חלה מקמח כוסמין בצורת בריוש

1winnie

New member
חלה מקמח כוסמין בצורת בריוש

לא מסובך בכלל, רק צריך לדעת כמה דברים קטנים בגלל שקמח הכוסמין הוא דל בגלוטן, ההתעסקות איתו שונה קצת - לא צריך ללוש אותו הרבה, כי בעצם הלישה הארוכה נועדה על מנת לפתח את רשת הגלוטן (שחשובה לקליעת הגזים שנפלטים מהשמרים, וליציבות החלה). ההתפחה מהירה יותר, וצריך לשם לב, כי אם החלה תתפח יותר מדי היא "תיפול" באפייה רצוי להתפיח ולאפות בתבנית תומכת, שוב - בגלל שהוא דל בגלוטן, ורשת גלוטן חזקה לא מתפתחת. חלה מקמח כוסמין - 1winnie(וויני) הכמות פה היא לחלה אחת לא גדולה (אבל לא קטנה כמו שהיא ניראית בתמונה) אבל אין שום בעיה להכפיל כמויות 370 גר קמח כוסמין 4-5 גר שמרים יבשים 210 מ"ל נוזלים חמימים - אני מערבבת חלב סויה בטעם וניל עם מים 40 גר סוכר חום בהיר או סוכר קנים שיחד עם זה היתה שקית סוכר וניל ¼ כפית מלח 4 כפות שמן חמניות/קנולה (קצת פחות מ ¼ כוס) 1 כפית אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט) מערבבים את השמרים בחצי כוס מים + כפית סוכר (מהכמות שבמתכון), ומניחים לתסיסה ל 10 דקות. בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת פודינג, ומעל שופכים את תערובת השמרים התוססת. מוסיפים כמעט את כל הנוזלים ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את כל הנוזלים. לאחר כ 2-3 דקות של לישה, עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח ל 5 דקות. ממשיכים ללוש, ומוסיפים בהדרגה את השמן. כאשר נוצר בצק - רק אז מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, גמיש וקצת דביק. אם הבצק דביק מדי - אפשר להוסיף טיפונת קמח. סך הכל לישה - כ 7 דקות. לא יותר. משמנים טוב קערה, שמים את הבצק ומכסים בניילון עבה. מתפיחים כחצי שעה בלבד, לא מתפיחים אותו יותר מדי, כי הוא קליל (בגלל חוסר הגלוטן). אני הכנסתי אותו למקרר למשך הלילה, למקום הכי קר במקרר לאחר שהוא תפח, מוציאים את האויר, מחלקים לרצועות וקולעים. עדיף לעצב בתוך תבנית כדי לתת לבצק תמיכה (שוב בגלל חוסר הגלוטן). במקרה הזה הכנתי רצועה עבה וגדולה, גלגלתי לשבלול והנחתי בתוך תבנית בריוש בינונית. אפשר גם לקלוע כצמה ולהניח בתוך תבנית לחם מרופדת בנייר אפייה. להניח לתפיחה שניה - מכוסה בניילון רק 30-35 דקות. אם הבצק יתפח יותר מדי החלה עלולה "ליפול" באפייה. לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח קערה עם מים חמים בתחתית התנור כדי ליצור סביבה לחה - כי לא מורחים את הבצק הזה בביצה. מרססים את החלה במים, ואפשר לפזר שומשום/פרג/ גרעיני חמניה וכו' אפייה של 30-35 דקות עד שהחלה מזהיבה מוציאים מהתנור, ומוציאים מהתבנית ומניחים לצינון על רשת אני נוהגת לכסות את החלות במגבת או בכיסוי למיקסר (כי אז המגבת לא לוחצת על החלות) - זה שומר על הרכות שלהן.
 

pirge

New member
וויני יקרה.הלחמים שלך כבר הפכו לשם דבר

תודה ענקית על כל הטוב. התייעצות, בעלי אכל בארה"ב לחמניות מקמח תירס ולא יכול להרגע מהטעם והניחוח. יש לך משהו בשלוף?
 

