חלב הפרה המפוקח זה בכלל לא חלב אמיתי. זה מוצר מעובד.

רוב הזמן נח

Well-known member

אין חלב עם 3 אחוז או 1 אחוז שומן מדויקים. רק חלב מעובד מכיל אחוז שומן מדויק.

בחלב פרה אמיתי אחוז השומן מופיע עם * בדומה לחלב העיזים, שזה אומר שזאת הערכה ואחוזי השומן יכולים להיות מתחת לזה או מעל זה. ככה זה בחלב טבעי.

אז למה הציבור רץ אחרי החלב המעובד הזה ולמה ממשיכים לייצר אותו?

גם חלב הפרה המעושר זה מוצר מעובד ולא טבעי.


חלב פרה טבעי זה החלב שמיתגו אותו כחלב בטעם של פעם.
וזה חלב הפרה האמיתי שצריך להיות הבסיס כמוצר עם פיקוח.
כל השאר אלה מוצרים מעובדים ולא חלב אמיתי.



נכון להיום חלב עיזים יש רק מסוג אחד (מיוצר על ידי שתי חברות) שהוא חלב עיזים אמיתי עם * באחוז השומן.
אז במקרה שלו אין אפשרויות אחרות. אני מקווה שזה ישאר ככה
 
נערך לאחרונה ב:
החלב של הפרות מיועד לעגלים.אם ניצרוך אותו לא מדולל זה עשוי לגרום בעיות עיכול אצל בני האדם.הרכב חלב העיזות (כלשון הרב עובדיה יוסף) יותר מתאים לנו ויותר קרוב לחלב האם במרכיביו.לכן כניראה לא מדללים אותו.כל דילול כמובן מוריד מאחוזי השומן
 

רוב הזמן נח

Well-known member
החלב של הפרות מיועד לעגלים.אם ניצרוך אותו לא מדולל זה עשוי לגרום בעיות עיכול אצל בני האדם.הרכב חלב העיזות (כלשון הרב עובדיה יוסף) יותר מתאים לנו ויותר קרוב לחלב האם במרכיביו.לכן כניראה לא מדללים אותו.כל דילול כמובן מוריד מאחוזי השומן
המצאת סיבה למה מורידים אחוז שומן לחלב הפרה. אבל זאת סיבה שלא קשורה ללמה באמת עושים את זה.
 

ai27

Well-known member
החלב של הפרות מיועד לעגלים.אם ניצרוך אותו לא מדולל זה עשוי לגרום בעיות עיכול אצל בני האדם.הרכב חלב העיזות (כלשון הרב עובדיה יוסף) יותר מתאים לנו ויותר קרוב לחלב האם במרכיביו.לכן כניראה לא מדללים אותו.כל דילול כמובן מוריד מאחוזי השומן
החלבון יותר קרוב - אבל יש הבדל משמעותי (ולכן לא תרגיש הבדל בטעם):
בחלב אם יש קרוב ל7% סוכר
בחלב פרה ועיזים - יש 4.4-4.9% סוכר.
וב3 המקרים מתעלמים מ8% אוליגוסוכרים (סוכר בלתי ניתן לעיכול) שחשיבותו קריטית למערכת החיסון
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לסיכום. יש היום על המדפים חלב פרה אמיתי מסוג אחד בלבד.
החלב הזה:

וחלב עיזים אמיתי של שתי חברות
זה:

וזה:


כל שאר סוגי החלב הם מוצרים מעובדים ולא חלב אמיתי.
 
נערך לאחרונה ב:

trilliane

Well-known member
מנהל
גם החלב "בטעם של פעם" אינו "טבעי". רק חלב שיצא עכשיו מהעטין הוא טבעי (ואסור לשיווק). ההבדל היחיד במוצר הנ"ל הוא שלא מתערבים באחוז השומן, אבל הוא עדיין מפוסטר (פסטור על) ומהומגן. מעטים קונים אותו כי מעטים חשים בהבדל בטעם, אז אין טעם לשלם סתם יותר.


מבט זריז על אריזת החלב המלא "בטעם של פעם" מגלה שמדובר בחלב הומוגני מפוסטר-על, בדיוק כמו החלב הרגיל בקרטונים. גם המחיר זהה. למי שצפה בפרסומות וקיווה לחלב לא הומוגני בפסטור רגיל מחכה אכזבה: ההבדל היחיד, מגלות האריזות, הוא באחוזי השומן: 3% לחלב המלא הרגיל, לעומת 3.5-3.8 אחוזי שומן בחלב "בטעם של פעם".


המחלבה אינה מתערבת באחוז השומן בחלב החדש, כך שזהו חלב מלא אמיתי, שעומד בעונת הקיץ על סביבות 3.65 אחוזים (האחוז אינו קבוע, משום שלא מבוצע בו תהליך האחדה, שעיקרו הפחתת שומן עד לדרגה הרצויה, כפי שנעשה בחלב הרגיל, והוא תלוי בעונה ובשינויים הטבעיים בין הרפתות והפרות).


