חלב והורמונים

m0sh3

New member
חלב והורמונים

הועלתה בפניי היום הטענה ש"מוצרי חלב מפוצצים בהורמונים המוזרקים לפרות ולכן הם לא בריאים" [הסלנג במקור]. עד כמה שאני יודע , אין מחקרים שטוענים שיש בעייתיות בחלב ולהיפך - מחקרים רבים מצביעים על יתרונות ברורים שלו למניעת מחלות שלו. חפשתי מחקר שדן ספציפית בנושא הזה - השפעת ההורמונים שמוזרקים לפרות על הצרכן , אך לא הצלחתי למצוא. אם תוכלו לכוון אותי לאבסטרקט אני אודה לכם.
 

tommythecat

New member
זכורים לי מחקרים

שמצאו קורלציה בין צריכת חלב לבין אקנה, דבר שלכאורה נגרם כתוצאה מההורמונים בחלב(1) (Pubmed לא ידידותי אלי הבוקר, ואני לא יכול להביא מחקרים אחרים כרגע). ספיציפית בהקשר של (1) יש לי כמה הסתייגויות: ראשית, המחקר מוצא קורלציה ולא סיבתיות. שנית, המחקר שאל את הנבדקים מה היתה צריכת החלב שלהם כילדים וניסה למצוא קשר בין התשובות שניתנו לתוצאות. אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא כל כך זוכר מה אכלתי לפני 20 שנים או יותר. אגב, לגבי ה"עובדה" שהוצגה בשרשור הזה, הכתבה מאד לא רצינית, כמו גם מחקרים שמתפרסמים בנושא. הייתי שמח לראות מחקרים טובים שמראים ספיגה הורמונלית ממוצרי חלב, במיוחד לאור העובדה שספיגה אוראלית שלהם נמוכה מאד. רק תסתכל איזה מאמצים מושקעים על ידי חברות התרופות כדי לייצר הורמונים שיספגו אוראלית בכמות סבירה, כדי להבין עד כמה הנושא בעייתי. לדוגמה, האסטרוגן שנמצא לכאורה בחלב הפרה לא נספג דרך המעיים, אלא אם ההורמון מלכתחילה הונדס בצורה מסויימת כדי שהוא ישרוד את תהליך העיכול. הדבר נכון עוד יותר במקרה של הורמונים פפטידיים כדוגמת GH, IGF-1 ואחרים שנוכחים בחלב פרה. יוסי
1: High school dietary dairy intake and teenage acne. Adebamowo CA, Spiegelman D, Danby FW, Frazier AL, Willett WC, Holmes MD. Department of Nutrition, Harvard School of Public Health, Boston, Massachusetts 02115, USA. [email protected] BACKGROUND: Previous studies suggest possible associations between Western diet and acne. We examined data from the Nurses Health Study II to retrospectively evaluate whether intakes of dairy foods during high school were associated with physician-diagnosed severe teenage acne. METHODS: We studied 47,355 women who completed questionnaires on high school diet in 1998 and physician-diagnosed severe teenage acne in 1989. We estimated the prevalence ratios and 95% confidence intervals of acne history across categories of intakes. RESULTS: After accounting for age, age at menarche, body mass index, and energy intake, the multivariate prevalence ratio (95% confidence intervals; P value for test of trend) of acne, comparing extreme categories of intake, were: 1.22 (1.03, 1.44; .002) for total milk; 1.12 (1.00, 1.25; .56) for whole milk; 1.16 (1.01, 1.34; .25) for low-fat milk; and 1.44 (1.21, 1.72; .003) for skim milk. Instant breakfast drink, sherbet, cottage cheese, and cream cheese were also positively associated with acne. CONCLUSION: We found a positive association with acne for intake of total milk and skim milk. We hypothesize that the association with milk may be because of the presence of hormones and bioactive molecules in milk.​
 

m0sh3

New member
תודה יוסי ,

קיוויתי שתגיב בנושא. אני אכן לא מתייחס לכתבות מynet , nrg ושות' , חוסר הרצינות שם מדהים , גם באוניברסיטה שמעתי כמה מרצים מלגלגים על ה"סיינטיפיק" ynet. אם תמצא משהו נוסף , אשמח לראות. אם תוכל לתת לי כיוון לחיפוש ממוקד זה גם יעזור לי מאוד.
 
למעלה