חלבון מלא

Deep Blue Sky

New member
חלבון מלא

אני יודעת שבקטניות יש רק חלק מחומצות האמינו החיוניות, ולכן צריך לשלב אותן עם דגנים. שתי שאלות: כשמתכוונים לדגנים- מתכוונים לכל סוגי הפחמימות או רק לאלה שממשפחת הדגניים? שמעתי שביצה או חלב זה חלבון מלא, האם צריך לשלב גם אותה עם דגן?
 

TheFinalCut

New member
מידע על חלבון

כאן, וגם פה. באופן עקרוני, על הדגניים האכילים הנפוצים נכללים: חיטה, שעורה, אורז, תירס, דוחן, שיבולת שועל, שיפון. והקטניות האכילות הנפוצות הן: אפונה, חומוס, סויה, שעועית (לסוגיה הרבים), עדשים, תורמוס וגם בוטן (שהרכבו וערכו התזונתי דומה יותר לאגוז, ופחות לקטניות אחרות). גם האגוזים עצמם הם מקור טוב לחלבון, וראי את הפוסט הזה במאמרים של הפורום על הנושא.
 

shookyg

New member
תשובה יפה אבל

הייתי מוסיף, גם קצת מניסיון אישי: לא כולם מעכלים טוב אגוזים ועוד יותר מזה בוטנים. גם לא כל הקטניות קלות לעיכול, אבל שעועית במיוחד מהסוגים הקטנים והעדינים יותר (אזוקי, מאש, לוביה) קלה יותר לעיכול. חשוב להדגיש שהעיכול הוא לא רק שיקול בריאותי, אלא יכול להשפיע על היכולת של הגוף להפיק את החלבון מהקטניה.
 

d a p h n a

New member
אז ככה

קודם כל, בסויה (שהיא קטניה) יש חלבון מלא בפני עצמה. לגבי הקטניות האחרות, אכן הכוונה לשילוב עם דגנים (ולא סתם עם פחמימות). כלומר חיטה, תירס, אורז הולך. תפוחי אדמה, לא (כלומר, אפשר כמובן לאכול תפוחי אדמה בשביל ההנאה והטעם, אבל השילוב שלהם עם קטניות לא ייתן חלבון מלא). אם תחשבי על זה, בהרבה חברות אנושיות יש באמת מאכלים שמכילים את השילובים האלה - פיתות עם חומוס, מג'דרה (אורז עם עדשים), טורטיות עם שעועית וכו'. לגבי ביצה וחלב, אני לא בטוחה. אני יודעת שזה חלבון מן החי, ויש בו דברים שיותר קשה להשיג מחלבון צמחי. הצד הטבעוני של הפורום כנראה יבוא בקרוב ויספר לך על הבעיות שיש בצריכת חלב וביצים, וזה לגיטימי כמובן. (אנחנו פורום פלורליסטי
) אבל מבחינת החלבונים אני חושבת שאכן ביצים וחלב נותנות חלבון שמקביל לחלבון מלא. מעבר לבעיות שסביר שיספרו לך, הבעיה העיקרית שאני רואה עם ביצים וחלב כמקור משמעותי לחלבון, היא בעיית השומן, וספציפית השומן מן החי. אני עדיין אוכלת גבינות וביצים וכו', אבל לא משתמשת בהן כמקור עיקרי לחלבון כי זה לא אידיאלי.
 
למיטב ידיעתי

שילוב של מקורות תזונה שונים מבטיח ניצול גבוה יותר של חומצות האמינו הקיימות במזון לבניית חלבון מלא לצרכים של הגוף.
 
למעלה