חלה לשבת - מתכון של קרין גורן

ומחוץ לתנור, מתקררות וממתינות

לשקשוקה שנאכל בערב. שבת שלום

התפניתי להקליד את המתכון - חלה של

שבת מתוך ששת מאפים חומרים ל-2 חלות קלועות גדולות: 1 ק"ג קמח 1 שקית (50 גר') שמרית 1/2 כוס (100 גר') סוכר 2 ביצים 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים פושרים 1/2 כוס (120 מ"ל') שמן 1 כף מלח ביצה טרופה עם כף מים, לזיגוג שומשום/פרג , לקישוט הכנת בצק: שמים בקערה קמח + שמרית - מערבבים מוסיפים את כל שאר החומרים, חוץ מהמלח מעבדים עד לקבלת בצק מוסיפים מלח ומעבדים 7-20 דק' עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. מעבירים לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פני הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח. מעבירים את הבצק למשטח אפייה, מחלקים ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה באורך 50 ס"מ. קולעים צמה מכל 3 רצועות מניחים באופן מרווח על תבנית אפיה מרופדת נייר אפייה עוטפים בניילון גדול או מכסים במגבת לחה, למניעת התייבשות מטפיחים עד להכפלת נפח מחממים תנור ל-180 מעלות מברישים בעדינות בביצה ומקשטים בשומשום/פרג אופים כ-35 דק' עד שהחלות זהבות (גם בתחתית), רייחניות וקלות למגע. מצננים מס' דקות ומגישים חמים. בתיאבון

laleniya

New member
../images/Emo51.gifהחלות נראות מקסימות

גם על המתכון שכתוב בצורה ברורה ונעימה לקריאה

bali

New member
מנהל
נראות נפלא!

ושאלה: יש בבצק 1/2 כוס סוכר. עד כמה מתוקות הן יוצאות? היה טעים עם השקשוקה או שהיו קצת מתוקות מדיי בשביל זה?

הן יוצאות מתוקות, אבל לא מאוד,

כלומר מרגישים ברקע טעם מתוק. היום טבלתי אותה בגולאש והיה משובח - כמו שמוסיפים לצמות שמרים ושוקולד מלח ומרגיים אותו ברקע (מקווה שהבנת). האיש טען שמתוק מידי, אבל הוא רגיל לחלה של סופר. אפשר, כמובן להוריד מכמות הסוכר. בראש השנה, כשאני רוצה באמת חלה מתוקה, אני מוספיה עוד 100 גר' בערך.

bali

New member
מנהל
תודה רבה על התשובה ../images/Emo13.gif

אני אנסה בהזדמנות. הן פשוט נראות מגרות ואני כבר לא מפחדת מבצק שמרים ומלחמים/חלות/לחמניות בפרט (שזה היה דבר שנורא פחדתי שלא יצא טוב בעבר).

תיקון קל - ללוש בין 7-10 דק', כמובן

וזה בנוספף לכל שגיאו הכתיב שנובעות מכתיבה מהירה - "מטפיחים"

למעלה