חלבון עוברי afp גבוה- 2.69

חלבון עוברי afp גבוה- 2.69

הרופא שלי הוא גם מומחה לאולטרא סאונד ועשיתי אצלו את כל הבדיקות פרטי הוא עשה לי סקירה מכוונת ואמר שהכל תקין. אם אני רוצה אני יכולה לעשות מי שפיר אבל לדעתו זה מיותר וכנראה טעות בחישוב גיל ההריון או סתם הפרשה חלבונית מוגברת של העובר כי הערך לא מאד גבוה. מה אתן אומרות? אני מוטרפת מדאגה וממש לא בא לי לעשות מי שפיר.

מה לגבי בדיקת דם?

הבדיקות האלה אמנם מוגדרות כבדיקות סקר, אבל הרבה יותר מדויקות מחלבון עוברי. אני אישית הולכת לעשות אחת בכל מקרה, רק בשביל השקט הנפשי, רק צריכה להחליט איזו (לא נראה לי שיש הבדלים משמעותיים ביניהן).

הרופא שלי אומר שזה לא מכסה

כי החלבון הגבוה יותר מראה על מומים אפשריים בתעלת העצבים דופן הבטן מח או בשליה. מה שאפשר לשלול לרוב באולטרא סאונד. ... לא קשור לתסמונות, מה שהניפטי בעיקר בודק. הוא טוען שאם הסקירה המכוונת תקינה הכל בסדר ואשכח מזה. אבל אני מאד לא רגועה.

לא מבינה בזה מספיק, לצערי

שאלת אותו מה נחשב יותר מדויק? הסקירה או חלבון עוברי? אולי כדאי לעשות סקירה נוספת אצל רופא אחר ולקבל עוד חוו"ד?

לא1607

New member
היי, אצלי היה חלבון עוברי גבוה

אבל הרבה יותר גבוה ממה שהוא אצלך... אצלי הוא היה 4.6... נשלחתי לביצוע סקירה מכוונת למערכת העצבים - עמוד שדרה ומוח.. צריך לוודא שאין מקום לא סגור שם שדרכו יוצא החלבון העוברי (המכשור צריך להיות טוב לבדיקה ).. במקרה שלנו הסקירה הייתה תקינה ולא נמצאו חורים.. בכל מקרה הומלץ לנו לבדוק את זה שוב בהמשך.. מעבר לזה גילו שיש לעובר עיכוב גדילה.. בהמשך גם ביצענו בדיקת מי שפיר שהיתה תקינה.. המסקנה אצלנו היתה שהתוצאה הלא תקינה נבעה מבעיה בשלייה שגרמה לעיכוב גדילה.. כך שצריך גם לבצע מעכבי גדילה וסקירה מכוונת לשלייה ולזרימות כדי להיות בטוחים שהכל תקין.. מקווה שהכל יהיה תקין

לא1607

New member
כן..ביצעתי בדיקות קרישיות

בהן התגלתה הבעיה והומלץ על קלקסן בהריון הבא.. חייבת לציין שבהתחלה לא גילו את בעיית הקרישיות ונאמר לי שגם אם כל הבדיקות יצאו תקינות אני אצטרך לקבל קלקסן בהריון הבא..

צריך לזכור שגם זאת בדיקת סקר

כמו הבדיקות לבעיות כרומוזומליות - כלומר רוב הסיכויים שגם אם התוצאה גבוהה הכל עדיין בסדר. זאת המשמעות של הערך שקיבלת 1:למשהו.
אם הייתי במקומך הייתי הולכת לעוד רופא בכיר לסקירה מכוונת ומקפידה לבחור מישהו שבכיר ביחידת א.ס. בבי״ח , כך שיש לו נסיון עם כל מני מקרים מיוחדים שנשלחים לבירור אחרי שבקהילה עלו ספקות. בתקווה זה גם סימן שהוא מעודכן בחידושים בתחום.
בינתיים לא הייתי מקבלת החלטה על מי שפיר, כי המדד הזה באמת קשור לבעיות מבניות. פעם מזמן, זאת הייתה הבדיקה היחידה ולכן היה חשוב למדוד את רמות החלבון העוברי בדם האם ואח״כ אם היה צורך, במי השפיר של העובר. היום יש לנו אולטראסאונד .

ספרקית

New member
תזכירי לי באיזה שבוע את?

בעיקרון מעל שבוע 16-17 כבר אמורים להצליח לשלול בוודאות מומים בתעלת העצבים.
אם הייתי במקומך, הייתי הולכת לבדיקה מכוונת אצל מומחה אחר (רק כדי לוודא ב- 100% שהכל בסדר). הייתי מנסה לבדוק מי מומחה למומים פתוחים היום. לפני 6 שנים פרופ' ברונשטיין מחיפה עסק בתחום ואנחנו פנינו אליו לבדיקה חוזרת בנושא (אצלנו יש רקע גנטי של מומים פתוחים עם כ- 50% סיכון להופעה בהריון).
אני חושבת שבמקרים של מומים פתוחים, בדיקת US של מומחה תיתן הרבה יותר מידע מדיקור מי שפיר.
יכולה להרגיע מעט ולהגיד שאם הרופא שלך הוא מומחה ל- US והבדיקה שהוא ערך היתה אחרי שבוע 16, אז הסיכוי שהכל בסדר ושאין שום מום פתוח (בעייתי) הוא מאוד מאוד (מאוד) גבוה. מומים פתוחים זה משהו שאפשר לזהות ב- US מכוון די בקלות. לצערי, זו עובדה שאני יכולה לחתום עליה מניסיון אישי.
שיהיה בהצלחה!

