חלב בעל אחוז שומן מעל 3% היכן וכיצד ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מי יודע היכן ניתן להשיג בארץ (אזור הצפון) חלב בעל אחוז שומן גבוה מ3%.

אין לי בעייה גם עם חלב בלתי מפוסטר שכן בכל מקרה אני מרתיח אותו.
 
נערך לאחרונה ב:

TCH_ma

Active member
קצת בעיה כי אסור למחלבות/רפתות למכור חלב ישירות מהרפתות.
נסה ברפתות קטנות מאמין שלמרות האיסור מישהו ימכור.
בחלב פרה יש 3.5% שומן שזה 3.5 גר' שומן ל-100 גר' חלב, בחלב לצרכן
3% שומן ל-100 גר' שזה 3 גר' שומן ל-100 גר' חלב.
אם זה להכנת גבינות ניתן להוסיף אבקת חלב מלאה להעלאת אחוז השומן
וגם את אחוז מוצקי החלב.
יש עוד שיטות להעלאת אחוז השומן למשל בתוספת גבינה לבנה רגילה
או בבישול ארוך של החלב להוצאת חלק מהמים.
תוספת שמנת מתוקה לא רצויה מכיוון שהשמנת המתוקה בארץ אינה מוצר
אמיתי ומכיל חומרים נוספים.

בהצלחה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בחלב פרה יש 3.5% שומן שזה 3.5 גר' שומן ל-100 גר' חלב, בחלב לצרכן
3% שומן ל-100 גר' שזה 3 גר' שומן ל-100 גר' חלב.
ראשית תודה על התשובה.

זה לצורך הכנת יוגורט, מאחר והכמות המתקבלת היא ביחס אחד לאחד יוצא לי יוגורט של 3%, מעט מדי לטעמי.
מצד שני אם בחלב פרה יש רק3.5% שומן אז ההבדל בינו לבן החלב מהשקית כבר אינו גדול.
כאשר אני מכין מהיוגורט לבנה אני מוסיף ליוגורט שמנת חמוצה.

בכל מקרה היכן משיגים אבקת חלב מלאה או אבקת חלב בכלל ?
 

TCH_ma

Active member
אבקת חלב יש בחנויות מתמחות לחומרי אפיה וגם לפעמים אצל
ספקי מוצרים למאפיות.
אני מוסיף שמנת חמוצה של פעם לחלב בהכנת גבינה וגם ביוגורט
והלבנה יוצאת מצוינת, גביע אחד ל-2 ליטר חלב ואפשר גם גביע
לליטר. לטעמי זה עדיף על כל תוסף אחר כי השמנת החמוצה של פעם
היא מוצר מעולה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אבקת חלב יש בחנויות מתמחות לחומרי אפיה וגם לפעמים אצל
ספקי מוצרים למאפיות.
אני מוסיף שמנת חמוצה של פעם לחלב בהכנת גבינה וגם ביוגורט
והלבנה יוצאת מצוינת, גביע אחד ל-2 ליטר חלב ואפשר גם גביע
לליטר. לטעמי זה עדיף על כל תוסף אחר כי השמנת החמוצה של פעם
היא מוצר מעולה.
תודה.

לנגלה הבאה של הלבנה אקנה שמנת של פעם (מקווה רק שבסופר שלנו זה לא יהיה יותר מדי מפעם).
 

מיכי 10

Member
ה"(מקווה רק שבסופר שלנו זה לא יהיה יותר מדי מפעם)."
מצא חן בעיני. ;)

(לא אוהבת את האייקונים כאן). :-/
 
נערך לאחרונה ב:

TCH_ma

Active member
האמת מיכי וכולם, לא עושה ממש חשק להכנס לכאן בפורמט הזה, ניסיתי
להתרגל אבל זה מבלבל אפילו לקרוא תגובות, הכל נראה כמו בלאגן אחד גדול,
לקחו איזה פורמט לא מוצלח ועוד מנסים להלביש עליו דברים לא לענין, לא
טוב לגולשים וגם לא יהיו "קונים" לפרסומות.
תפוז היו ונשארו גאוותנים ש"יודעים ומבינים הכל", כך זה נראה.
 

מיכי 10

Member
אני לא יודעת לגבי המשפט האחרון, כי לא מכירה את בעלי האתר. אבל בטוחה שהם עושים שגיאות גסות מאד בהתנהלות שלהם. לדעתי, הדבר הכי חשוב שהם היו צריכים לדאוג לו וגם לטפח אותו, סוף סוף, זאת יחידת מחשב אמיתית, עם בעלי מקצוע אמיתיים, מקצועיים וחכמים.
ולהפסיק לעבוד בשיטה של טלאים על גבי טלאים.

