חלב שקדים בטעם וניל טוב או לא?

iris1002

New member
חלב שקדים בטעם וניל טוב או לא?

הי, ילדתי בת הכמעט 10 עומדת לקראת קולונוסקופיה בעקבות דמם בצואה, בבדיקות דם וצואה יש חשד לדלקת במעיים אשר אולי באים מפוליפ או מקרוהן... עוד בבדיקות ראינו כי ישנה רגישות מסויימת, לא מובהקת ללקטוז. החלטנו כרגע עד לתוצאות הסופיות לפחות את החלב הניגר לשנות בבית כולו, כדי לעזור לה בשינוי. ממוצרי חלב ניגר שונים שניסינו (שקדים לא ממותק, שקדים עם קוקוס, אורז, שקדים בטעם וניל..) היא הכי מתחברת, איכשהו, לשקדים בטעם טוניל. שאלתי היא, האם זהו חלב טוב ובריא? האם אין פה תוספות טעם וריח בכדי ליצור את טעם הוניל והמתיקות? האם איני בעצם מוציאה בעיה אחת ומכניסה בעיה עתידית אחרת לגופה? בנוסף ישנה ילדה נוספת בת 4 שגם אותה העברנו לחלב שקדים בטעם וניל (אין לה שום רגישות), האם זה נכון? הקטנה אוכלת טחינה, יוגורטים ומוצרי חלב אחרים לקבלת הסידן..
תודה רבה, איריס
 

marx04

New member
פשוט קראי מה כתוב על האריזה

שלום לך,

אין לי ניסיון אישי עם חלב שקדים כלשהו, אבל אני צורך דרך קבע חלב אורז עם שקדים, ובדיוק עכשיו אני מנסה חלב שיבולת שועל.
מקריאה של רשימת הרכיבים שעל גבי האריזות לא ראיתי שום דבר חריג או חשוד.
בד"כ ה"חלב" הצמחי מורכב מ-80-85% מים, 10-15% אורז/שיבולת שועל/שקדים וכיו"ב, שמן חמניות אורגני בכבישה קרה, אולי קצת מלח, ולפעמים תמצית טעם טבעית (למשל של שקדים). מטבע הדברים אפשר לחשוב על מזונות ומשקאות מזינים יותר, אבל אין כאן שום דבר שמסכן או לא בריא עבור אדם בריא.

ברור שלגבי ילדה שסובלת מבעיות משמעותיות במעיים לא הייתי לוקח סיכונים, אלא מתייעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,

אורי.
 

ladybug6

New member
בגלל שמדובר במקרה רפואי מסוים, עדיף

להתייעץ עם רופא ו/או תזונאי/ת שמודע/ת למצב הרפואי של הילדה.
באופן עקרוני, אין שום דבר רע בחלב שקדים, זה אפילו נחשב לבריא. יש סוגים שיש בהם קצת תוספת סוכר וחומרי טעם (וניל וכאלה) אבל זה מינורי, שהרי גם בחלב של פרות יש סוכר.
אם הרופא/תזונאית אישרו חלב שקדים, את יכולה להכין לה אותו בבית - תשרי כוס של שקדים במים חמים לכמה שעות, תכניסי לבלנדר ביחד עם 3 כוסות מים מסוננים, קצת סוכר או כמה תמרים, מעט תמצית וניל, קורט מלח, תעבדי עד שהשקדים נטחנו לגמרי, ותסנני דרך בד של גבינות או חיתול טטרה. הנוזל המסונן הוא חלב שקדים ביתי וטעים. צריך לשתות אותו תוך 2 עד 4 ימים (בדומה לחלב שקדים הקנוי).
 
למעלה