אין חשש
הבעיות העיקריות עם חלב סויה הן ההשפעות של הפיטואסטרוגנים שיש בו (נושא זה נבדק על עכברים), וכמות החומצה הפיטית. לגבי ההשפעות של הפיטואסטרוגנים, דרושה כמות עצומה, הרבה יותר גדולה ממה שציינת, כדי שיהיו תופעות לוואי. בכל מקרה המחקר הנ"ל שנוי במחלוקת, ולא ברור בכלל אם בני אדם ועכברים מגיבים באותו אופן לפיטואסטרוגנים. לגבי החומצה הפיטית, היא סופחת אליה מינרלים, כמו אבץ. חשוב לאכול מזון צמחי מגוון, כולל קטניות, שקדים, אגוזים שונים, וכמובן פירות, ירקות ודגנים, כדי שעל אף הימצאותה של החומצה הפיטית (שנמצאת, אגב, גם בסוגי מזון אחרים, כמו חומוס) הגוף יצליח לספוג כמות מספקת של מינרלים.