יש באתר החדש כמה יתרונות. בהחלט. דא עקא שיש בו הרבה הרבה יותר חסרונות. :-/
מצד אחד, היה פתגם ישן שאמר: "לטיפש לא מראים חצי עבודה". אבל גם בזה שגו בעלי האתר. כי היה עליהם לסיים את כל העבודות, ורק אז להודיע לכולנו באופן רִשמי ובצורה מסודרת, וקודם כל למנהלי האתרים. ולהיות איתם, לפחות, בקשר רציף.
ורק אחרי זה, להזמין אותנו להתחיל לגלוש כאן.
הם לא באמת הזמינו אותנו עדיין, אבל כן פתחו את האתר, ואפילו טרחו להכניס לכל פורום בִּרכת "ברוכים הבאים לפורום תפוז החדש." - מה שאומר שהתכוונו לכך שניכנס. מה גם שבגלל תקלות שלהם, האתר הישן נסגר "כל רגע", וזה הכי מבאס.

יש לי רושם, שרבים מאיתנו אוהבים עדיין את האתר הישן, למרות הבעיות הרבות שהפריעו לנו וממשיכות להפריע לנו גם כיום. אבל יש בו איזה חן, שלא בדיוק קיים כאן.

אני לא יודעת אם אתה זוכר את "באג השפות", שהשתלט למשך כמה חודשים על האתר ב-2014. זה שיבש המון בפורומים השונים, אבל בעיקר בפורומי השפות השונות. (היו רק שפות מועטות, שעליהן זה משום מה לא השפיע). בפורום שלנו, לא יכולנו לכתוב באספרנטו, כי למשל יש לנו שש אותיות מיוחדות, שבמקומן היו נכתבים סימני שאלה. באותו זמן ניהלתי את פורום "בלשנות ושפות העולם". אז שם נוצר בלגן גדול. התלוננתי והצקתי הרבה, כי לא עמדו בהבטחות לתקן, ואז פשוט הדיחו אותי מהניהול... פתרון קל.
באותה תקופה, היו גולש או שניים בעלי מקצוע בתחום המחשבים, שהציעו להם לבוא לעזור להם בהתנדבות(!) לתקן את הבעיות, כי הם הבינו אותן. אבל - וזה מחזיר אותי למשפט האחרון שכתבת - "תפוז" סֵרבו להצעות בתוקף!

למרות שזה גורם לי הרבה עוגמת נפש, כי אני אוהבת את האינטאקציה בפורומים אחדים, החלטתי להשתדל להיאזר בסבלנות, ולתת הזדמנות לתפוז, כי לא בא לי לעבור לפלטפורמה אחרת.
וזה די טפשי מצידי, אבל משתדלת ללמוד כל הזמן עוד דברים חדשים, כדי להצליח להשתלב באתר החדש. כי כנראה שאת הישן והחביב, הם באמת יסגרו בקרוב, וחבל.

מה שאני יכולה להציע לך, אבי, זה מה שהציעו לי, ואשתדל לקבל:
לא להתעקש שוב ושוב להתגבר על מה שהולך כאן, אלא לחכות עוד קצת בסבלנות, עד שהם יסיימו את תהליך ההעברה. רמזו שזה יהיה בקרוב. לא יודעת כמה קרוב, אבל עדיף לא לשבת ולכסוס ציפורניים עד אז. פשוט להיכנס לאתר הישן בכל פעם שזה מתאפשר. כי חבל גם על התכנים, ובעיקר על החברויות שנוצרו בינינו. {הרוב וירטואליות. בפורום אספרנטו, בעיקר, החברויות הן כבר שנים אמיתיות = בחיים עצמם}.

מיכִּי.
 