תודה לכולן...אני בשבוע 19+1

הרופא שלי נחשב מומחה לאולטרא סאונד ועשיתי אצלו את השקיפות והסקירה בפרטי. בסקירה המכוונת הכל נראה תקין והוא לא ממליץ על מי שפיר, בגלל שזה יכול להראות יותר על מום מבני שאמור להתגלות בסקירה מקצועית. לדעתו החלבון גבולי וזה כנראה חסר משמעות. נראה לי שאשחרר...(כמה שאצליח) אני לא חושבת שיש כאן משהו שמצדיק את הסיכון של מי שפיר. אם הסקירה המורחבת בעוד 3 שבועות תצא תקינה, אני מעדיפה להתעלם מהממצא הזה. חברה אמרה לי שהיה לה את זה ב3הריונות! עם סקירה תקינה ונולדו ילדים בריאים.

ספרקית

New member
בוודאות אין כאן משהו שמצדיק מי שפיר

שיהיה המשך הריון בריא ורגוע

תעשי מי שפיר

איכשהו "לא בא לי" לא עובר מסך כל כך טוב.. אנחנו עושים בחיים המון דברים שלא בא לנו. במקרה שלי הסטטיסטיקה והסקירות היו מצויינים, אבל מי שפיר הצביעו על תסמונת דאון. אז במקום להטריף את עצמך מרוב דאגות.. פשוט תעשי את זה וזהו.

אפשרות נוספת היא בדיקת DNA עוברי

אמנם הבדיקה יקרה מאוד, אבל מסתכמת בדקירת הזרוע שלך, אין בה כל סיכון לעובר והתוצאות שואפות למי שפיר.

ספרקית

New member
אני לא חושבת שבדיקת DNA תעזור במקרה כזה

עדיין לא התגלו כל הגנים הקשורים למומים פתוחים בתעלת העצבים. כך שגם מיפוי גנטי שלם של העובר לא ייתן תשובה במקרה כזה.

הייתי עושה את הבדיקת דם בכל מחיר

אבל גם הרופא אמר לי שזה לא יעזור במקרה הזה. מומים בתעלת העצבים אפשר לשלול רק באולטרא סאונד והכי בוודאות במי שפיר

לא1607

New member
לגבי מי שפיר

גם לי אגב עם זאת שהתוצאה הייתה מאוד גבוה לא המליצו לעשות מי שפיר.. כמו שספרקית אמרה ככה גם הסבירו לי.. אם יש מום פתוח יראו בסקירה..אם לא יראו הוא חסר משמעות.. בהקשר הזה מה שיבדקו במי שפיר זה אם החלבון גבוה גם במי השפיר מה שייתן אינדיקציה למום פתוח.. אבל כאמור מיותר כי ניתן לשלול ע"י סקירה.. הסיבה היחידה שבסוף עשיתי מי שפיר הייתה בגלל עיכוב הגדילה המשמעותי..

תודה את ממש מרגיעה אותי...

אין עכוב גדילה היא מפותחת ב5 ימים מהשבוע שלה לכן הרופא רגוע

ספרקית

New member
אין ממש קשר בין עיכוב גדילה למום פתוח

אני מניחה שהרופא רגוע בעיקר כי הוא לא ראה מום פתוח. בשבוע בו את נמצאת, יכולים כבר לראות בבירור. מום פתוח בעייתי משפיע מאוד על מבנה המוח של העובר. זה משהו שניתן לראות בבירור החל מהשבוע ה- 16 להריון.
וכפי שכתבו לך (וכתבתי גם אני) בדיקת מי שפיר לא ממש עוזרת במקרה כזה. הבדיקה הוודאית היחידה לשלילת מום פתוח היא בדיקת US (שכבר עברת).

שיהיה המשך הריון בריא, תקין ורגוע

לא1607

New member
אמנם אין קשר

בין מום פתוח לעיכוב גדילה, אבל יש קשר ישיר בין afp גבוה לעיכוב גדילה .. שמחה ששניהם נשללו??

ספרקית

New member
עד כמה שאני מבינה

(בתחום הזה אני פחות חזקה)
הקשר בין afp גבוה לעיכוב גדילה הוא גם לא קשר ישיר.
afp גבוה לא גורם לעיכוב בגדילה אלא יכול להעיד על בעיה בתיפקודי שיליה (ובעיה זו, במידה ואכן קיימת, היא שעלולה לגרום לעיכוב בגדילה). זה לפחות מה שאני יודעת.

למעלה