p e b b l e
New member
חלבון מלא, איך זה בעצם עובד?
הדברים הבסיסיים ידועים לי: שילוב של דגנים וקטניות, סויה, טופו, קינואה. אבל מכאן מתחיל הבלבול שלי. ניסיתי לחפש ולקרוא על כמויות החלבון באוכל אבל לא ברור לי כמה חלבון מלא מקבלים מהשילובים השונים. הצלחתי למצוא מידע על כמות החלבון בקטניות בנפרד ובדגנים בנפרד אבל הטריק הוא הרי בשילוב ואין לי מושג כמה חלבון מלא יש בשילוב. האם הנתונים על כמות החלבון במזון המופרד מדברים על החלבון החלקי או המלא? אם מדובר בחלבון מלא הרי שחומצת האמינה המגבילה קובעת את הכמות ואז בשילוב יש יותר. אם מדובר בחלקי אז לא ברור כמה מהמזון המשלים צריך לצרוך על מנת להפוך לחבון מלא. מי יגיד לי מי ידע איך ניתן לספור את כמות החלבון בשילובי המזון? עוד תהייה לא הצלחתי לפתור. ניסיתי לברר מה כמות החלבון הדרושה לאדם ביום. מצאתי המון תשובות כל כך שונות שביניהם הבדלים של מאות אחוזים. במקורות מסויימים מדובר על 20-30 גרם חלבון, באחרים מדובר על 0.8-0.75 ממשקל הגוף ובמקום נוסף אף ראיתי שהמליצו על 62 גרם חלבון. אז כמה באמת הגוף צריך?
הדברים הבסיסיים ידועים לי: שילוב של דגנים וקטניות, סויה, טופו, קינואה. אבל מכאן מתחיל הבלבול שלי. ניסיתי לחפש ולקרוא על כמויות החלבון באוכל אבל לא ברור לי כמה חלבון מלא מקבלים מהשילובים השונים. הצלחתי למצוא מידע על כמות החלבון בקטניות בנפרד ובדגנים בנפרד אבל הטריק הוא הרי בשילוב ואין לי מושג כמה חלבון מלא יש בשילוב. האם הנתונים על כמות החלבון במזון המופרד מדברים על החלבון החלקי או המלא? אם מדובר בחלבון מלא הרי שחומצת האמינה המגבילה קובעת את הכמות ואז בשילוב יש יותר. אם מדובר בחלקי אז לא ברור כמה מהמזון המשלים צריך לצרוך על מנת להפוך לחבון מלא. מי יגיד לי מי ידע איך ניתן לספור את כמות החלבון בשילובי המזון? עוד תהייה לא הצלחתי לפתור. ניסיתי לברר מה כמות החלבון הדרושה לאדם ביום. מצאתי המון תשובות כל כך שונות שביניהם הבדלים של מאות אחוזים. במקורות מסויימים מדובר על 20-30 גרם חלבון, באחרים מדובר על 0.8-0.75 ממשקל הגוף ובמקום נוסף אף ראיתי שהמליצו על 62 גרם חלבון. אז כמה באמת הגוף צריך?