TCH_ma

Active member
אם את זוכרת אני הייתי זה שאמר שצריך סבלנות אבל...יש לי "קצת" ידע בנושא
והריקוד התימני שהם עושים לא מוסיף לכבודם ולא לידע שלהם.
את הפלטפורמה אני מכיר ממקומות אחרים והיא לא טובה בלשון המעטה, זה לא
ענין של להתרגל, ראי רק את השרשור הקצר כאן ותביני על מה אני מדבר, מיש מש
של הודעות, חלקן עם התגובה הקודמת וחלקן לא שייכו לכלום. מעייף לקרוא ולא
עושה חשק לענות.
טוב כבר לא יהיה כאן בצורה הזאת אז זה מה שיש, נרצה נחזור ולא...לא.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם את זוכרת אני הייתי זה שאמר שצריך סבלנות אבל...יש לי "קצת" ידע בנושא
והריקוד התימני שהם עושים לא מוסיף לכבודם ולא לידע שלהם.
את הפלטפורמה אני מכיר ממקומות אחרים והיא לא טובה בלשון המעטה, זה לא
ענין של להתרגל, ראי רק את השרשור הקצר כאן ותביני על מה אני מדבר, מיש מש
של הודעות, חלקן עם התגובה הקודמת וחלקן לא שייכו לכלום. מעייף לקרוא ולא
עושה חשק לענות.
טוב כבר לא יהיה כאן בצורה הזאת אז זה מה שיש, נרצה נחזור ולא...לא.
דווקא למיש מש הזה יש עכשיו פתרון לא רע בכלל.

ממליץ לך לנסות את הסקריפט הזה. >> https://forums.tapuz.co.il/threads/169492/

התקנתי ואני די נהנה.
 

מיכי 10

Member
אכן, זה היית אתה שהצעת לי להמתין. כבר לא הייתי בטוחה, כי שאלתי כאן הרבה שאלות...

נכון, זה נורא לא כיף. אני לא צריכה אפילו לעלות לתחילת השרשור כדי לראות, כי כבר הבחנתי בכך מאז שהתחלנו לכתוב. גם מרגיז שתגובות שונות נכתבות פעמיים. בשביל מה? וזה לא שאנשים שלחו אותן פעמיים, אלא הן מועתקות שנית, וזה רק מעיק ומוסיף לבילבול.

באמת אפשר לציין כאן גם יתרונות לא מעטים. אבל אם לא יתגברו על הבעיות ועל הצורה החיצונית המאד לא מושכת, והנורא מבולבלת ומבלבלת, סביר שזה יבריח הרבה גולשים ולא יזמין חדשים. מן הסתם עזבו כבר לא מעט אנשים.

ובכל זאת לא "אשבור את הכלים" עדיין. 🙂
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אכן, זה היית אתה שהצעת לי להמתין. כבר לא הייתי בטוחה, כי שאלתי כאן הרבה שאלות...

נכון, זה נורא לא כיף. אני לא צריכה אפילו לעלות לתחילת השרשור כדי לראות, כי כבר הבחנתי בכך מאז שהתחלנו לכתוב. גם מרגיז שתגובות שונות נכתבות פעמיים. בשביל מה? וזה לא שאנשים שלחו אותן פעמיים, אלא הן מועתקות שנית, וזה רק מעיק ומוסיף לבילבול.

באמת אפשר לציין כאן גם יתרונות לא מעטים. אבל אם לא יתגברו על הבעיות ועל הצורה החיצונית המאד לא מושכת, והנורא מבולבלת ומבלבלת, סביר שזה יבריח הרבה גולשים ולא יזמין חדשים. מן הסתם עזבו כבר לא מעט אנשים.

ובכל זאת לא "אשבור את הכלים" עדיין. 🙂
מציע גם לך לנסות את הסקריפט שהצעתי קודם לאבי.
 

מיכי 10

Member
תודה, שיח, אבל אני לא מבינה בזה שום כלום. נכנסתי כרגע לגוגל לקרוא מה זה בכלל סקריפט.
וחוץ מזה לחצתי על הקישור ששלחת, וקראתי גם שם קצת.
בקיצור, זה ממש לא בשבילי. זה כמעט כאילו תזרוק אותי עכשיו לכנסת או לממשלה. "כמעט", כי בכל זאת בפוליטיקה אני מבינה טיפה יותר מאשר בסקריפטים, מימשקים, גדג'טים ושאר ירקות. אפילו לא מבינה מה זה ה"ציטוט" שאתם מדברים עליו. :alien::unsure:
 
בחזרה רגע לענייני החלב - יש (לפחות במרכז) חלב 3.6%, בקרטונים ובקבוקים.
עם זאת - ממה שקראתי, להכנת גבינה ויוגורט, עדיף להשתמש בחלב משקיות ולא מקרטונים/בקבוקים. מפני שהוא "מפוסטר", בניגוד ל-"מפוסטר על". ההבדל הוא בטמפרטורת הפיסטור, שלכאורה משנה משמעותית את איכות התוצר. לא בדקתי. אשמח לשמוע אם מישהו יודע לאשר/להפריך.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מי יודע היכן ניתן להשיג בארץ (אזור הצפון) חלב בעל אחוז שומן גבוה מ3%.

