חלב אורגני - ההיבט המוסרי

חלב אורגני - ההיבט המוסרי

שלום, אני מפנה את השאלה לכאן כי הבנתי שבניגוד לפורומים האחרים (זב"ח וצמחונות וטבעונות) פה אפשר לשאול שאלה בלי "לזכות" בקללות והשתלחויות. רציתי לשאול, מבחינה מוסרית האם יש הבדל בין תעשיית החלב האורגני לתעשיית החלב ה"רגיל" ואם כן מהו? האם יש הבדל ביחס לפרות בין שתי התעשיות? אני חושבת להפסיק לצרוך מוצרי חלב כי אני מודעת לבעיה המוסרית שבזה אבל תמיד כשאני מעלה את הסוגיה הזאת, אומרים לי שכדאי לצרוך חלב אורגני שבו היחס לפרות יותר הוגן. האם זה נכון והאם יש הבדל? השאלה היא כאמור מההיבט המוסרי בלבד ולא הבריאותי.

בסדר, כבר קיבלתי תשובה

שבאה דווקא מתוך מאמר שמנסה להראות את הצדדים החיוביים שבחלב האורגני. לצד התיאורים האקזוטיים על התזונה הבריאה של הפרה האורגנית, ואיך היא חיה על מצע של קש וכמה שמפנקים אותה, מצאתי גם את המשפט הבא: "הפרות של הרפת הזו (דהיינו: האורגנית) מספקות היום יותר מ-2 מיליוני ליטר חלב בשנה". במילים אחרות: גם בתעשיית החלב האורגני עדיין רואים בפרה לא יצור חי אלא מכונה לייצור חלב.

לדעתי בלבד:

תשמעי העניין הוא קצת יותר מורכב מלשתות חלב של פרה אורגנית :)) העניין בטבעונות הוא לא רק בגלל שהפרות הלא אורגניות מפוצצות הורמונים והעטינים שלהם עומדים להתפקע או שהתרנגולות דחוסות בסוללה לא אנושית לייצור ביצים - העניין הוא ששום מוצר מן החי גם אם החיה מטיילת לה בשבילי החווה לא מקובלים על ידי מי שהוא טבעוני. פה כמובן יש כמה ויכוחים. אני יכולה להגיד לך שחבר שלי לא טבעוני ולא צמחוני אבל כשהוא בסופר הוא תמיד יבחר ביצים או חלב או כל מוצר אחר שהוא ידידותי למדי לחיה. מה גם שבאירלנד אין פרות מנוצלות תעשייתית כמו בישראל כי זה אסור שם בתכלית האיסור. אם תשאלי אותי לי יותר חשוב שאנשים יהיו אנשים לא רק למען בעלי החיים. אני יכולה להגיד לך שאני קונה עם הסימן של סחר הוגן שזה הרבה יותר חשוב לי. כך שאני אקנה חלב סויה של אפרו ולא של תנובה כי אפרו היא חברה עם מוסר עסקי כזה שחברות בארץ יכולות רק לחלום עליו. אז יש טבעונים שיקפצו אם את קונה דבש ויצעקו ויגידו לך שזה לא בסדר ומצד שני הם יקנו מוצרים שיש בהם שומן צמחי כמו PALM OIL בלי לבדוק שהומצר הוא בר קיימא והחברה תומכת בסחר הוגן וידידותית לאורנג אוטנג וכו אז את רוצה לשמוע על פרה אורגנית? לכי על זה. זה הכל לפי האני מאמין שלך. אני חושבת שללכת על חלב אורגני הרבה יותר חשוב מטבעוני שהורס את הסביבה כמו הדוגמר לעיל (הרבה מוצרים טבעוניים משתמשים בשומן צמחי מסוג זה או אחר). http://ran.org/category/issue/palm-oil איזה קרציה אני נכון? :))

אישעם

New member
מה שרלוונטי שונה לגמרי

מהדברים שכתבת. מה שרלוונטי למוסריות זה האם בע"ח הם מכונות או צריכים לשרת את האדם לתת צאצאים שימותו או למות בעצמם תוך כדי שמוצצים מהם את החיים (וההפרשות). מה שרלוונטי הוא אם לדעתך בע"ח זכאי להיות חופשי ?

תודה על התגובה

שאלתי על חלב אורגני כי כאמור אני מנסה לעבור לטבעונות אבל מה לעשות, עדיין קשה לי להיגמל ממוצרי חלב. כאמור כבר מצאתי בעצם את התשובה לשאלה שלי. אז אמנם בחלב האורגני לא כורתים לפרה את הקרניים ולא מכניסים לה הורמונים ואנטיביוטיקה וכו' אבל עדיין גם בחלב האורגני היחס אל הפרה הוא כאל מכונה ולא כאל חיה. יחד עם זאת, היות ובכל זאת קשה לי להיגמל מחלב, אולי המעבר לחלב אורגאני יכול להיות שלב בדרך לטבעונות.

cwen

New member
ניסית את החלב אורז החדש של ויטאריץ?

זה מוצר חדש, משקה מאורז ושקדים ללא תוספת סוכר (מעבר למתיקות הטבעית של השקדים). וזה מעולה! המשקה דמוי החלב הכי טוב שטעמתי אי פעם, כולל חלב פרה עצמו (שגם בתקופה ששתיתי אותו לא השתגעתי על הטעם שלו והייתי תמיד ממתיקה אותו).

cwen

New member
קניתי ב 13.90 באורגניק מרקט

ראיתי בעדן נדמה לי ב 14. הבנתי שיש יותר בזול או בניצת או בטבע קסטל, אמרו שהיה שם ב 12. (אבל לא ראיתי בעצמי).

אורגני

היי מחר ישנו כנס מאוד מקצועי בנושא בריאות ותזונה, אחת ההרצאות היא "המדריך לצרכן האורגני" זו הרצאה שיש בה גם זמן לשאלות, המרצה היא אחת התותחיות והאמינות בתחום התעשיה האורגנית. לידיד שלי יש כרטיס מיותר, מעונינת? זה בגבעתיים.. תודיעי לי מהר, לפני שהוא ימצא מישהו. שירי http://www.facebook.com/event.php?eid=111006182264857&ref=ts מצ"ב קישור לפרטים על הכנס

אישעם

New member
כמו שכתבת, בע"ח כמכונות

גם אותך אני שואל, האם לדעתך בע"ח זכאים לחופש ?

למעלה