חלב לגבינות

כביסה4

New member
חלב לגבינות

מחיפוש בפורום מצאתי פוסטים שקשורים להכנת גבינה, אשמח להפנייה למקורות רכישה של חלב פרות\עיזים שאינו מפוסטר על\מהומגן, כשגרנו בארה"ב היה לנו די זמין מחוות והכנו דברים די פשוטים ולא מורכבים מידי, אך בהחלט טעימים

רלוונטי איזורים מרכז וצפון, אשמח לכל מידע כאן או במסרים, מדובר כמובן בשימוש לגמרי אישי ולא מסחרי ומודעת לכל ההיבטים הביתיים של עבודה עם חלב שלא עבר פיסטור תעשייתי וכולי..

אגב היום אפשר להשיג במרכול חלב 3.4%

בוקר טוב.
היום אפשר להשיג חלב עזים במרכול.
אפשר גם להכין עם יוגורט ,יש כאלה אריזות של ארבע ליטר לדעתי זה נהדר אני מכין ממנו לבנה יוצא טעים , אין צורך לשבור את היוגורט אפשר להשתמש בו ישר כמובן במשך הזמן שאת תולה אותו ,ככול שהוא יהיהתלוי יותר כך יהיה קשה יותר והיות מי היורגוט יטפטפו.
עם תרצי להוסיף שומן אז תוסיפי שמנת של פעם או באחוז גבווה.
יש להשיג חלב עזים וגם יורגוט חלב עזים איך הוא יקר יותר.
עם תרצי בכל זאת להכין מחלב שנקנה מרפת יהי עליך לשבור אותו והדרך היא להביא אותו לרתיחה ולצנן אותו עד אפשר הכנסת אצבע ואז להוסיף גביע לבן ,לא לשכוח להוסיף מלח ולערבב טרם התליה.
מאיר כרמיאל

צר לי אבל חל איסור על מכירת חלב לא מפוסטר

אף רפתן לא ימכור חלב לא מפוסטר.

כביסה4

New member
אין לי בעיה עם מפוסטר

יש לי בעיה עם אולטרא מפוסטר\מהומגן. אם מישהו\י יודעים על מקור לחלב מפוסטר בלבד או טרי שאפסטר בעצמי ואסכן את בני ביתי, אשמח לדעת.

milch1

New member
חלב גולמי למכירה

משפחת פרידמן בכפר ביאליק, כל יום, כל יום בשעה 17:00 חלב מחליבה טריה - חלב בקר.
מספר מקומות בעוספיה - חלב עיזים
משפחת זייד בטבעון - חלב עיזים
חלאיסור מכירת חלב בקר שלא דרך מועצת החלב, משפחת פרידמן מסתדרים עם זה לאורך שנים. אין כל איסור על מכירת חלב עיזים/כבשים.

milch1

New member
אף רפתן לא ימכור חלב לא מפוסטר. באמת?

חוץ מאלה שכן מוכרים!

למעלה