חלה ירידה בשמיעה מחכה לבדיקה ברה

חלה ירידה בשמיעה מחכה לבדיקה ברה

שלום רב,
אני התגייסתי ב30.8.12 מאוד רציתי לשרת בחיל האוויר הכרתי אנשים חדשים ופששוט כיף לי לקום בבוקר לבסיס אני מאוד מודאג מזה שאני עכשיו בעוד כחודש הולך לבדיקה שבה יוחלט האם אצטרך מכשיר שמיעה אני מאוד רוצה להשאיר בחיל האוויר ובעיקר בבסיס בו אני נמצא שאכן יש רעש האם אוכל להשאיר בתנאים מוגנים זאת אומרת אוזניות מגן על האוזנים שמפחיתות את הרעש
חשוב לציין שאני עד היום שם מגן אוזנים נגד רעש
מה אפשר עשות על מנת שאני יישאר בבסיס ?
זה מאוד מטריד אותי
אשמח להתשובתכם
גל.

אייני

New member
הבריאות שלך יותר חשובה מהכל.

דבר ראשון - משהו חשוב לידע כללי שהרבה לא יודעים. אם יש לך ירידה בשמיעה, סף השמיעה המקסימלי שלך *יורד*. (מה הכוונה? נניח סף השמיעה של אדם נורמלי הוא 140 דציבל, כלומר הוא ישמע באופן ממושך צלילים שגבוהים יותר מ140 דציבל - שמיעתו תיפגע. אזי סף השמיעה של אדם חרש יהיה נמוך יותר - וכבר מ130 דציבל שמיעתו תיפגע. (כמובן שאני סתם זורק מספרים כדי להבהיר את הדוגמא)). ככה שבמידה ובאמת תצטרך מכשיר שמיעה - המשמעות היא שמצבך רגיש בהרבה ממצבם של השומעים בסביבתך, והסיכון שהשמיעה שלך תמשיך ותרד - גדול.
(מה גם שלא ברור לי איך אתה מצליח להסתדר עם אוזניות בבסיס לאורך כל היום. אתה מצליח להבין את מי שמדבר אליך?)

ככה שאני מצטער. במידה ואתה זקוק למכשירי שמיעה - ההמלצה שלי היא שלא שווה לדפוק לעצמך את כל החיים רק בשביל להנות קצת בצבא. יש עוד עשרות תפקידים שתוכל להנות בהם גם בלי לסכן את הבריאות שלך.

ודבר שני - אם שמיעתך ירדה בזמן שאתה בבסיס מוכה רעש - יש סיכוי סביר שיש קשר בין השניים. הייתי ממליץ לך לברר מיידית מה עושים (וכמובן לוודא שאתה לא חותם על שום דבר שמשחרר את הצבא מאחריות! אם יתנו לך משהו לחתום - אל תסכים, תתייעץ קודם עם מישהו בתחום). להיות לקוי שמיעה - זה עסק דיי יקר. אתה צריך לקנות סוללות וצינורות פלסטיק למכשירי השמיעה, וכמובן - המכשירים עצמם עולים כמה אלפי שקלים. אם תוכיח קשר בין השירות בבסיס לבין הירידה בשמיעה - תקבל סיוע מהצבא בדברים האלה, גם עכשיו וגם בעתיד. אני ממליץ לך בחום - *אל* תזלזל בנושא הזה ואל תרגיש כאילו אתה "מנצל" את הצבא או שטות כזאת.

למעלה