חלה מקמח כוסמין בצורת בריוש
לא מסובך בכלל, רק צריך לדעת כמה דברים קטנים בגלל שקמח הכוסמין הוא דל בגלוטן, ההתעסקות איתו שונה קצת - לא צריך ללוש אותו הרבה, כי בעצם הלישה הארוכה נועדה על מנת לפתח את רשת הגלוטן (שחשובה לקליעת הגזים שנפלטים מהשמרים, וליציבות החלה). ההתפחה מהירה יותר, וצריך לשם לב, כי אם החלה תתפח יותר מדי היא "תיפול" באפייה רצוי להתפיח ולאפות בתבנית תומכת, שוב - בגלל שהוא דל בגלוטן, ורשת גלוטן חזקה לא מתפתחת. חלה מקמח כוסמין - 1winnie(וויני) הכמות פה היא לחלה אחת לא גדולה (אבל לא קטנה כמו שהיא ניראית בתמונה) אבל אין שום בעיה להכפיל כמויות 370 גר קמח כוסמין 4-5 גר שמרים יבשים 210 מ"ל נוזלים חמימים - אני מערבבת חלב סויה בטעם וניל עם מים 40 גר סוכר חום בהיר או סוכר קנים שיחד עם זה היתה שקית סוכר וניל ¼ כפית מלח 4 כפות שמן חמניות/קנולה (קצת פחות מ ¼ כוס) 1 כפית אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט) מערבבים את השמרים בחצי כוס מים + כפית סוכר (מהכמות שבמתכון), ומניחים לתסיסה ל 10 דקות. בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת פודינג, ומעל שופכים את תערובת השמרים התוססת. מוסיפים כמעט את כל הנוזלים ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים. לאחר כ 2-3 דקות של לישה, עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח ל 5 דקות. ממשיכים ללוש, ומוסיפים בהדרגה את השמן. כאשר נוצר בצק - רק אז מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, גמיש וקצת דביק. אם הבצק דביק מדי - אפשר להוסיף טיפונת קמח. סך הכל לישה - כ 7 דקות. לא יותר. משמנים טוב קערה, שמים את הבצק ומכסים בניילון עבה. מתפיחים כחצי שעה בלבד, לא מתפיחים אותו יותר מדי, כי הוא קליל (בגלל חוסר הגלוטן). אני הכנסתי אותו למקרר למשך הלילה, למקום הכי קר במקרר לאחר שהוא תפח, מוציאים את האויר, מחלקים לרצועות וקולעים. עדיף לעצב בתוך תבנית כדי לתת לבצק תמיכה (שוב בגלל חוסר הגלוטן). במקרה הזה הכנתי רצועה עבה וגדולה, גלגלתי לשבלול והנחתי בתוך תבנית בריוש בינונית. אפשר גם לקלוע כצמה ולהניח בתוך תבנית לחם מרופדת בנייר אפייה. להניח לתפיחה שניה - מכוסה בניילון רק 30-35 דקות. אם הבצק יתפח יותר מדי החלה עלולה "ליפול" באפייה. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח קערה עם מים חמים בתחתית התנור כדי ליצור סביבה לחה - כי לא מורחים את הבצק הזה בביצה. מרססים את החלה במים, ואפשר לפזר שומשום/פרג/ גרעיני חמניה וכו' אפייה של 30-35 דקות עד שהחלה מזהיבה מוציאים מהתנור, ומוציאים מהתבנית ומניחים לצינון על רשת אני נוהגת לכסות את החלות במגבת או בכיסוי למיקסר (כי אז המגבת לא לוחצת על החלות) - זה שומר על הרכות שלהן.
לא מסובך בכלל, רק צריך לדעת כמה דברים קטנים בגלל שקמח הכוסמין הוא דל בגלוטן, ההתעסקות איתו שונה קצת - לא צריך ללוש אותו הרבה, כי בעצם הלישה הארוכה נועדה על מנת לפתח את רשת הגלוטן (שחשובה לקליעת הגזים שנפלטים מהשמרים, וליציבות החלה). ההתפחה מהירה יותר, וצריך לשם לב, כי אם החלה תתפח יותר מדי היא "תיפול" באפייה רצוי להתפיח ולאפות בתבנית תומכת, שוב - בגלל שהוא דל בגלוטן, ורשת גלוטן חזקה לא מתפתחת. חלה מקמח כוסמין - 1winnie(וויני) הכמות פה היא לחלה אחת לא גדולה (אבל לא קטנה כמו שהיא ניראית בתמונה) אבל אין שום בעיה להכפיל כמויות 370 גר קמח כוסמין 4-5 גר שמרים יבשים 210 מ"ל נוזלים חמימים - אני מערבבת חלב סויה בטעם וניל עם מים 40 גר סוכר חום בהיר או סוכר קנים שיחד עם זה היתה שקית סוכר וניל ¼ כפית מלח 4 כפות שמן חמניות/קנולה (קצת פחות מ ¼ כוס) 1 כפית אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט) מערבבים את השמרים בחצי כוס מים + כפית סוכר (מהכמות שבמתכון), ומניחים לתסיסה ל 10 דקות. בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת פודינג, ומעל שופכים את תערובת השמרים התוססת. מוסיפים כמעט את כל הנוזלים ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים. לאחר כ 2-3 דקות של לישה, עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח ל 5 דקות. ממשיכים ללוש, ומוסיפים בהדרגה את השמן. כאשר נוצר בצק - רק אז מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, גמיש וקצת דביק. אם הבצק דביק מדי - אפשר להוסיף טיפונת קמח. סך הכל לישה - כ 7 דקות. לא יותר. משמנים טוב קערה, שמים את הבצק ומכסים בניילון עבה. מתפיחים כחצי שעה בלבד, לא מתפיחים אותו יותר מדי, כי הוא קליל (בגלל חוסר הגלוטן). אני הכנסתי אותו למקרר למשך הלילה, למקום הכי קר במקרר לאחר שהוא תפח, מוציאים את האויר, מחלקים לרצועות וקולעים. עדיף לעצב בתוך תבנית כדי לתת לבצק תמיכה (שוב בגלל חוסר הגלוטן). במקרה הזה הכנתי רצועה עבה וגדולה, גלגלתי לשבלול והנחתי בתוך תבנית בריוש בינונית. אפשר גם לקלוע כצמה ולהניח בתוך תבנית לחם מרופדת בנייר אפייה. להניח לתפיחה שניה - מכוסה בניילון רק 30-35 דקות. אם הבצק יתפח יותר מדי החלה עלולה "ליפול" באפייה. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח קערה עם מים חמים בתחתית התנור כדי ליצור סביבה לחה - כי לא מורחים את הבצק הזה בביצה. מרססים את החלה במים, ואפשר לפזר שומשום/פרג/ גרעיני חמניה וכו' אפייה של 30-35 דקות עד שהחלה מזהיבה מוציאים מהתנור, ומוציאים מהתבנית ומניחים לצינון על רשת אני נוהגת לכסות את החלות במגבת או בכיסוי למיקסר (כי אז המגבת לא לוחצת על החלות) - זה שומר על הרכות שלהן.