December Elegy
New member
חלב, סויה, חלבונים, אסטרוגן
שלום. אני צמחוני מוצהר מזה כשנתיים (ובאופן בלתי רשמי, מאז שאני זוכר את עצמי), ובנוסף לכל אני סטודנט (=אין לי זמן לבשל הרבה). נכון לעכשיו אני גם גר עם שותפים טבעונים, כך שהתזונה שלי כמעט טבעונית לגמרי. ולשאלה- עד כה נהגתי לצרוך הרבה מוצרי חלב וסויה כמקור חלבון, גם משיקולי קוצר זמן, גם מכיוון שאני לא מגיב טוב לקטניות וגם משיקולים נוספים (=עומס קלורי מול צורך בהרבה חלבון לבניית מסת שריר). לאחרונה למדתי שמוצרי חלב וביצים מכילים אסטרוגנים (כמה לא מפתיע), ושסויה מכילה פיטואסטרוגנים. ובמקרה שלי, תוספת אסטרוגן היא בערך הדבר האחרון שאני צריך... האם מדובר באמת במינון משמעותי? איך אני יכול להשלים את התזונה שלי ולהעשיר אותה ביותר חלבון, בלי נזקים אפשריים של תוספת אסטרוגן/פיטואסטרוגן, ומבלי להעלות דרמטית את צריכת הקלוריות היומית?
שלום. אני צמחוני מוצהר מזה כשנתיים (ובאופן בלתי רשמי, מאז שאני זוכר את עצמי), ובנוסף לכל אני סטודנט (=אין לי זמן לבשל הרבה). נכון לעכשיו אני גם גר עם שותפים טבעונים, כך שהתזונה שלי כמעט טבעונית לגמרי. ולשאלה- עד כה נהגתי לצרוך הרבה מוצרי חלב וסויה כמקור חלבון, גם משיקולי קוצר זמן, גם מכיוון שאני לא מגיב טוב לקטניות וגם משיקולים נוספים (=עומס קלורי מול צורך בהרבה חלבון לבניית מסת שריר). לאחרונה למדתי שמוצרי חלב וביצים מכילים אסטרוגנים (כמה לא מפתיע), ושסויה מכילה פיטואסטרוגנים. ובמקרה שלי, תוספת אסטרוגן היא בערך הדבר האחרון שאני צריך... האם מדובר באמת במינון משמעותי? איך אני יכול להשלים את התזונה שלי ולהעשיר אותה ביותר חלבון, בלי נזקים אפשריים של תוספת אסטרוגן/פיטואסטרוגן, ומבלי להעלות דרמטית את צריכת הקלוריות היומית?