלקי אז לא ברור כמה מהמזון המשלים צריך לצרוך על מנת להפוך לחבון מלא. מי יגיד לי מי ידע איך ניתן לספור את כמות החלבון בשילובי המזון? עוד תהייה לא הצלחתי לפתור. ניסיתי לברר מה כמות החלבון הדרושה לאדם ביום. מצאתי המון תשובות כל כך שונות שביניהם הבדלים של מאות אחוזים. במקורות מסויימים מדובר על 20-30 גרם חלבון, באחרים מדובר על 0.8-0.75 ממשקל הגוף ובמקום נוסף אף ראיתי שהמליצו על 62 גרם חלבון. אז כמה באמת הגוף צריך?
 

p e b b l e

New member
אז למה חברתי הצמחונית שהיתה בהריון

קיבלה הוראות מהרופא להתחיל לאכול בשר כי היא לא צורכת מספיק חלבון (לפי בדיקות רפואיות) והתינוק שלה בסכנה? אז ברור לי שבשר זה לא המקור היחיד לחלבון, אבל איך ניתן למדוד כמה חלבון אנחנו צורכים וכמה באמת צריך? עם כל הכבוד ובודהה בורגר, ואכן יש כבוד אשמח לביסוס מדעי לטענה הזו (שגם אותה ראיתי בשיטוטי ברשת)
 
אנסה לחפש ביסוס מדעי כשיהיה לי זמן

לצערי יש לי דברים קצת יותר דחופים כרגע מלהתעסק בחיפושים.. אבל זו לא הזיה שלי ושל הבודהא , הסימוכין קיימים. למה היא קיבלה הוראה מהרופא להתחיל לאכול בשר? פחחח כי הרופא דביל , עם כל הכבוד למר דוקטור נפלא , נסי לשאול אותו כמה חלבון יש בבשר וכמה חלבון יש בכל מיני ירקות ושאר דברים והוא ישר יתבלבל - מבטיח לך שאת התשובה הוא לא ידע בלי לבדוק ,כמובן שאחרי הבדיקה הוא יבין את השטויות שהוא פלט - הרופא הוא רופא , לא תזונאי ואסור לו להמליץ על תזונה לדעתי האישית זו רשלנות מצידו. הרופא יודע אולי לאבחן שיש לה בעיית חלבון,אני לא יודע מה היא אוכלת אבל זה כנראה המצב שלה.. אין שום בעיה להגברת החלבון מאכילה צמחונית או טבעונית ישנם הרבה מקורות מן הצומח - בעיקר בקטניות ועלים ירוקים , פשוט שתגביר את הצריכה הנ"ל ,אבל כמו שאמרתי הכי טוב במקרה הזה הוא התייעצות עם תזונאי .
 

p e b b l e

New member
תודה על הנכונות לעזור בחיפוש

לרגע לא חששתי שאתה הוזה... ברור לי שהרופא פשוט לא מודע לאפשרויות הצמחוניות של חלבון, אבל בסופו של דבר ככל הנראה לא מספיק לאכול ירקות בכמות המספקת לנו את הקלוריות הדרושות על מנת לקבל כמות מספקת של כל החומצות האמינו החיוניות אלא צריך להקפיד על תזונה נכונה. השאלה שלי היא איך אפשר לוודא שאכן צורכים מה שצריך ומה באמת צריך.
 

d a p h n a

New member
אני לא יודעת את כל פרטי המידע

אבל עד כמה שידוע לי מה שהופרך הוא הצורך לאכול את הדגנים והקטניות באותה ארוחה. כלומר, עד כמה שאני מבינה, אפשר לקבל חלבון איכותי גם מצריכה של דגנים וקטניות כחלק כללי מהתזונה, בלי לצרוך אותם ביחד.
 
תראי לגבי הכמות הספציפית שאת מנסה

למדוד , זה בעיני מיותר ,את לא יכולה להגיע למספר בו גוף של בן אדם X צריך , כולנו כל כך שונים וזה תלוי בהמון גורמים וכל גוף צריך את הכמות שהוא צריך , הדרך הכי טובה בעיני היא באמת בדיקות ואם רואים שיש חוסר אז לנסות לתגבר , ההמלצות הם לאדם אבל מה הוא אדם? יש נשים ,יש גברים יש גבוהים יש נמוכים יש שמנים יש רזים .. ובכלל מישהי בהיריון זה 2 אנשים אז בכלל זה כבר לא בסקאלה.. בעיני הכי חשוב זה לאכול מאוזן ומגוון וכן לעשות בדיקות לראות מה מצב הגוף ואם רואים בעיה חמורה אז לנקוט בשינויים .. להיכנס למספרים מדוייקים נראה לי לא רלוונטי ..
 

אישעם

New member
חלבונים וצמחונות

http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=11&art_id=62 ובאמת למה רופא מדבר על תזונה ? רופאים גם מגנים על עצמם, יוצאים מהנחת הוראה כללית על התנהגות כפי שהממוצע הסטטיסטי מתנהג. כלומר, עיצותהם מתבססים על הדרך הבטוחה של להציע את הממוצע בציבור, שזה כולל בשר. רופאים מתנהלים לפי הסטטיסטיקה. האתר שהבאתי ממקור מוסמך להסבר בריאותי, תזונתי וגופני אבל כמובן מהמבט של היתרונות שבצמחונות, הנה הרקע של הכותב ורשימת המאמרים שלו. תוכלי למצא שם גם על צמחונות בהריון או חלבונים ופעילות גופנית (יש לקחת בחשבון שמי גבינה זהים באפקט לחלבון סויה מבודד, שאגב, אם כבר מדברים על מקור לחלבון, למי שצריך). http://www.goleango.com/show_specific_member.php?auth_id=1&man=0
 

gs1234

New member
מי גבינה דומים לחלבון סויה מבודד, אבל לא זהים

במי גבינה יש אחוז חלבון גבוה יותר מאשר בחלבון סויה. האחוז המדוייק תלוי בחברה המייצרת. ומה שיותר חשוב, זה הערך הביולוגי (Biological value) שמסמל את אחוז החלבון שנספג בגוף. לחלבון סויה מבודד יש ערך נמוך יותר מאשר לחלבון מי גבינה. לכן טבעונים שעוסקים בפעילות גופנית זקוקים להרבה יותר חלבון.
 
למעלה