חלבון עוברי (AFP) נמוך מאוד

חלבון עוברי (AFP) נמוך מאוד../images/Emo53.gif

שלום לכולן, אני בשבוע 20, וקיבלתי עכשיו תוצאות של 5 הבדיקות שניתן לשקלל, הכוללות את בדיקת הדם הצמודה לשקיפות, התבחין המשולש והאינהיבין. כל הבדיקות, למעט הAFP, נראות מצויין, אך הAFP שלי נמוך באופן מיוחד (0.19 MOM), ולפי מה שראיתי - הוא זה שמוריד את הסטטיסטיקה הכוללת של שאר הבדיקות באופן דרסטי, אע"פ שהסטטיסטיקה הכוללת עדיין תקינה ביותר. (אבל אני מניחה שיש סיכוי שאם הייתי מקבלת רק את תוצאות התבחין המשולש, בלי שקלול המידע הנוסף, הן לא היו נראות טוב.) אני מבינה שישנן מעבדות שבהן הנורמה של הAFP מתחילה מ-0 ולא מ0.25, אבל עדיין מחיפושים באינטרנט ראיתי שהערך שלי נחשב בעייתי, ומשמש כסממן חזק לתסמונת דאון, או לאובדן הריון מאוחר. לפי מחקר שמצאתי, שנערך על 85,000 נשים, רק כ-0.25 אחוז מהנשים היו עם ערכים דומים לשלי בבדיקת הAFP, כך שמצב זה אינו שכיח כלל, ולצערי מתוכן כ-50% חוו אובדן הריון מאוחר או גילו כי העוברים נושאים תסמונת דאון. בכל מקרה, לפי מה שראיתי באתרים רפואיים רבים, מקובל להפנות מיידית למי שפיר בעקבות ערכים כאלה. מצד שני, אין לי מושג מה היו הבדיקות האחרות של אותן הנשים במחקר, ואני מבינה שבסה"כ, במקרה שלי, הסטטיסטיקה הכוללת של חמש הבדיקות היא בסדר גמור, והבעיה היא רק עם הערך הזה. אני כבר בשבוע 20, והבנתי שזה ממש הרגע האחרון לבצע דיקור מי שפיר, ולכן אני לחוצה, ואם אני רוצה לבצע מי שפיר השבוע, עליי לפנות כבר ביום ראשון בבוקר ליועץ גנטי באופן דחוף. האם מישהי פה מכירה הריונות עם ערכים דומים בAFP? האם במידה ובמעבדה טוענים שהערך אמנם נמוך מאוד, אך נמצא בנורמה, ושהסטטיסטיקות הכוללות הן החשובות, ושהן תקינות, איני צריכה לפנות לייעוץ גנטי, ואני יכולה להסתפק בסטטיסטיקה הכוללת, ולוותר על דיקור מי שפיר?

קודם כל אני חייבת לפתוח בדיסקליימר

ולהצהיר שאני לא מבינה הרבה בשקלולי הבדיקות השונות. כשלי יצאה תוצאה לא תקינה, זה אמנם בהחלט הכניס אותי להיסטריה, אבל לא קיבלתי שום החלטה עד שהלכתי לייעוץ גנטי. בייעוץ הזה עברו על כל המידע שהצטבר עד אז מההריון (שקיפות, סקירה וכיו"ב), ונאמר לי שהתוצאה הזו כשלעצמה אינה מדאיגה עם נתונים כמו שלי, ושאין המלצה למי שפיר, למרות שאני זכאית בשל התוצאות. במקרה שלי הסתבר בדיעבד שהתוצאה הגרועה נגרמה מההורמון השלייתי (HCG), ושהשליות באמת הפסיקו לתפקד בהמשך ההריון. אם במקרה שלך יש מתאם גבוה בין תוצאה כזו ובין סיכוי לתסמונת דאון חו"ח, לא הייתי סומכת על המעבדה, אלא הייתי קובעת תור לייעוץ גנטי מיידי. בעקבות הייעוץ הגנטי תוכלי להחליט מה הלאה. אני די בטוחה שאפשר לקבוע תור למי שפיר ממש מהיום להיום, אם תחליטי שיש צורך בכך. אגב, בכל מקרה כדאי לברר על איזה רקע היו אובדני ההריון המאוחרים אצל נשים עם תוצאות כאלה, כי אולי זה מעיד על איזשהו סיכון שניתן לצפות ולמנוע. מקווה שהדברים יסתדרו - תעדכני אותנו על ההתפתחויות. עתליה

למעלה