חלב לקפה

MellowMel

New member
חלב לקפה

שלום חברים :)
כטבעונית מתחילה, אני מחפשת אחר תחליף טעים לחלב שבקפה.
מכיוון שאני לא כל כך אוהבת חלב סויה, ניסיתי את חלב השקדים של 'אדמה'. הוא נחמד, אבל ממתיק את הקפה על יתר מידה ואני לא אוהבת שהקפה שלי מתוק.
יש אולי חברה מומלצת יותר של חלב שקדים? ובכלל, יש לכם המלצות על חלב אחר? (חשוב לי שלא יהיה מתוק)

marx04

New member
חלב אורז עם שקדים

שלום לך,

ממליץ בחום על חלב אורז עם שקדים של חברת VITARIZ שעולה כ-15-16 ש"ח לליטר בעדן טבע מרקט או במחלקות ה"טבעיות" בסופרסל דיל. הוא מתוק במידה וללא תוספת סוכר (המתיקות היא כנראה ממרכיב השקדים שבו).

גם חלב האורז (בלבד) של ויטאריז בסדר גמור (אם כי פחות מתוק).
אפשר גם חלב אורז של "אדמה".

בברכה,

אורי.

elin86

New member
מי ששותה קפה עם חלב אורז

האם שמתם לב שיש כדוריות שומן בקפה (כמו שיש במרק עוף קר לדוג').. קרה לכם או שזו רק אני?

marx04

New member
בחלב אורז יש שמן חמניות

שלום אלין,

אם תסתכלי על רשימת הרכיבים שעל קרטון חלב האורז תראי שחלב אורז מכיל, מלבד אורז, גם מים ושמן חמניות.
זהו חלק מה"מתכון" של חלב האורז, ואני מניח שהוא נועד ל"קרב" את חלב האורז לחלב "אמיתי" שהוא שומני באופן טבעי.
כפי שידוע, שמן ומים אינם מתערבבים, ולכן קיימת התופעה הזו.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
אם את אוהבת את הטעם של חלב שקדים

אבל המתיקות היא הבעיה, אני מציעה לך להכין חלב שקדים בבית - זה ממש קל, משרים כוס שקדים במים חמים, מקלפים וטוחנים בבלנדר עם 3.5 כוסות מים. מסננים בבד גזה/חיתול טטרה. אפשר להוסיף טיפונת מלח וסוכר ותמצית וניל רק בשביל הדגשת הטעמים הטבעיים. מחזיק כ-3 ימים במקרר.
יש גם את החלב שקדים של אלפרו, שהוא טיפה ממותק אולי אבל לא כל כך מורגש. אפשר לנסות גם אותו. לי הוא היה די טעים בפני עצמו (לא ניסיתי בקפה).

אני מאוד אוהבת את חלב האורז עם אגוזי לוז

של VITARITZ. הוא לא מתוק מדי ונותן טעם נהדר לקפה.
הצעתי אותו בשבוע שעבר לחברה מהעבודה והיא אהבה אותו.
אני זוכרת שבעבר פעם אחת ניסיתי את "אדמה", והיה לי פרצוף של ילד בן 4 שטעם הרגע תרד

למעלה