חלב סויה

חלב סויה

אני חדש בעניין. שמתי לב שהמוצרים הללו (אלפרו, אורגני של הרדוף שנקנו ע"י תנובה, ועכשיו יש גם אחד של תנובה) זה מים, קצת סויה וכל מיני e למינהם. מישהו יכול בבקשה לשפוך אור על העניין מבחינה בריאותית ולמה כדאי לשים לב? מה ההבדל בין חלב סויה לחלב אורז? מה עדיף? תודה מראש!
 

d a p h n a

New member
מן הסתם ההבדל הוא

שחלב סויה מייצרים מסויה, וחלב אורז מייצרים מאורז. אני לא יודעת מה לגבי העניין הבריאותי, אבל בהחלט יש ביניהם הבדל בטעם. בסביבה שלי אנשים מעדיפים חלב אורז.
 

orizont

New member
חלב סויה מה עדיף תשובה1!

שלום לך ברנש חדש אחרי ההסבר הזה הכל יהיה ברור! ובכן אני הייתי מציע לך לקנות מכשיר שמכין לבד חלב סויה,חלב אורז , חלב שקדים, חלב שומשום,וכו וכו אחרי הוצאה לא גדולה, תחזיר לך את עלות המכשיר מהר. וכך תוכל לבחור לך סויה אורגנית ,וכו וכו אז תהיה בטוח במה שאתה שותה!!!לרויה יום טוב
 
קווים חשובים

ברוך הבא לענייני חלב הסויה! "חלב" באופן כללי זה חומר שמקבל את ההגדרה שלו לפי % החלבון והשומן, ולפי הרכב חומצות האמינו שמרכיבות את החלבון והיחסים ביניהן. חלב סויה מכינים מתמצות החלבון מפולי סויה. בתכלס ברוב חלב הסויה שתמצא - הרכיבים שיהיו רשומים הם דומים למה שפירטת. כלומר מים, סויה, סוכר כלשהו, ויטמינים וכו'. בתכלס זה אולי נראה מוזר, אבל מים הם רכיב די עיקרי גם בחלב פרה (או של כל חיה אחרת). העניין הוא שאנשים התרגלו לחשוב שחלב פרה הוא חומר בפני עצמו, אז אני בספק אם רושמים שם "רכיבים" על העטיפה. כמה קווים שחשוב לשים אליהם לב: חלב הוא מקור מעולה לסידן. חלב סויה שמועשר בסידן, למשל, זה סבבה. לעומת זאת - לא מומלץ לקנות חלב (משום סוג) שמועשר בברזל. ברזל נמצא במאכלים אחרים בכמות בספקת, ולמעשה הברזל והסידן מתחרים זה בזה בספיגה בגוף. כלומר שאם מעשירים את החלב בברזל - מאבדים את היתרון של הסידן - ויוצאים קרחים מפה ומפה. עד היום לא ראיתי חלב סויה שכתוב עליו "מועשר בברזל". כן ראיתי כמה חלב פרה שזה כתוב עליהם, מה שלא מפליא... מבחינת ויטמינים - חלב הוא מקור מעולה לויטמינים מקבוצת B. ויטמינים אחרים - A, D, E - יכולים להמצא בחלב, אבל אם החלב הוא לחלוטין ללא שומן - הם לא ייספגו בגוף. לא ראיתי חלב סויה שהוא בלי שומן, אבל אני לא מתמצאת בחלב אורז, אז אני סתם מציינת את זה. ואגב - כבר יצא לי לראות חלב פרה שמתנוסס בכיתובית "מועשר בויטמין D" (ויטמין שממילא הגוף מייצר בעצמו, כך שזה חסר חשיבות שמוסיפים אותו למאכלים), ובמקביל בכיתובית "דל בשומן". אכן, תעשיית חלב הפרה - מפגרת. הבדלים בין חלב אורז לסויה - אני פחות מכירה חלב אורז. אני לא שותה את זה בעצמי, והחשיפה היחידה שהייתה לי לזה היא בחו"ל, שטעמתי כלמיני גלידות טבעוניות על בסיס חלב אורז (שהיו מדהימות!). אני משערת שההבדל ביניהם הוא בטעם ובהרכב תזונתי מדויק של חומצות אמינו, חומצות שומן, ויטמינים וכאלה. אבל אין על זה אינפורמציה מעבר לזה. הסוגים השונים של חלב סויה שיש היום בארץ - הרדוף, אלפרו ותנובה - ההבדל ביניהם הוא לא ממש הרכיבים, אלא יותר בטעם, במחיר ובחברה. אלפרו יותר יקרים כספית. תנובה (והרדוף) יותר יקרים מוסרית. מבחינת טעם - תבחר לבד
 
