חלב עם טעם לא טוב- עודף ליפז?

tapuza2

New member
חלב עם טעם לא טוב- עודף ליפז?

החלב שלי מקבל טעם וריח לא טוב אחרי שאיבה - הבנתי שזה אומר שיש לי עודף של אינזים ליפז בחלב. רציתי לשאול מה עושים עם זה?? - קיבלתי עצה לבשל אותו קצת - עד שיש בועות מסביב לסיר. הבנתי גם שהוא יכול להיות טוב באותו יום השאיבה לכמה שעות וכמו כן אחרי הפשרה מהקפאה. שאלותיי: - האם הבישול הזה מזיק לחלב באיזושהי צורה?- האם הוא פחות בריא מחלב שהתינוק יונק ישירות ממני? -אם אפשיר חלב קפוא בטמפ' החדר - אפשר לתת לתינוק בן 3.5 חודשים חלב בטמפ' החדר? -האם זה רק עניין של טעם? - או שפעולת האינזים הזה גם מזיקה לחלב? תודה רבה על העזרה, נעמה
 
חלב עם טעם לא טוב

התופעה הזאת של שינוי בטעם החלב היא תופעה ידועה. בעצם, הבעיה היא לא איכות החלב,למרות השינוי בטעם, כי הוא עדיין טוב, אלא המקרים בהם התינוק מסרב לשתות את החלב. אם הוא מסכים,היא יכול לשתות את החלב ללא שום טיפול. הטיפול בחימום עד היוצרות בועות (בבישול המושג הינו scalding) אכן משפיע קצת על איכות החלב. אבל זה עדיין חלב אם, ועדיף פי מליון מחלב פרה הנמצא בתמ"ל. אפשר לתת לתינוק חלב מופשר בטמפ' החדר. זה בהחלט רק ענין של טעם והרגל. לא הבנתי מה הכוונה שהחלב טוב באותו יום של השאיבה לכמה שעות. מדוע החלב אינו טוב לכמה ימים, כרגיל? לא ראיתי בספרות איזה שינוי בהמלצות של מספר ימי אחסון החלב לאחר טיפול בחום. לא הבנתי גם את השאלה שלך לגבי פעולת האנזים וטמפורטורת החלב "שפעולת האינזים הזה גם מזיקה לחלב. " אורית מדריכת לה לצ'ה
 
למעלה