1winnie

New member
הי פירגה, תגעגעתי ../images/Emo24.gif

תודה רבה. העלאתי כי ביקשו ממני.... בקשר ללחמניות/לחם תירס - אין לי משהו שאני אישית הכנתי, כי תאמיני או לא - חוץ מששי-שבת (שאז זאת חובה) אני לא אוכלת בכלל לחם אני מאד אוהבת, אבל אני לא אוכלת מעצלות.... לחמניות תירס באמת מאד מקובלות בארה"ב, ויש הרבה מתכונים יש עם גבינה, יש בלי, ויש עם buttermilk ויש בלי (אגב buttermilk זה לא ריוויון, זה הרבה יותר שמן, וכדאי להחליף בשמנת מתוקה) אני אתן לך קישורים לכמה מתכונים טובים - תוכלי לבחור א) http://thelunacafe.com/aunt-elfreds-new-years-eve-corn-bread/ ב) http://allrecipes.com//Recipe/grandmothers-buttermilk-cornbread/Detail.aspx ג) http://www.thehungrymouse.com/2009/04/07/buttermilk-cornbread/ מקווה שזה יעזור
 

pirge

New member
תודה מקסימה.ואם מישהו הכין,ויש תגובות נלהבות

אני פה. במשך השבוע אכין משהו....רוצה להצליח.
 

p e b b l e

New member
מתכון מוצלח ללחמניות תירס

2 כוסות קמח תירס 1 כוס קמח לבן 2 כפיות אבקת אפיה ⅓ כוס שמן קנולה 2 כפות סירופ מייפל 2 כוסות חלב סויה 2 כפיות חומץ תפוחים ½ כפית מלח אופן ההכנה: לערבב רכיבים יבשים לערבב את הרכיבים הרטובים במשך 2 דקות בעזרת מקצף. לערבב את הרכיבים היבשים עם הרטובים, למלא שקעים בתבנית מאפינס ולאפות 20-25 דקות. מקור: post punk kitchen
 

pirge

New member
נקרא נפלא.תודה רבה וכמובן שאכין ואפרסם באתר ו

וגם פה. הלוואי ויהיה דומה למה שבעלי אכל . אוהבת לפנק אותו
. שבת שלום ומבורך לכולם
 
מקסים

ראשית - תודה על המתכון הנהדר (במקרה קניתי השבוע חלב אורז בטעם וניל:)) שנית - האבקת פודינג וניל זה חובה? כי אנילא יודעת אם אני אמצא פה. אני אחפש בכל מקרה. פעם כשרציתי סוכר וניל מצאתי את זה רק במכולות של הפולנים וזאת אחרי שעשיתי גוגל לראות באיזה ארצות זה מקובל :)) ושוב תודה ! החלה נראית אליפות
. ינוסה בהקדם. אולי לסופ"ש בתור מתנה לאחרי התריאטלון ההזוי שבן הזוג משתתף.
 

1winnie

New member
תודה לך ../images/Emo13.gif

בדיוק שבוע שעבר הייתי בעדן מרקט והם חילקו טעימות של חלב אורז בטעם וניל (ועוד משהו שהיה בפנים) האמת שמאד היססתי לטעום אפילו... אבל הופתעתי לטובה כי זה ממש טעים! אבקת הפודינג היא לא חובה, אבל אני לא מוותרת עליה. היא לא לטעם - אלא תורמת המון לאיחוד נכון של חומרי הבצק, ולרכות של החלה ייש להשיג בסופרים הרגילים, זה פרווה ולא מכיל מוצרי חלב
 

1winnie

New member
צריך להוסיף קצת יותר נוזלים

כל השאר אותו הדבר חשוב שהבצק יהיה רך וגמיש. וקמח מלא (מכל סוג) דורש טיפה יותר נוזלים
 
למעלה