חלבונים וB12 מהצומח

EcstaZ

New member
חלבונים וB12 מהצומח

שלום,
אני אשמח לקבל רשימה של מאכלים מן הצומח שמכילים כמות מספקת של חלבונים (בעיקר בשביל לקחת אחרי אימון)
וגם כאלה שישמרו לי על ויטמין B12 תקין :)

תודה רבה!

ladybug6

New member
היי!

לגבי החלבון, אני מצטטת מאתר אנונימוס:
"כל מקור העוסק בצמחונות/טבעונות ובספורט, נאלץ להפריך את הדעה הקדומה בעניין הקושי העומד כביכול בפני ספורטאים טבעונים לספק את החלבון הדרוש להם. דעה זו מבוססת על חוסר ידע הן בעניין חלבון מהצומח והן בעניין צרכי החלבון של ספורטאים. ראשית כל, מזונות צמחיים כגון קטניות, דגנים מלאים, ירקות רבים (לא שורשים) ורוב האגוזים והזרעים, עשירים בחלבון. אכילת שריריהן של חיות אחרות אינה מספקת חלבון טוב יותר. אמנם כל מזון צמחי כשלעצמו דל בחומצות אמינו מסוימות, אבל שילוב של צמחים שונים, כגון לחם מלא וממרח חומוס, או אורז מלא ועדשים, מספק חלבון איכותי (המקורות מדגישים, שאין צורך בשילוב מזונות בארוחה אחת – די בכך שאוכלים תפריט מגוון במשך היום). ווייט מסכמת, שנכון כי אתלטים זקוקים לחלבון רב כדי לבנות שרירים ולתקן נזק לשרירים, אלא שארוחות של מזון צמחי העשיר בחלבון מספקות יותר ממה שאתלט צריך, ובדרך-כלל אין טעם להוסיף חלבון בנפרד. עודף החלבון אינו נקלט אלא מפונה דרך הכליות ויוצר בכך עומס בלתי נחוץ עליהן ועל איברים אחרים. "
http://veg.anonymous.org.il/art372.html

בפועל, זה אומר: קטניות ודגנים (עדיף מלאים), מוצרי סויה, קינואה, אגוזים וזרעים.

בשביל B12 לוקחים כדורים למציצה מתחת ללשון, קטנים ורודים וחמודים, פעמיים שלוש בשבוע וזה הכל :)
אין מקור אמין ל-B12 וההמלצה לכל הצמחונים, טבעונים וגם לחלק גדול מהאוכלוסיה של אוכלי הבשר - לקחת באופן קבוע ולא להסתכן. אין סכנה בעודף של B12, הגוף פולט מה שהוא לא צריך.

בהצלחה!

EcstaZ

New member
תודה רבה

כדורים לB12? אני ממש נגד כדורים, אני אמשיך בחיפושיי...תודה רבה על הטיפים לחלבונים! :)

ladybug6

New member
זה לא "כדורים" במובן של תרופה

זה תוסף ויטמין חיוני וקריטי, גם לאוכלי בשר שלא סופגים כראוי וגם לצמחונים וטבעונים שלא צורכים בשר כלל.
אין מקור מהימן אחר לויטמין הזה וחבל שתעמיד עצמך בסיכון רק בשם דעות קדומות.
בהצלחה!

EcstaZ

New member
הבנתי

מה שמם של הכדורים? היכן ניתן לקרוא על זה?

למעלה