גלבוע אינו מתרשם במיוחד מהקביעה שתוספת השומן היא המאפיין שנותן לחלב טעם של פעם. "החלב החדש אינו שונה בהרבה מהחלב המלא הרגיל בקרטונים", הוא פוסק. "מאפייני הטעם המרכזיים של החלב לפני כמה עשרות שנים היו טריות של כמה ימים והיעדר המגון. כאן הצרכן מקבל עוד כחצי אחוז שומן, וזה כשלעצמו לא מאוד משמעותי בטעם".


מבחן טעימה עיוור, בתנאים ביתיים, אישש את המסקנה שדרוש חיך אנין במיוחד כדי להבחין בהבדלים בין שני סוגי החלב.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
גם החלב "בטעם של פעם" אינו "טבעי". רק חלב שיצא עכשיו מהעטין הוא טבעי (ואסור לשיווק). ההבדל היחיד במוצר הנ"ל הוא שלא מתערבים באחוז השומן, אבל הוא עדיין מפוסטר (פסטור על) ומהומגן. מעטים קונים אותו כי מעטים חשים בהבדל בטעם, אז אין טעם לשלם סתם יותר.

הפסטור זאת לא הנקודה, כי אי אפשר בלעדיו היום.

הנקודה היא שסוף סוף יש חלב פרה אמיתי, בדומה לחלב העיזים. בחלב העיזים אין את השטות הזאת שעושים לך מוצר מעובד עם פחות אחוזי שומן.

והנקודה הצרכנית היא שזה צריך להיות החלב הרגיל המפוקח. במקום השיט המעובד של 3 אחוז או 1 אחוז שומן, שיש היום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הפסטור זאת לא הנקודה, כי אי אפשר בלעדיו היום.

הנקודה היא שסוף סוף יש חלב פרה אמיתי, בדומה לחלב העיזים. בחלב העיזים אין את השטות הזאת שעושים לך מוצר מעובד עם פחות אחוזי שומן.

והנקודה הצרכנית היא שזה צריך להיות החלב הרגיל המפוקח. במקום השיט המעובד של 3 אחוז או 1 אחוז שומן, שיש היום.
סוף סוף? ראית מאיזה תאריך הכתבה?
 

michal@gal

Active member
מנהל
הפסטור זאת לא הנקודה, כי אי אפשר בלעדיו היום.

הנקודה היא שסוף סוף יש חלב פרה אמיתי, בדומה לחלב העיזים. בחלב העיזים אין את השטות הזאת שעושים לך מוצר מעובד עם פחות אחוזי שומן.

והנקודה הצרכנית היא שזה צריך להיות החלב הרגיל המפוקח. במקום השיט המעובד של 3 אחוז או 1 אחוז שומן, שיש היום.
יש הבדל משמעותי בין פסטור רגיל לבין פסטור על.
ברגע ש"חלב בטעם של פעם" עובר פסטור על, אין הבדל בינו לבין חלב 3%.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
יש הבדל משמעותי בין פסטור רגיל לבין פסטור על.
ברגע ש"חלב בטעם של פעם" עובר פסטור על, אין הבדל בינו לבין חלב 3%.
אני יכול לעשות השוואה לזה בחלב עיזים.
של תנובה זה פסטור על. והחברה השניה זה פסטור רגיל.

למרות שההבדלים לא ממש משמעותיים,
בטעם אני מעדיף את זה של תנובה.
 

פולגאר

Well-known member
גם החלב "בטעם של פעם" אינו "טבעי". רק חלב שיצא עכשיו מהעטין הוא טבעי (ואסור לשיווק). ההבדל היחיד במוצר הנ"ל הוא שלא מתערבים באחוז השומן, אבל הוא עדיין מפוסטר (פסטור על) ומהומגן. מעטים קונים אותו כי מעטים חשים בהבדל בטעם, אז אין טעם לשלם סתם יותר.

