חלב

bananarama17

New member
חלב

שלום, אני לא אוכלת בשר כבר לא מעט שנים (כן אוכלת דגים, תחסכו ממני את ההטפה...) ובעקבות ביקור ברפת רוצה לוותר/להפחית כמויות חלב.
הבעיה היא שאני ממש רגילה לקורנפלקס עם חלב בבוקר...חוץ מחלב סויה, האם יש עוד סוגי תחליפי חלב מומלצים? האם צריכת חלב סויה לא בעייתית מדי יום (בגלל פיטואסטרוגנים)?
אם מישהו מכיר תחליפי חלב או יוגורט לא יקרים, אני אשמח לשמוע :)
והאם חלב עיזים/יוגורט עיזים מיוצר בצורה יותר הומנית? או שיש איזה מותר של "חלב חופש"?
תודה!

SleeplessBeauty

New member
אני אציע לך מה שאני עשיתי

חלב סויה בדגנים ממש הגעיל אותי וגם סוגי חלב אחרים לא הלכו כל כך טוב.
פשוט עברתי לשים מעדן אלפרו (כל טעם שהוא) בדגנים.
קורנפלקס עם מעדן שוקולד זה ה-דבר!

ladybug6

New member
כמה סוגי חלב סויה ניסית?

יש המון סוגים וחלקם טעימים יותר חלקם פחות. בנוסף יש גם חלב שקדים, חלב אורז, חלב אורז-שקדים, חלב אגוזי לוז, שיבולת שועל, ובטח פספסתי עוד משהו..
לדעתי חלב הסויה הרגיל של אלפרו והמועשר של תנובה מצוינים. מה שכן, מי שרגיל לחלב פרה לפעמים צריך לנסות כמה פעמים כדי שהחיך יתרגל, כי בכל זאת אנחנו מכניסים לפה משהו שנראה כמו, מתנהג כמו ומתפקד כמו מה שהיינו רגילים אבל הטעם בכל זאת קצת שונה. אז גם אם לא מדהים, תני צ'אנס.
מבחינת עלות, אפשר להכין בבית חלב שקדים ממש ממש בקלות וזה יוצא הרבה יותר זול. כוס שקדים מושרים וקלופים, 3.5 כוסות מים, קצת תמצית וניל וסוכר, קורט מלח, הכל לבלנדר - ואז מסננים דרך חיתול בד או גאזה בכמה שכבות. היתרון - זה טעים, בריא, זול, קל להכנה. החסרון - צריך לצרוך תוך יומיים שלושה כי זה מתקלקל מהר.

לגבי פיטואסטרוגנים - אלא אם את צורכת כמויות גדולות מדי יום, אין לך מה לדאוג. אבל קערית קורנפלקס עם חצי כוס חלב סויה ולפעמים קצת טופו או קפה עם חלב סויה במשך היום זה ממש לא משהו שצריך להדאיג אותך :)

לגבי העיזים - לצערי התשובה היא לא, גם במקומות שתנאי האחזקה פחות גרועים, עדיין מדובר בתעשייה שעדיין כרוכה בניתוק הצאצאים מהאמא והזרעה שוב ושוב, שחיטה עם ירידת תפוקת החלב, וכן הלאה.
אבל זה ממש לא נורא, כי יש מלא סוגים של חלב חופש אמיתי - אלו שמקורם בצומח

גם אני בהתחלה לא הכי אהבתי חלב סויה, היום אני שותה אותו ככה קר בבוקר בעיקר כי הוא טעים לי. פשוט צריך לתת לעצמנו צ'אנס להתרגל לטעמים חדשים.
בהצלחה!

יוספה 51

New member
ניסית חלב סויה עם קורנפלקס? זה האוכל הקבוע

שלי בשנה האחרונה, מאז הפסקתי עם החלבים. וזה יותר טעים לי ממה שהיה. כמו שכתבה לך ליידיבג יש סוגים שונים. אני ממש אוהבת את האלפרו הכחול, ואגב- בעניין בריאות וסויה, היתה אתמול כתבה בהארץ, לא של טבעוני אלא חוקר-רופא, על קשר שנמצא בין צריכת חלב למחלת הפרקינסון. כך שמה שבנתיים מוכח כמזיק זה דווקא החלב.

למעלה