אין לי בעייה גם עם חלב בלתי מפוסטר שכן בכל מקרה אני מרתיח אותו.
במרכולים ניתן להשיג חלב יטבתה עם 3.6% שומן
ואשר לתגובות אחרות (בעוונותי הייתי רפתן בצעירותי) אחוז השומן בחלב פרה אינו קבוע, בד"כ הוא פחות מ 3% ולא 3.5 כפי שכתבו - בארץ לפחות - כי כמות החלב של הפרה הישראלית גדולה יותר מבמדינות אחרות וזה משפיע על אחוז השומן - אך אין קשר בין השומן בחלב מהפרה לשומן בחלב שנמכר - תוך כדי עיבוד החלב במחלבה מוצא ממנו השומן ואח"כ מכניסים שומן לחלב המעובד כפי שנדרש.
 

TCH_ma

Active member
במרכולים ניתן להשיג חלב יטבתה עם 3.6% שומן
ואשר לתגובות אחרות (בעוונותי הייתי רפתן בצעירותי) אחוז השומן בחלב פרה אינו קבוע, בד"כ הוא פחות מ 3% ולא 3.5 כפי שכתבו - בארץ לפחות - כי כמות החלב של הפרה הישראלית גדולה יותר מבמדינות אחרות וזה משפיע על אחוז השומן - אך אין קשר בין השומן בחלב מהפרה לשומן בחלב שנמכר - תוך כדי עיבוד החלב במחלבה מוצא ממנו השומן ואח"כ מכניסים שומן לחלב המעובד כפי שנדרש.
במקום שאני נמצא אחוז השומן הוא 3.5% וכאן לא מזייפים באחוזי שומן ולא מכניסים תוספים ומייצבים לחלב.
 

TCH_ma

Active member
בחזרה רגע לענייני החלב - יש (לפחות במרכז) חלב 3.6%, בקרטונים ובקבוקים.
עם זאת - ממה שקראתי, להכנת גבינה ויוגורט, עדיף להשתמש בחלב משקיות ולא מקרטונים/בקבוקים. מפני שהוא "מפוסטר", בניגוד ל-"מפוסטר על". ההבדל הוא בטמפרטורת הפיסטור, שלכאורה משנה משמעותית את איכות התוצר. לא בדקתי. אשמח לשמוע אם מישהו יודע לאשר/להפריך.
נכון, עדיף ורצוי להשתמש בחלב משקיות להכנת יוגורט או גבינות
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בחזרה רגע לענייני החלב - יש (לפחות במרכז) חלב 3.6%, בקרטונים ובקבוקים.
עם זאת - ממה שקראתי, להכנת גבינה ויוגורט, עדיף להשתמש בחלב משקיות ולא מקרטונים/בקבוקים. מפני שהוא "מפוסטר", בניגוד ל-"מפוסטר על". ההבדל הוא בטמפרטורת הפיסטור, שלכאורה משנה משמעותית את איכות התוצר. לא בדקתי. אשמח לשמוע אם מישהו יודע לאשר/להפריך.

תודה, אבדוק את המוצר.
אם הוא בפסטור רגיל הוא מתאים לי.
 

raya

Well-known member
ראשית תודה על התשובה.

זה לצורך הכנת יוגורט, מאחר והכמות המתקבלת היא ביחס אחד לאחד יוצא לי יוגורט של 3%, מעט מדי לטעמי.
מצד שני אם בחלב פרה יש רק3.5% שומן אז ההבדל בינו לבן החלב מהשקית כבר אינו גדול.
כאשר אני מכין מהיוגורט לבנה אני מוסיף ליוגורט שמנת חמוצה.

בכל מקרה היכן משיגים אבקת חלב מלאה או אבקת חלב בכלל ?
אבקת חלב יש בחנות הסינית ליד שוק הכרמל בתל אביב, בחנות של הפיליפינים בתחנה המרכזית בתל אביב וראיתי גם בכל מיני מרכולים. אני מוסיפה אבקת חלב ללחם שאני מכינה. ליוגורט כבשים - ממנו אני מכינה לאבנה אני מוסיפה בדרך כלל גםם שמנת חמוצה.
לפני כשבועיים קניתי יוגורט 7% - מחלבות שומרון אם אני זוכרת נכון.
בהצלחה!
רעיה
 
למעלה