חלב נגמר-דלקת בשד

חלב נגמר-דלקת בשד

שלום וברכה, בני בן 3 חודשים וחצי. הנקה מלאה. בד"כ - שפע של חלב והולך מצויין. לפני כשבוע השד חלה והתפתחה דלקת בשד. למעט יום אחד, בו שאבתי חלב משד זה ולא נתתי לתינוק, המשכתי להניק משד זה כרגיל ואף הייתה תחושה כי הכאב הולך ופוחת. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה - צפורל - שלא אמורה לפגוע בהנקה.כך גם אישרו במוקד בבילינסון. עם זאת - נגמר לי החלב. זו לא קפיצת גדילה וזה לא שהוא מבקש יותר, החלב פשוט נגמר ומה שיש יוצא בזרם דק מאוד.גם בתחושה השדיים מרגישים ריקים ואף קטנו מעט. אני ממשיכה להניק כרגיל, כל פעם משני הצדדים ע"מ להמשיך את יצור החלב, אך ההנקות לוקחות המון זמן, התינוק יוצא מותש ולא מסופק ובפעמים האחרונות, נאלצתי להוסיף גם תמ"ל (כ - 60 לאחר שני צדדים). בשלב מסויים הוא נהיה לא מרוצה ולא שקט ואכל בשקיקה את התוספת. הנקה מלאה חשובה לי עד מאוד. אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות, זה מדכא אותי ואני מחזיקה אצבעות שמשהו ישתנה. היום סיימתי עם האנטיביוטיקה. האם יש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו? מה אפשר לעשות בשביל להגביר את החלב ולהחזיר אותו לשפע בו היה (למעט הנקות תכופות, כי את זה אני עושה וזה לא עוזר)? הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה

דלקת בשד

כאשר אימא לא מרגישה טוב זה יכול להשפיע על כמות החלב באופן זמני והפיך. אימהות לעיתים גם מספרות שהן מרגישות הבדל זמני והפיך כאשר לוקחות אנטיביוטיקה. אז מה עושים? אם נסתכל לטווח ארוך, כמובן עדיף שהתינוק יהיה קצת יותר (או אפילו הרבה יותר) עצבני לכמה ימים ולא להתחיל לתת תמ"ל ולהפסיק את ההנקה. הגוף שלך יכול לחזור לשיגרה, במיוחד עכשיו שסיימת את האנטיביוטיקה, רק בתנאי שאת מבקשת ממנו. זאת אומרת, ללא תוספות. יכול להיות שיהיה לכם יומיים מאוד קשים, אפילו של הנקה כל שעה, אבל המצב יחזור לקדמותו. איך יודעים שזה בטיחותי להוריד את כל התוספות? על פי מעקב לאחר השתן של התינוק. אם הוא מרטיב 5-6 טיטולים ביום עם שתן בהיר, לא צריך שום תוספת. אם את רואה שעברו 4-5 שעות ללא שתן, כן צריך לתת תוספת, אבל תתני את המינימום שאת מרגישה שאת יכולה. את יכולה גם להוריד בהדרגה את מתן התוספת. העיקר לא להתחיל לתת עוד ועוד. אם את בוחרת לתת תוספת, כדאי לאפשר למישהו אחר לתת לתינוק את הבקבוק, כדאי למנוע סירוב הנקה. הכי יעיל להגברת החלב זה הנקות תכופות קצרות. אם את מרגשיה שהשד מרוקן, אין זאת בעיה, כל עוד שהוא עושה שתן בהיר 5-6 פעמים ביום. השד המרוקן יותר מיצר הכי מהר את החלב. כדאי גם לנוח השבת, למשל להיכנס יחד עם התינוק למיטה ולעשות יום מרתון של הנקה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה