חלבון עוברי

מורהג

New member
חלבון עוברי ../images/Emo53.gif

אני בת 27 יכרגע אני בשבוע 18+2 עשיתי בדיקת שקיפות עורפית וכן סקירת מערכות מוקדמת והכל היה תקין. בבדיקת חלבון עוברי נמצאו הערכים הללו: APP 0.93 MOM 34.9 HCG 2.86 MOM 60.0 U-E3 0.70 MOM 0.71 הסיכון לפי גיל ובדיקות 1:153 לפי גיל 1:1137 האם אכן עלי לדאוג כמו שאני כבר דואגת????? הרופא יקבל אותי רק מחר בלילה ואני ממש בחרדה... האם מישהו יכול להבהיר לי מה זה בדיוק אומר והאם יש באמת סיבה לדאגה???

nubi

New member
צריך תמיד לזכור

שחלבון עוברי היא בדיקה סטטיסטית ובסופו של דבר מה שקובע זו בדיקת מי השפיר. אם את רוצה להיות בטוחה כמעט ב-100% שהעובר אינו חולה בתסמונת דאון או שמערך הכרומוזומים שלו תקין-אין מנוס מלבצע מי שפיר.

רונאסטל

New member
לדעתי יתנו לך הפנייה למי שפיר

מה שהתוצאות שלך אומרות זה שהסיכון שלך רק על פי גילך הוא 1 ל1137, כלומר 1136 נשים בגילך ילדו עובר בריא, אחת ילדה עובר עם תסמונת דאון. תוצאות בדיקת הדם שלך כנראה לא כ"כ טובות ולכן עלה הסיכון שלך לעובר עם תסמונת דאון, 152 נשים עם תוצאות כמו שלך ילדו עובר בריא, אחת לא... כמו שאמרו לך, הבדיקות האלו סטטיסטיות. גם אם היה יוצא לך 1:10000, אשה אחת מתוך 10000 נשים תלד עובר עם תסמונת דאון. אם אין לך עבר של פעילות רחמית מוגברת, אני במקומך לא הייתי מוותרת על דיקור. בהצלחה.

אין סיבה לדאגה ממשית, יש סיבה טובה

לבצע דיקור. הסיכון שלך באמת עלה, ועדיין מעל 99% שאין תסמונת כרומוזומלית, אבל מכיוון שהסיכון הוגבר משמעותית, בוודאי שיש טעם בדיקור. אגב, הערך הגבוה הוא ההורמון השלייתי, ולאור השקיפות והסקירה התקינם הסבירות הגדולה היא שאם יש בכלל בעיה (ויתכן שכלל אין) הבעיה היא שלייתית ולא בעיה בעובר, ולכן, בהנחה ובתקווה שתוצאות מי השפיר תהיינה תקינות, כדאי להיות במעקב על לחץ הדם ועל תפקוד השליה (מעקב צמיחה).

למעלה