תיקון קטן

בשורה 3 מהסוף - התכוונתי לכתוב: אין *לי* על זה אינפורמציה מעבר לזה. אני בטוחה שיש אפילו בגוגל הרבה מידע, פשוט *לי* אין
 
% שומן ו-ויטמינים בחלב

עם כל הכוונות הטובות שלך, סתרת את עצמך כאן. מצד אחד, את אומרת שהוויטמינים A,D ו-E לא ייספגו בגוף אם הוא "לחלוטין ללא שומן". מצד שני, את מתפלאת שעל חלב פרה "דל שומן" כתוב שהוא מועשר בוויטמין D, שלשיטתך לא ייספג. ובכן, חלב דל שומן, שמכיל לרוב 1% שומן מאפשר ספיגה של הוויטמינים לא פחות טוב מחלב 3% ומעלה. יש מחקרים שלמים בסוגייה הזאת. כך שנראה לי שאת חייבת ל"תעשיית חלב הפרה" התנצלות
 
אם כבר מישהו חייב למישהו התנצלות

זה בטח לא אני לתעשיות האלו. תנסה אולי יותר בכיוון של בעלי החיים. ולא סתרתי את עצמי. אולי לא עקבת, אבל כל הקטע של ויטמין D הוא שממש לא צריך אותו מהאוכל. ככה שכשיש מוצר שכתוב עליו שהוא מועשר בויטמין D, וזה אמור לגרום לי לרצות לקנות אותו כלקוחה - זה כבר אומר שאו שהתזונאית שלהם לא מבינה כלום (מה שפחות סביר), או שפשוט זה הכל גימיק בשביל כסף (אבל הרי לא יתכן שתעשיות החלב אכפת להן רק מהכסף, נכון? |ציניות|). בכל אופן, לעניינינו - בחלב *דל* שומן, ומספיק שהוא *דל* ולא *ללא* - ספיגת הויטמינים הנמסים בשומן - תהיה נמוכה. לא מספיק שיהיה בו שומן, אלא צריך רמה מסוימת. גם צריך מתאם להרבה קריטריונים אחרים במקביל. ויש הרבה מחקרים בהרבה נושאים. מנסיוני - אלו שמציגים את חלב הפרה כמועיל לאנושות - לרוב ממומנים ע"י תאגידים (נניח מועצת החלב הישראלית, או האמריקאית, נכתבים ע"י התזונאים של תנובה, או גופים הממומנים ע"י תנובה). היו לזה דוגמאות גם על גבי הפורום.
 
העשרת חלב דל שומן בויטמין D

לכל הספקנים העשרה זו היא עפ"י הוראה של משרד הבריאות, אין לה שום ערך או כוונה שיווקית
 
משקה סויה

שלום לך ברנש חדש, וברוך הבא לעולם הסויה אני יכולה ושמחה לענות לך לגבי המוצרים של תנובה - כולל הרדוף. שיטת הייצור של משקאות הסויה של תנובה היא מיצוי טבעי של פולים מלאים מספר ה- E שאתה רואה הוא סימון, עפ"י התקנה, של הסידן בו מועשר המוצר משקה הסויה האורגני מיוצר באותה טכנולוגיה, ההבדל הוא שהפולים שמיועדים למשקה סויה הרדוף הינם אורגניים אבל - כל- הפולים מהם מיוצרים משקאות סויה תנובה אינם מהונדסים גנטית למידע נוסף הן על המוצרים והן על סויה בכלל: http://www.soyatnuva.co.il/
 
למעלה