חלב וקלמנטינה

רחי2

Member
חלום אחר שחלמתי הלילה.
במשרד אצלי, כבר תקופה שהמנהל החליט שעושים סבב של תורנות לגביי קניית חלב למשרד.

החלום- יצאתי מהמשרד, ולקחתי 2 קרטוני חלב במטרה להחליף אותם. כי גם ככה אין נוכחות במשרד וחבל על הקרטונים כי עוד מעט הם יהיו פג תוקף. במכולת/חנות אני רואה מישהי שלמדה איתי בבית ספר, והיינו ממש קרובות. אך עם סיום הלימודים הקשר נותק. (לפני שנה שנתיים ראיתי אותה בפייסבוק, והתחלנו להתכתב אבל לא יצא לנו לדבר או להתראות).
אותה חברה ביקשה לקנות קלמנטינה אחת. המוכרת אמרה לה שאי אפשר ורק לקנות קילו קלמנטינה.
החברה ביקשה קילו, ובזמן שחיכתה שיביאו לה קילפה את הקלמנטינה היחידה שבאמת רצתה לקנות.
אני זוכרת שלא רצו להחליף לי את החלב שהבאתי איתי.

אלישבע777

Well-known member
חלום אחר שחלמתי הלילה.
במשרד אצלי, כבר תקופה שהמנהל החליט שעושים סבב של תורנות לגביי קניית חלב למשרד.

החלום- יצאתי מהמשרד, ולקחתי 2 קרטוני חלב במטרה להחליף אותם. כי גם ככה אין נוכחות במשרד וחבל על הקרטונים כי עוד מעט הם יהיו פג תוקף. במכולת/חנות אני רואה מישהי שלמדה איתי בבית ספר, והיינו ממש קרובות. אך עם סיום הלימודים הקשר נותק. (לפני שנה שנתיים ראיתי אותה בפייסבוק, והתחלנו להתכתב אבל לא יצא לנו לדבר או להתראות).
אותה חברה ביקשה לקנות קלמנטינה אחת. המוכרת אמרה לה שאי אפשר ורק לקנות קילו קלמנטינה.
החברה ביקשה קילו, ובזמן שחיכתה שיביאו לה קילפה את הקלמנטינה היחידה שבאמת רצתה לקנות.
אני זוכרת שלא רצו להחליף לי את החלב שהבאתי איתי.
כתבתי לך בפרטי

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי,

בעצם יש כאן שני חלומות ברצף.

חלק א החלום על קרטוני החלב להחלפה

את יוצאת מהמשרד הריק מעובדים והולכת להחליף שני קרטוני חלב בסופרמרקט, כי תוקפם עומד לפוג. אין מי שישתה אותו וחבל לזרוק ולקנות חדש. החלב הוא סמל או דימוי – ארץ זבת חלב ודבש. הארץ המובטחת . אבל אבוי, שממה בארץ המובטחת! איש אינו מיישב אותה! המשרד כמעט ריק, איש לא יושב שם. חלב אולי יש, אבל עוד מעט אפילו יתקלקל ואפילו אם יבוא מישהו, לא יוכל להכין לו קפה בחלב. המשרד הוא סוג של מדבר. את ממלאה את תפקידך נאמנה. יש או אין אנשים, את צריכה לדאוג לחלב, זה תפקידך. המנהל שהחליט את קניית החלב לפי התור הוא אדם נכה רגשית שהחליף את המנהלת הקודמת שעזבה והותירה אותך ללא גב, במקום הזה. אין פלא שהמשרד הוא מדבר שממה בלעדיה ( היא אינה נמצאת בחלום, אבל היעדרותה נוכחת מאד!!) גם את במציאות רוצה לעזוב את המשרד הזה ואת נשארת בו בכוחות אחרונים. ומה בסוף? לא רצו להחליף לך את החלב! אין מי שישתה ועוד מעד פג תוקף והחלב הטוב, יישפך לביוב. זה גורלו של המשרד כיום! וזה עלול להיות גם גורלך. החלב מסמל גם אותך. את מרגישה שעוד מעט יפוג תוקפך במשרד. המנהל לא יתחלף, ועדיף שתחשבי להסתלק קודם לפני התאריך שבו יפקע תוקף החלב. לפני שיעשו לך בעיות ויאלצו אותך לעזוב מייד.