יש, בקהילת ה"אמיש"
יש גם בתורכיה ועוד הרבה מקומות בעולם.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
משהו בקשר לחלב - ראשית - מישהו כתב שחלב פרה טבעי ראוי רק לעגלים ומעורר בעיות עיכול אצל בני האדם - זה נכון רק בשלושת הימים הראשונים לאחר ההמלטה, יש בחלב הזה חומר הנקרא קולוסטרום ומשתמשים בחלב הזה להגמאת עגלים בלבד, לא מדללים אותו ולא משווקים אותו (הפרה נחלבת כ 10 חדשים לאחר ההמלטה כדי לתת לה לנוח לקראת ההמלטה הבאה שנעשיית פעם בשנה) - בחלב הפרות בארץ יש בין 2.6 ל 3.6 אחוז שומן, תלוי בכמות החלב שנחלבת מהפרה, ככל שהיא מפיקה יותר חלב אחוז השומן יורד, החלב שנמכר במרכולים הוא חלב פרות טהור אך מעובד, השומן מוצא מהחלב, החלב עובר תהליך של פיסטור או עיקור ואח"כ מכניסים לתוכו מהשומן שהוצא לפי אחוז השומן המבוקש, החלב שנחלב ברפתות נכנס ישר למיכל קירור שיש בתוכו מערבל שמערבב אותו כל הזמן כדי שהשומן לא יצוף למעלה, כשהחלב נאסף נלקחות ממנו דגימותוהרפת מקבלת בונוס על אחוז שומן גבוהה ועל נקיון וקנסות גדולים על המצאות אנטיביוטיקה (חלב עם אנטיביוטיקה נשפך לביוב, אנטיביוטיקה יכולה להגיע לחלב מתרופות שהפרות מקבלות ולכן חלב פרות המקבלות תרופות כאלה משמש להגמאת עגלים או נשפך, את הקנסות החלו לתת לא מדאגה לבריאות הציבור אלא משום שחלב עם אנטיביוטיקה (ושני גרם אנטיביוטיקה יקלקלו גם מיכלית חלב של 20 טון) גורם לכך שלא ניתן ליצר מהחלב מוצרים הדורשים החמצה (גבינות, יוגורטים וכדומה) אם נמצא במיכלית חלב שרידי אנטיביוטיקה כל החלב שבה נשפך לביוב -- כל זה מידע אישי, הייתי רפתן שנים רבות, עוד מהתקופה שפרות נחלבו ביד, אח"כ במכונות חליבה ניידות ואח"כ במכוני חליבה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
משהו בקשר לחלב - ראשית - מישהו כתב שחלב פרה טבעי ראוי רק לעגלים ומעורר בעיות עיכול אצל בני האדם - זה נכון רק בשלושת הימים הראשונים לאחר ההמלטה, יש בחלב הזה חומר הנקרא קולוסטרום ומשתמשים בחלב הזה להגמאת עגלים בלבד, לא מדללים אותו ולא משווקים אותו (הפרה נחלבת כ 10 חדשים לאחר ההמלטה כדי לתת לה לנוח לקראת ההמלטה הבאה שנעשיית פעם בשנה) - בחלב הפרות בארץ יש בין 2.6 ל 3.6 אחוז שומן, תלוי בכמות החלב שנחלבת מהפרה, ככל שהיא מפיקה יותר חלב אחוז השומן יורד, החלב שנמכר במרכולים הוא חלב פרות טהור אך מעובד, השומן מוצא מהחלב, החלב עובר תהליך של פיסטור או עיקור ואח"כ מכניסים לתוכו מהשומן שהוצא לפי אחוז השומן המבוקש, החלב שנחלב ברפתות נכנס ישר למיכל קירור שיש בתוכו מערבל שמערבב אותו כל הזמן כדי שהשומן לא יצוף למעלה, כשהחלב נאסף נלקחות ממנו דגימותוהרפת מקבלת בונוס על אחוז שומן גבוהה ועל נקיון וקנסות גדולים על המצאות אנטיביוטיקה (חלב עם אנטיביוטיקה נשפך לביוב, אנטיביוטיקה יכולה להגיע לחלב מתרופות שהפרות מקבלות ולכן חלב פרות המקבלות תרופות כאלה משמש להגמאת עגלים או נשפך, את הקנסות החלו לתת לא מדאגה לבריאות הציבור אלא משום שחלב עם אנטיביוטיקה (ושני גרם אנטיביוטיקה יקלקלו גם מיכלית חלב של 20 טון) גורם לכך שלא ניתן ליצר מהחלב מוצרים הדורשים החמצה (גבינות, יוגורטים וכדומה) אם נמצא במיכלית חלב שרידי אנטיביוטיקה כל החלב שבה נשפך לביוב -- כל זה מידע אישי, הייתי רפתן שנים רבות, עוד מהתקופה שפרות נחלבו ביד, אח"כ במכונות חליבה ניידות ואח"כ במכוני חליבה.
אבל היום אפשר גם למצוא חלב פרה מלא שלא התעסקו עם אחוז השומן שלו.
ובגלל שהתעשיה הזאת בעצמה אומרת שלא משתלם לה לייצר את החלב המעובד בפיקוח, אז החלב המלא צריך להחליף אותו ולקבוע שהוא זה שיהיה בפיקוח.
 

evike

Well-known member
מנהל
תודה @ב ר ז י ל י על המידע המחכים. בתקווה, שהמצב לא השתנה, כמו שנהוג בימינו ברוב המוצרים.
שבת שלום.
 

Santangelo

New member
חלב מלא לרוב מומלץ לשימוש להכנת גלידה במכונות גלידה כדי להפוך את הגלידה ליותר קרמית ביחד עם שמנת 38%.
לשתייה עם קפה לא מצאתי בו משהו מיוחד, גם לא בשביל מקציפי חלב.
 
למעלה