חלב שאוב

לי 188

New member
חלב שאוב

שלום רב בני בן 3 חודשיים וחצי ועוד שבועיים אני חוזרת לעבודה ולכן התחלתי לשאוב חלב ( מניקה הנקה מלאה ) ברצוני לשאול: חלב שחומם ולא השתמשתי בו עד מתי ניתן להשתמש בו והאם ניתן להחזירו למקרר? לעיתים אני מאכילה אותו בבקבוק ונשארת כמות של כ 30 מ"ל האם ניתן להחזיר למקרר את מה שנשאר או לתת במועד מאוחר יותר? אני משתמשת בבקבוקים של אוונט עם פטמה מס' 1 , עד איזה גיל ניתן להשתמש בפטמה זו ומתי יש לעבור לפטמה מס' 2? ברצוני להמליץ לכל השואבות את משאבת ספקטרה-השכרתי מיד שרה ואני ממש מרוצה. תודה רבה

idancar

New member
תשתמשי בחלב שוב

לא חבל? עד ששואבים כל טיפה? בהצלחה, אני הנקתי את בני יותר משנה , היה ממש כיף!

חלב שאוב

הנושא של שמירת חלב שאוב שחומם, או שחום ושתו ממנו, זה נושא לא סגור עדיין. הספרות לא נותנת תשובות מדויקות, כי פשוט לא חקרו סופית את הנושא. אחד הקשיים הוא שהתנאיים מאוד שונים בכל מקום: לכמה זמן חומם, מה טמפורטורת החדר וכו... מה שבטוח הוא שיש בעיה הרבה יותר גדולה עם חלב ששתו ממנו, כי נכנס רוק לחלב. לכן חלב כזה צריך לסיים כמה שיותר מהר, למשל שעה-שעתיים.יש כאלה שיגידו 4 שעות. חלב שחומם, ולא שתו ממנו ,זה פחות בעייתי. פשוט צריך לסמן אותו ולודא שמשתמשים בו ראשון. שלא ישאר 8 ימים במקרר. אפשר תמיד לטעום ולודא שהוא לא חמוץ, אבל הוא יהיה טוב לפרק זמן של ימים בודדים. לגבי הפיטמה של הבקבוק- יש תינוקות שנשארים עם פיטמה של חור קטן, כי הם מסכימים וזה אולי עוזר למנוע את הבלבול של הזרמים השונים בין הנקה ולבין בקבוק. אבל תלכי לפי התחושה שלך של מה שמתאים לתינוק שלך. בהצלחה! אורית מדריכת לה ל'צה

למעלה