חלב שאוב

ויקסי3

New member
חלב שאוב

שלום,
הבננות כבר בנות חצי שנה ונהנות (וגם אני) מהנקה מלאה. אני בקרוב צריכה להעדר למספר ימים רצופים לכן התחלתי לשאוב. הבעיה שלי- אין לי מושג מה סדר הגודל של חלב שאוב שאני צריכה להשאיר. מצאתי באחד הספרים נוסחא בה מכפילים את משקל התינוק ב-150 וזה נותן את מספר המיליליטרים שהתינוק צורך ביממה. האם זה נכון, או קרוב??
בנוסף נראה שהן לא יודעות מה לעשות עם הפיטמה של הבקבוק (גם לא לוקחות מוצץ), אז בנוסף לטיפים הרגילים להרגיל אותן לבקבוק שמעתי על פיטמה לבקבוק של מדלה שנקראת קלמה והרעיון מאחוריה שהיא דורשת ואקום לשאיבה וכשהתינוק מפסיק את הוואקום לא ממשיך לטפטף לו חלב לפה ולכן מדמה יותר טוב יניקה מהשד ופחות "מבלבל" אותם. מישהי שמעה/ניסתה?
המון תודה לעונות

חלב שאוב

הי ויקסי

איזה אלופה - ככה בשקט בשקט כבר חצי שנה... - שאפו וקולולולולו !!!!!!!

הנוסחה של 150 כפול המשקל - היא הנוסחה שאנחנו , יועצות ההנקה משתמשות בה.
זו אמורה להיות הכמות ליממה.
את זה צריך לחלק בכמות הארוחות ביממה, בערך.

הפטמה של בקבוק ה"קאלמה" היא בדיוק מה שתארת. אם התינוק לא ייצור וואקום, כלומר לא יינק ממנה - היא לא תטפטף, בניגוד לפטמות אחרות.
המינוס הוא שהבקבוקים האלה יקרים.

את יכולה לנסות להרגיל אותן לבקבוק רגיל עד שתסעי.
תתחילי לשחק איתן עם הבקבוק, בהתחלה בכלל בלי קשר לאוכל, בתור משחק, ריק. תשירי שירים, תעשי איתו קוקו וכל מיני כאלה.
תני להם לאחוז בו, להרגיש את מגע הפיטמה שלו בפה שלהן, רק כמשחק.
אחרי כמה ימים כאלה, כשהן כבר מתרגלות אליו, את יכולה לשים בו קצת חלב שאוב, ולתת להן, שוב , כמשחק, לא בזמן ארוחה. תני להן לטעום,בלי קשר לארוחה עצמה.
זה יכול לקחת זמן, היי סבלנית..
את יכולה לנסות שמישהו אחר יעשה איתן את הנסיונות האלה, לפעמים זה עוזר.

התחלת איתן כבר מוצקים ??
כיתבי, ואמשיך משם , יש עוד דרכים לעזור.

ויקסי3

New member
אז איך מצליחים לשאוב כ"כ הרבה?

הי,
תודה רבה על התשובות. מכיוון שאעדר כחמישה ימים והבנות שוקלות אוטוטו שמונה קילו יוצא לי שאני צריכה להשאיר להן כמות מטורפת של חלב שאוב...משהו כמו שניים עשר ליטר... כרגע אני מצליחה לשאוב במקרה המאוד טוב מאתיים מיליליטר בשאיבה אחת אבל לא מצליחה לשאוב יותר מפעם אחת ביום בגלל העומס שבתפעול הבית והעבודה. לכן כנראה שלא תהייה ברירה ויקבלו גם בקבוקי סימילאק להשלמה.
איך את ממליצה לעשות זאת? להרגיל אותן לסימילאק עוד לפני הנסיעה? וכשאעדר מה עדיף - לשלב מראש חלב שאוב וסימילאק ( ארוחה שאוב וארוחה סימילאק ) או לסיים קודם את החלב השאוב ולאחר מכן לעבור לתחליף?
התחלתי איתן טעימות בארבעה חודשים ועכשיו עלינו בכמות לכפית או שתיים של ירקות. מקווה שעד הנסיעה בעוד כחודש כבר יאכלו איזו ארוחת ביניים של ירקות או פירות.

ויקסי3

New member
תשובות

הי,
תודה רבה על התשובות. מכיוון שאעדר כחמישה ימים והבנות שוקלות אוטוטו שמונה קילו יוצא לי שאני צריכה להשאיר להן כמות מטורפת של חלב שאוב...משהו כמו שניים עשר ליטר... כרגע אני מצליחה לשאוב במקרה המאוד טוב מאתיים מיליליטר בשאיבה אחת אבל לא מצליחה לשאוב יותר מפעם אחת ביום בגלל העומס שבתפעול הבית והעבודה. לכן כנראה שלא תהייה ברירה ויקבלו גם בקבוקי סימילאק להשלמה.
איך את ממליצה לעשות זאת? להרגיל אותן לסימילאק עוד לפני הנסיעה? וכשאעדר מה עדיף - לשלב מראש חלב שאוב וסימילאק ( ארוחה שאוב וארוחה סימילאק ) או לסיים קודם את החלב השאוב ולאחר מכן לעבור לתחליף?
התחלתי איתן טעימות בארבעה חודשים ועכשיו עלינו בכמות לכפית או שתיים של ירקות. מקווה שעד הנסיעה בעוד כחודש כבר יאכלו איזו ארוחת ביניים של ירקות או פירות.

המשך

הי ויקסי

מה שתצליחי לשאוב - נהדר. אל תתאבדי על זה. זה לא שווה את זה.
יצא להן לקבל כבר סימילאק פעם ?
אם לא - את יכולה לנסות לתת להן כדי שיתרגלו לטעם. אבל - יכול להיות שהן לא ירצו לטעות את זה כשאת תתני להן, ויכול להיות שהן לא ירצו כי הציצי קרוב אליהן.
תנסי, ואם לא ילך - אל תילחצי. זה יצליח כשלא תהיי פה ומישהו אחר יתן להן.
אין איזה חוקיות או משהו יותר טוב מבחינת מה לתת קודם.
אני חושבת שכדאי לחלק את החלב שלך - שלא ייגמר ואז לעבור לסימילאק. אולי לשלב - קצת מזה וקצת מזה.
עוד משהו טוב - זה שהתחלת טעימות. וזה יכול ,אני מקווה, להחליף לפחות ארוחה אחת ביממה.

בהצלחה,
ספרי איך היה כשתחזרי.

אני חושבת שכדאי לך לשאוב כשלא תהיי- כדי שלא תרד אספקת החלב וגם כדי שלא יהיה לך גודש.

למעלה