פרוש נוסף לסימליות החלב. החלב הוא משקה הגורם לנמנום ואת העובדה הזאת ידעו גם הקדמונים - ראי סיפור יעל וסיסרא: וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ
הַשְׁקִינִי נָא מְעַט מַיִם כִּי צָמֵאתִי וַתִּפְתַּח אֶת נֹאוד הֶחָלָב וַתַּשְׁקֵהוּ וַתְּכַסֵּהוּ..... הוּא נִרְדָּם וַיָּעַף וַיָּמֹת".. שופטים י"ד

החלב מסמל לך – לא להירדם בשמירה. מי שנרדם – מת! את מרגישה גוססת במשרד הזה ואת מרגישה שעוד מעט תירדמי שם, סוג של תחושת מוות או שינה כסוג של התעלמות מהמוות ( הרגשי) . השינה אינה מפלט טוב לבעיות!

חלק ב- החברה שרוצה לקנות קלמנטינה

בסופרמרקט את פוגשת חברה לשעבר מבית הספר שכבר נותקו הקשרים ביניכן. החברה מסמלת את העבר הטוב שהיה והניתוק ממנה מסמל את ההווה הפחות טוב ( במשרד) . ובחלום את היום פוגשת את החברה מן העבר. כאילו ההווה פוגש את העבר. הפגישה הזאת, אינה מעוררת בך רגשות. את אינך שמחה, אינך עצובה, אינך מופתעת. את בחלום קהת חושים!! אכן את בעצם כבר די רדומה.

בהמשך החלום מפליג לעניין אחר לגמרי. החברה רצתה לקנות קלמנטינה אחת אבל היתה חייבת לקנות קילו קלמנטינות! היא אכלה רק אחת. את – שחסת על שני קרטוני חלב, בעצם עדה לבזבוז משווע. לקנות קילו קלמנטינות ( 10?) במקום אחת. לך לא החליפו את החלב והוא עמד להישפך ולה לא הסכימו למכור קלמנטינה אחת. אף אחד מכן, לא הצליחה לחסוך ולא קיבלה מה שהיא רצתה. החברה הזאת גם היא ... מסמלת אותך. את חשה, שאם תישארי במשרד, תצטרכי לספוג ביזיונות במנות גדולות עם קלמנטינה אחת תוכלי להסתדר – מקלפים ואוכלים וזה בסדר. אבל קילו? קלמנטינה =( קילו) טינה. את עלולה לקבל יחס של טינה או לחוש טינה במקום הזה. אחת זה קל. אבל קילו זה כבר כבד לך. קלמנטינה(אחת) = קל – מ – טינה. הרבה: קילוגרם ( של)– טינה.

אשמח לחוות דעת מה התאים ומה לא התאים.

רחי2

Member
היי,
לגביי פירוש החלב. המנהלת עזבה מרצונה, ולא מפיטורים. אך אכן יש איזשהו ריק שמרגישים אותו. לצערי בחיים אני אף פעם לא ישנה בעמידה, תמיד עומדת ומסתכלת לכל הצדדים. כמו החלב בחלום, מחפשת מפלט לפני שיהיה גרוע. כמו שעברתי דירה כי כבר הרגשתי מצוקה בדירה הקודמת וחיפשתי להשתחרר מזה.
לגביי הקלמנטינה. אהבתי את הפירוש של הטינה. המנהלת שלי לפני שעזבה אמרה לי שהיא מקווה שלא ישמרו לי טינה במשרד כי התחברתי אליה ולא לשאר העובדים. ואז אולי זה יהיה לרעתי. המנהלת מאוד הייתה לטובתי, גם מול המנהל שלנו. ועכשיו נשארתי רק אני להתמודד בלי גב.

למעלה