חלב שנגמר ביום אחד

סבטלצוק

New member
חלב שנגמר ביום אחד../images/Emo4.gif

שלום, אורית! תינוק שלי בן 7 חודשים, יונק ההנקה מלאה. בגיל 6 חודשים התחלתי לתת לו מוצקים: פירות וירקות ולאט-לאט זה החליף לו 2 ארוחות של ההנקה. הכל היה בסדר, היה לי המון חלב, עד שיום אחד החלב שלי נהלם, ככה פיתאום ביום אחד נגמר וזהו- נורה מוזר. ניסיתי לתת לתינוקי תמ"ל, אך הוא סירב( גם מטרנה וגם סימילק, למרות שחלב שלי מבקבוק הוא שותה) אז החלתתי להניק אותו כל שעה ואז לאט-לאט הופיע החלב, כמו כן ביטלתי לו אחורות של פירות וירקות. היום שוב יש לי חלב, וגם שוב אני נותנת לו פירות וירקות. הבעיה היא שהוא התחיל לאכול כל שעתיים -כולל לילה(גם בלילה מתאורר כל שעתיים ואוכל) השאלה שלי -אולי החלב שלי לא באיכות טובה כמו שהיה? מה לעשות עם זה? מ(אני מעשנת).זה נורה מאייף אותי , במיוחד בלילות. ואם אני רוצה לתת לו תמ"ל- איך להרגיל אותו לתמ"ל? (במקרה שחלב שלי שוב פטעום יהלם). האם בגיל כזה אפשר לתת לו רק אוכל מוצק , ללא חלב? כמו כן הוא לא שוטה מים. האם הוא זקוק למים , אם הוא ממשיך בהנקות ומוצקים? איך להרגיל אותו לשתות מים? תודה.

חלב שנגמר ביום אחד

שלום, תופעה של הפסקת חלב מוחלטת אינה מוכרת בספרות. לעיתים יש שינויים בייצור החלב כתוצאה משינויים הורמונלייים או כתוצאה בתת פעילות של בלוטת התריס, אולם אין מדובר בהפסקה מוחלטת. חשוב לציין, כי גלולות למניעת הריון (גם המיועדות להנקה) יכולות להוריד משמעותית את ייצור החלב. לעיתים ילדים בגיל זה מתעוררים הרבה בלילה, אולם המקור להתעוררות הוא שיניים. לגבי התחלת המוצקים, בגיל כזה 2 ארוחות זה נורמלי והמים צריכים ללוות את המזון המוצק, ניתם הלציע לילד מים בכוסית עם המזון. לגבי הלילות, תמ"ל נחשב למזיק במיוחד לשיניים וכדאי לשקול האם כדאי להרגיל את הילד בשל הנזק הרב שיכול להגרם. לרוב בגיל 9-12 חודשים השיניים מטרידות פחות ואז הם מתעוררים פחות. ציינת גם שאת מעשנת, האם את מעשנת הרבה? אם כן גם ניקוטין יכול לגרום לעירנות, בכל מקרה מומלץ לעשן קרוב ככל האפשר לסוף ההנקה ע"מ שיהיה כמות נמוכה של ניקוטין בדם להנקה הבאה. בהצלחה, -- שרון

סבטלצוק

New member
האם חלב יכול להבד איכות?

אני לא לוקחת גלולות, ואין לי שום בעיות בריאותיות. לא יודעת למה חלב שלי נהלם ביום אחד, אבל עכשיו הוא לאט-לאט חוזר , ונראה לי שהקמות שהיתה לי גם חזרה, אבל תינוקי יונק כל שעתיים(גם בלילה). האם יכול להיות שאיכות החלב ירד?

איכות חלב

יכול להיות שהיה שינוי הורמונלי ואת תקבלי מחזור בקרוב. תדירות של כל שעתיים היא נורמלית (תינוק יונק 8-12 פעמים ביממה), אולם יכול להיות שכדאי להחזיר ארוחות מוצקים. לגבי איכות חלב, הערך הקלורי של החלב עולה ככל שגיל התינוק עולה.

למעלה