חלבון עוברי

חלבון עוברי

שלום לכולן...מכיוון שיש פה בנות כבר מנוסות ממני אשמח לקבל חוות דעת על התשובות הרופא שלי בחופשה ואני בלחץ מהתשובות יש לי ממה לחשוש..??? יש לציין שבעוד שבוע אני מבצעת דיקור מי שפיר אני עדיין מודאגת.. ביצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 18+4 אני בגיל 29 ו 4 חודשיים להלן התוצאות: maternal age -related risk 1/942 risk 1/8365 a.f.p for pregnancy 2.08

nubi

New member
התוצאות שלך

נראות בסדר גמור. המדינה משתתפת במימון מי שפיר החל מתוצאה הגבוהה מ-1:380. צריך לזכור שזוהי בדיקה סטטיסטית בלבד, וההחלטה אם לבצע מי שפיר היא כמובן רק שלכם. בהצלחה!

קיבלת תוצאות מעולות

הסיכון על פי הגיל הוא קבוע לכל בנות גילך ועומד על 1:924 (כלומר, מוך 924 נשים בגילך, אצל אחת צפוי עובר עם דאון). השקלול של הנתונים הוריד לך את הסיכון כמעט פי עשרה, כלומר, אם יקחו 8365 נשים בגילך ועם תוצאות כמו שלך, אצל אחת צפוי דאון. האם הרמה שציינת של AFP (החלבון העוברי עצמו) היא בערכי MOM? אם כן, זו רמה גבוהה למדי, העלולה להצביע על מום פתוח במערכת העצבים, אבל אם עשית סקירה מוקדמת טובה, בה כבר אמור היה העניין להשלל.

jinjit

New member
חלבון עוברי שאלה../images/Emo35.gif

האם עושים את בדיקת הדם בכל מקרה או רק אם משהו בשקיפות העורפית לא בסדר?

רצוי לעשות בכל מקרה

מדובר בסך הכל בבדיקת סקר הצופה את האחוזים לקיומן של בעיות מסויימות, אך רמת הדיוק שלה גבוהה יותר משקיפות עורפית.

בדיוק ההפך

שקיפות עורפית הרבה יותר מדוייקת מן התבחין המשולש ("חלבון עוברי"). אמינות החלבון העוברי היא כ60% ושקיפות עורפית (רק בדיקת האולטרהסאונד, בלי בדיקת דם) כ-80%. יחד עם זה, כדאי לבצע תבחין משולש, כי הוא בחינם (השתתפות עצמית נמוכה מאוד) כי הוא מודד מדדים שבחלם הם שונים ושקלול של כל הנתונים יחדיו מעלה את הדיוק.

jinjit

New member
איפה עושים?? ../images/Emo4.gif

האם מדובר במכון מיוחד או שפשוט עושים עוד בדיקת דם בקופ"ח?

תלוי בקופה

במכבי, וכמדומני שכך ברוב הקופות, איסף הדם נעשה במעבדה הרגילה בקופה. נדמה לי שבכללית (לפחות בחלק מן האזורים) שולחים למעבדה חיצונית.

למעלה