חלודה על סלסלה של מדיח כלים

evike

Well-known member
מנהל
סלסלה של מדיח כלים קטן (על השיש) סימנס SK/23/25/55, פיתחה חלודה, עד כדי שחתיכות שנופלות ממנה סתמו את הניקוז.
כבר הרבה זמן אני מחפשת סלסלה כזאת, בחנויות ייעודיות, ביד 2, בפרוייקט אגורה ועוד. אין.
המדיח עצמו ישן, אבל עובד מעולה, ללא תקלות. אנחנו זוג, לא משתמשים הרבה במדיח, גרים כרגע בשכירות זמנית ולא רוצים לקנות מדיח חדש עד שנכנס לדירה קבועה.
למישהו יש סלסלה כזאת - למכירה או למסירה? למישהו יש רעיון איך לטפל בבעיה? או אולי משהו חלופי שיתאים?
מצרפת תמונות של הסלסלה, המדיח וחוברת ההפעלה בשביל מידע על הדגם.
תודה.

קבצים מצורפים

• סימנס1.jpg
    סימנס1.jpg
    KB 182.9 · צפיות: 9
  • סימנס2.jpg
    סימנס2.jpg
    KB 108.7 · צפיות: 9
  • סימנס3.jpg
    סימנס3.jpg
    KB 130.7 · צפיות: 9

dudi4321

Active member
היי
2 שיטות דומות. קודם לגרד חלודה רופפת וצבע רופף.
1. לצבוע עם ממיר חלודה. לחכות יום ולצבוע עם המרייט.
2. למרוח עם מסיר חלודה, שמכיל חומצה כמו של יעקובי. לחכות שעות עד שרואים את הברזל. לשטוף במים נקיים. לצבוע עם המרייט.

אם הפגיעה רק בכמה נקודות אפשר למרוח "צבע אמייל" טיובה עם מברשת כמו מכחול שמשמש לתיקון אמבטיות ברזל, אמייל.

אם חסר עובי אפשר לעשות באומנות תוספת אפוקסי לא נוזלי למראה מושלם כולל השחזה, ליטוש לפני הצבע הסופי.

evike

Well-known member
מנהל
תודה על התשובות. רק החלודה הגיעה כבר למצב של "אכילה" עד כדי בדרך להוריד חלקים, ברגע שנוגעים בו. בטח שאי אפשר לגרד (יגרד הכל) וגם לא לצבוע. בדקתי עוד לפני ששאלתי כאן בכל החנויות שהמלצת, אין להן.

dudi4321

Active member
הסלסילה נעה על גלגלי אוקולון ולכן חייבים התאמה מדוייקת.
מחיר סלסלה יקר, אמנם לא בדקתי מחיר אצל דובין אבל כמעט בטוח ולא שווה את ההשקעה ולהחליף לתחליף. בלינק המחירים של מאות ש"ח.

נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
נכון אבל סלסלה קטנה ניתן להרחיב עם שני מוטות אוקולון - זה לא גלגלים אבל נוסע,
סלסלה גדולה חותכים ושוב שני מוטות אוקולון,

evike

Well-known member
מנהל
תודה, לא נראה לי כדאי, גם סלסלות דומות, אם יתאימו, מחירן לא הגיוני ולא כדאי.
נראה לי שאסחוב עם המדיח עד שנעבור, או שאוותר על מדיח לזמן מה, או שאחפש מדיח משומש.

dudi4321

Active member
למה לא מתקנת את נגיעות החלודה?
תוך יומיים והנזק לא נראה. המרת חלודה זה כמו זכוכית. צבע סיליקוני יציב או צבע אמייל וזהו.

evike

Well-known member
מנהל
תודה. איך אפשר לצבוע על משהו, בכל צבע שהוא, שבכל נגיעה הכי קטנה הוא מתפרק?

רשר

Well-known member
מנהל
תודה. איך אפשר לצבוע על משהו, בכל צבע שהוא, שבכל נגיעה הכי קטנה הוא מתפרק?
חבל על הזמן - צבע לא יחזיק מעמד בפגישה עם כלים וזרמי מים עם גרגירי סבון,
החלודה לא מזיקה לכלים או לאדם אחרי השטיפה, לכן עזבי את זה כך, זו רק טרחה לנקות יותר את המסנן,
במקום בו יש פגיעה בחוזק המכני ניתן להצמיד חוט ברזל מגולבן או נירוסטה עם חוט חשמל מבודד - צילום מצורף, כך נראה המדיח שלי כבר 5 שנים מתוך ה 10 שהוא בבית (סיני עלום שם וחסר אחריות מלידתו)

קבצים מצורפים

• תיקון סלסלת מדיח.jpeg
    תיקון סלסלת מדיח.jpeg
    KB 297.6 · צפיות: 3

evike

Well-known member
מנהל
תודה על הרעיון, נראה לי שאאמץ אותו.
שבת שלום.

למעלה